Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Majiteli bytu do toho nic není. A rozhodně bude raději, když o byt bude někdo pečovat, než když se tam bude usazovat nepořádek.
Jestli se to někomu vyplatí - no to je otázka ceny, že. A to už musíte dohadovat s konkrétní agenturou či konkrétním člověkem.
Nee, to fakt nemusíš oznamovat. No a vyplatí nevyplatí - to uvidíš ![]()
Paní na hodinu úklidu, to mě docela pobavilo, ale proč ne, jestli někoho takového seženeš.
Mně tedy i byt 3+kk uklízela alespoň 4 hodiny (bylo v tom i žehlení).
A majiteli to určitě oznamovat nemusíš.
Co by sis zakladatelko představovala za hodinový úklid?
Jinak nic bych neoznamovala.
Moje maminka má v podnájmu paní na úklid a nikomu nic neoznamovala.
Já mám byt 1+k. k. a taky mám paní na úklid - chodí 1× za 14 dní.
Určitě to není problém. Samozřejmě je na vás, abyste si uklízečku prověřila. Také byste měla mít pojištění odpovědnosti a ta osoba co bude uklízet, by měla být také pojištěná. Úklid záleží na metrech čtverečních. Samozřejmě se uklízečka snaží být tam co nejdéle, aby co nejvíc cálovala. Já bych se toho nebála. Já mám ale trochu blbou zkušenost s tím, že uklidily jen něco a já pak časem zjišťovala, na co všechno se vykašlaly. Takže příště bohužel budu buď s nima, nebo bude převzetí jejich práce trvat hodinu.
Možná naivní dotaz, ale netuším, jak to chodí. Přestěhovala jsem se do krásného nového bytu, jsem v podnájmu, vše je tady nové. Nemám čas uklízet, nebaví mě to a navíc jsem časově dost vytížená, takže uvažuji na paní na úklid. Otázkou je, zda to oznámit majiteli nebo se nezmiňovat? Byt je 2+kk, max tak hodina práce. Vlastně netuším, jestli se někomu tohle vyplatí uklízet…
většinou tady čtu, že se uklízí větší domy už v asi osobním vlastnictví…dík za pochopení a zkušenosti
prosím o zachování anonymity.