Pálení konečníku, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.11.23 07:21

Pálení konečníku, co s tím

Dobrý den, téma je poměrně citlivé, proto anonym. Snad se chápeme.

Posledních par dnů zazivam neprijemne pálení a celkove nepříjemný pocit kolem konecniku. Hlavně na kuzi kolem. Nejsem si vedoma toho, ze bych měla hemeroidy či praskliny.

Shodou okolnosti jsem tutéž věc řešila měsíc a půl dozadu, kdy jsem problém řešila všemožnými mastičkami, cipky faktu, které mají byt i na pálení a svědění. Problém po +- 2 týdnech odezněl, ale nevím, co tomu pomohlo.
Po nějaké době je problém zpátky a já nevím, co s tím.

Ovšem vsimla jsem si u obou situaci, ze problémy se rozjely po tom, co jsem použila nové vložky. Pokládám si otázku, jestli tedy nejde o nějakou reakci na nějakou látku v nich. Současne mě napadá, jestli nemůže jít o kvasinky či nějaký ekzem.

Nemáte někdo radu? Zkušenost? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1024
29.11.23 07:26

Napadly mě kvasinky, na to dobře zabírá fungicidin, volně dostupný, vynechat cukr a bílou mouku. Ještě by to mohly být roupy, pokud je ten pocit nejhorší v noci -na to se dává na předpis vermox. Nám se objevily roupy u dcery ze školky, dětská předepsala léky celé rodině. Ale i ty vložky by mohly dráždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.23 07:39

@annasmyc ta masticka je vhodná i na tyto citlivé části těla, nemáš zkušenost?:-)
Co se zhoršování během dne týká, ic takového jsem nezaznamenala. Zhoršení nastává jedine tehdy, když místo „navlhne“- dlouho sedim, zpotim se….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
29.11.23 07:54

@Blablablabla34 jo, fungicidin dávám i na pálení při gynekologických potížích. Spolehlivě mě zabírá (pokud nejsi alergická na nějakou složku). Ty kvasinky se rády množí ve vlhku, tipla bych, že to bude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 08:38

@annasmyc děkuji za info, podívám se na to

• Citovat
  • Upravit
9275
29.11.23 09:09

Taky bych zkusila ten fungicidin. A kvalitní bavlněné prádlo, po velké osprchovat a co nejvíc větrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.23 09:58

@kavenka děkuji za info

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.23 12:38

Někdo ještě nějaké zkušenosti s tímto problémem? 🙂

• Citovat
  • Upravit
6.12.23 01:07

Problémem může být i jen obyčejné zapaření, což je v době používání vložek a tím tedy nedostatečné ventilace vzduchu v intimních oblastech zhoršujícím faktorem. Řešila jsem to po určitou dobu také, v době mého častého cestování autem na velké vzdálenosti na kožených sedačkách. A taky jen po omezenou dobu cca dvou měsíců a pak problém zmizel.

Používala jsem mast Faktu a když to bylo možné dva až třikrát denně oplach postižených míst čisotu vodou ve sprše a osušení toaletním papírem. Pomůže i odvar z Heřmánku, buď jen přiložit navlhčený papírový kapesníček nebo se posadit do lavoru :)
Každopádně používat prodyšné bavlněné klasické kalhotky, určité ne tanga a nedráždit kůži v oblasti konečníku naprosto ničím.

Normálně bych psala taky anonymně ale tohle dám veřejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí