Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Barvu pleti panenky bych fakt neřešila. S jakou panenkou si ta holčička hrává, jaké panenky má? Předpokládám, že ne pouze tmavé.
Ahojky, je hezke, ze nad tim takto premyslis. Ja mam dva kluky, tak me nikdy nenapdaldo se nad timto takto zamyslet. Me to naopak prijde mile. Koupila bych ji jak rikas ty, panenku ji podobnou… prece to jsou tech holcicek miminka
A neprijde mi, ze by jsi ukazovala na jejich jinakost, naopak me to prijde jako respekt k nim. ![]()
@LiduNe neřešit znamená bílou? Jde o to, že můžu koupit bez nějakého úsilí obojí i cena stejná, jen jsem si nebyla jistá, co je vhodnější.
@Anonymní píše: Více
vzala bych chlapecka teda
holcicku ma kazda holcicka prece ![]()
@lísteček To už se liší, protože snědé kluky mají jen ve větší velikosti a dražší, čím větší výběr, tím horší pro mě ![]()
My kupujeme panenky nahaté (nebo v pyžamku) a tchýně šije, oblečení je totiž půlka ceny, Ale to se jako dárek nehodí.
Ja bych se tedy zeptala. Treba holcicka spatne vnima, ze je tmavsi.
Asi bych se zeptala, může tu odlišnost nést holčička špatně
ale jinak teda u své dcery barvu pleti neřeším, má panenky ve všech odstínech pleti co se najdou ![]()
ty jsou vsechny tak krasny… uplne ziram ![]()
@lísteček Jsou opravdu krásne a kvalitně zpracované, mají asi 150 různých holčiček, že nikdy nevím, co vybrat. Máme zatím jen tři holky a jednoho kluka. Naštěstí nabídka těch bez šatiček není tak velká, takže oblečené už kupovat nebudu ![]()
@Kriss Tina Dcera má také různé, jednu zrzku, jednu černovlásku (jakoby Wednesdey) a jednu asiatku. Možná to nechám čistě na ni, co vybere a bude ![]()
Osobně jsem jako dote mela panenku černošku. Milovala jsem ji. Ted ji má moje dcera a miluje ji
dle mého ie to moc fajn.
@hospodki píše: Více
No, koukala jsem na to taky, co to je za vyrazy
Ale ti dva drazsi snedi kluci jsou celkem pekni, to bych asi koupila. Dala jsem to do googlu a holcicky panenky jsou nektere moc pekne. Lepsi nez Barbie, ale to je zas jiny styl.
Odpoved pro zakladalku nemam sama nevim, asi bych se neptala primo na barvu pleti, ale poslala matce obrazek, jestli se ji libi a barvu nezduraznovala.
@beata84 tak barbie je uplne mimo tento styl. ale jo, poslat treba tri fotky ‚Anicka se zohoduje mezi temito tremi a ktery myslite, ze by se libil nejvic..‘ neni vubec spatny napad.
Dcera za kamarádku holčičku míšenku. Obě si rády hrají s panenkami a dcera jí chce jednu koupit k narozeninám. My jsme téměř věrní značce Paola Reina, která dělá i panenky různých barev pleti, zrzky, hispánky, asiatky, černnošky.
Já myslím, že jr pro holčičku fakt, když má panenku podobnou sobě. Ale vlastně nevím, jestli se rodiče neurazí, že jim cpeme tu jinakost. Moc je neznám, ale asi bych se předem nějak opatrně zeptala? Řeším kraviny?