Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dceram zacala zelena husta ryma, a po jednom dnu pamyconu (5× denne), byly druhy den bez zelene rymy. Kapala jsem vsak dal, jsou to antibioticke kapky.
Pamycon je zazrak, zabira fakt rychle…ale radsi bych brala dle doporuceni, jsou to antb i kdyz lokalni ![]()
Já už pamycon na žádnou rýmu nedávám. pusobi jen na kraji nosu a když to je sedle v dutinách vzadu, nepomůže. Raději dávám inhalace mořskou vodou. To vleze všude. dle primárky ORL, co jsem poslouchala, je efekt pamyconu malý kvůli tomu, že nevleze do celého nosu, ale jen na okraj. Takže nedávat vůbec, nebo držet min. 5 dnů medikaci.
deti holt křičí, já na to měla rychlý chvat vleže a šlo to s minimem křiku. Dítě přebaluji, kapky schované, mazlime se a šup do nosu do jedné dírky, pak do druhé. Musí to být rychle aplikované a dítě to skoro nepostřehne.
Pamycoin v léčbě rýmy nemá prokázány účinek a podle aktuálních doporučení se vůbec lokální antibiotika dávat nemají. Když už, tak celková. Je to spíš náhoda. Ona každá rýma nakonec přejde.
No, mne jde prave o to, jestli jsem mu tim vysazenim jeste 1.den mohla nejak uskodit, no…jinak jsem se s pamykonem do budoucna poucila. Az kdyztak bude starsi
Dekuji vsem za odpovedi ![]()
A kolik je synovi? Dceri jsou tri pryc a docela se ji to dalo vysvetlit
pro ni je prave peklo ta morska voda, tak si radsi necha dat kapky
..kapala jsem jeden den, prislo mi, ze to bylo horsi..uplne ji zas zacly tect nudle..,ale kapala jsem jeste druhy den a treti den uz ji z nosu neteklo vubec nic..nevim, jestli zabral pamycon, nebo nahoda, ale je to uz 9 dni zpatky a zadna ryma se ji nevratila zatim
Zdravím
a mám otázku. Malý má již 10.den rýmu, je zbarvená. Paní dr.mi poslala recept na pamycon, ani jsme tam nebyli, nic jiného mu není. Včera jsem nasadila. Vydržela jsem to celkem 3 krát… on je velmi problémový ve všem, tohle byl ale masakr. (Nejsem ale zalehávací typ)
vždy po půlhodinové přesvědčovací akci to nakonec nějak šlo, ale okamžitý řev na půl hodiny. Takže sople a nejsem si jistá, kolik se toho vstřebalo, když to pak hned šlo ven pláčem. Takže jsem se na dotázání v lékárně i kamarádky lékařky rozhodla to přerušit a stříkáme sterimar.. je to o trošku menší martirium.
nicméně, od včerejška od 1.podání, možná druhého už nesoplí
a já si teď říkám, je možné, že zabral tak rychle? A proto se mi zvyšuje obava, jestli se mu proto tím, že nepokračujeme, nemůže zvýšit riziko rezistence i po tak kraťoučké době
je tu někdo, kdo tomu rozumí? Moc děkuji. A uvědomuji si, že jsem srab a slaboch, když jsem ho nezalehla a nenarvala do něj, takže to nepotřebuji slyšet.