Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Napadly mě kvasinky, na to dobře zabírá fungicidin, volně dostupný, vynechat cukr a bílou mouku. Ještě by to mohly být roupy, pokud je ten pocit nejhorší v noci -na to se dává na předpis vermox. Nám se objevily roupy u dcery ze školky, dětská předepsala léky celé rodině. Ale i ty vložky by mohly dráždit.
@annasmyc ta masticka je vhodná i na tyto citlivé části těla, nemáš zkušenost?:-)
Co se zhoršování během dne týká, ic takového jsem nezaznamenala. Zhoršení nastává jedine tehdy, když místo „navlhne“- dlouho sedim, zpotim se….
@Blablablabla34 jo, fungicidin dávám i na pálení při gynekologických potížích. Spolehlivě mě zabírá (pokud nejsi alergická na nějakou složku). Ty kvasinky se rády množí ve vlhku, tipla bych, že to bude ono.
Taky bych zkusila ten fungicidin. A kvalitní bavlněné prádlo, po velké osprchovat a co nejvíc větrat ![]()
Problémem může být i jen obyčejné zapaření, což je v době používání vložek a tím tedy nedostatečné ventilace vzduchu v intimních oblastech zhoršujícím faktorem. Řešila jsem to po určitou dobu také, v době mého častého cestování autem na velké vzdálenosti na kožených sedačkách. A taky jen po omezenou dobu cca dvou měsíců a pak problém zmizel.
Používala jsem mast Faktu a když to bylo možné dva až třikrát denně oplach postižených míst čisotu vodou ve sprše a osušení toaletním papírem. Pomůže i odvar z Heřmánku, buď jen přiložit navlhčený papírový kapesníček nebo se posadit do lavoru ![]()
Každopádně používat prodyšné bavlněné klasické kalhotky, určité ne tanga a nedráždit kůži v oblasti konečníku naprosto ničím.
Normálně bych psala taky anonymně ale tohle dám veřejně ![]()
Dobrý den, téma je poměrně citlivé, proto anonym. Snad se chápeme.
Posledních par dnů zazivam neprijemne pálení a celkove nepříjemný pocit kolem konecniku. Hlavně na kuzi kolem. Nejsem si vedoma toho, ze bych měla hemeroidy či praskliny.
Shodou okolnosti jsem tutéž věc řešila měsíc a půl dozadu, kdy jsem problém řešila všemožnými mastičkami, cipky faktu, které mají byt i na pálení a svědění. Problém po +- 2 týdnech odezněl, ale nevím, co tomu pomohlo.
Po nějaké době je problém zpátky a já nevím, co s tím.
Ovšem vsimla jsem si u obou situaci, ze problémy se rozjely po tom, co jsem použila nové vložky. Pokládám si otázku, jestli tedy nejde o nějakou reakci na nějakou látku v nich. Současne mě napadá, jestli nemůže jít o kvasinky či nějaký ekzem.
Nemáte někdo radu? Zkušenost? Dekuji