Pálava s dětmi?

60
31.5.24 13:37

Pálava s dětmi?

Hezký den,
v červenci nás čeká dovolená na Pálavě a chtěla bych vás poprosit o tipy, co rozhodně nevynechat. :) Umím si sama najít různé výlety, ale třeba mi poradíte i něco, co bych nenašla a byla by to škoda. :)
Navíc budeme mít dítě ve věku 3,5 let - tak to asi na nějakou prohlídku sklípků můžeme zapomenout, děti asi nepouštějí. :D
Když jsme byli na Jižní Moravě před lety, tak se nám moc líbila vyhlídka Kobylí vrch. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24841
31.5.24 15:12

A kam jedete? na jeden den rozhodně musíte do Moravie - Pasohlávky - to je pro děti absolutní ráj :dance: https://www.aqualand-moravia.cz/
i když se prohnete.. my pak byli i v kempu dole u té zelené vody :mrgreen: jako děcka ok, mně ty sinice příjemné nebyly.. určo i do Mikulova, je to krásné městečko, já jsem rodačka z JM a nedám na ni dodnes dopustit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
31.5.24 15:32

@MalaEm V Lednici bývají v létě ukázky dravců, v Šakvicích výstava pohádkových strašidel a postaviček, v Mikulově jeskyně Na Turoldu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
31.5.24 15:51

Mikulov je krásný - hrobka Dietrichsteinů, kostnice u sv. Václava, náměstí, zámecká vyhlídka, křížová cesta na Svatý Kopeček, jeskyně na Turoldu… Z Pavlova na Pálavu, cestou zricenina hradu. V Pavlově je i muzeum lovců mamutů, moc pěkné - malocha jistě mamut zaujme. Z Bavor nebo Perné na Stolovou horu, dolů do Klentnice - cestou další zřícenina hradu. Vše jde i s triletym děckem. V Sedleci je minizoo, to je pro tříleťáka akorát. Aquapark je spíš pro větší, ale když se v hlídání malocha prostřídáte…proč ne. Ceny astronomické. Co se sklepů týče, děcko nikoho nepohorší - nalívat budou dospělým :lol: Lednice, Valtice, Tři Grácie, kolonáda, janohrad, minaret, skleník, zámek… - i s děckem to jde, i když co si budem povídat… jsou to kratochvíle spíše pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
31.5.24 16:12

Pro dítko by mohly být zajímavé i jachty v Pavlově, projít se tam okolo jachtclubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
31.5.24 19:40

Za mě Dívčí hrady, Sirotčí hradek, jeskyně. Stolová hora a pod ní je takový mini ranč. Záleží, co vás láká, my milujeme koupaliště v Březí. Staré, obyčejné. Valtice jsou pěkné, zámek zajímavý. Mikulov je pěkný celý, ale ten provoz tam :zed: Zámek je takový vybydleny, byly tam za války vojáci. Ale top je Svatý kopeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
31.5.24 20:26

… ano, koupaliště v Březí… na to jsem zapomněla… ten mini ranč je na cestě mezi Mikulově a Klentnicí, v bývalém vápencovém lomu. A u Mikulova je lom kde se dá koupat, ale vstup je pokud vím regulovaný. Jak je na tom koupaliště Mikulově nevím, nebyla jsem tam spoustu let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
31.5.24 20:33
@Aries6 píše: Více

mně se zámek líbil, že je takový „moderní“ - a není moc dlouhý okruh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
1.6.24 19:25

Byli jsme s dětmi ve Znojmě v podzemí, na Šobesu a koukat na divoké koně někde u toho Šobesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.6.24 11:51

Úplně jsem zapomněla odepsat. :)
Budeme ubytování přímo v Pavlově. :)
Tak jsem si vaše tipy zapsala, moc děkuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek