Papírová brčka, ano či ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Papírová brčka, ano či ne?
Nejspíše si pamatujete tu dobu kdy byla zavedena papírová brčka z důvodu ochrany životního prostředí. Pomůžeme ale přírodě tím že přestaneme vyrábět brčka z plastu? Ta papírová se narozdíl od plastových nedají recyklovat a při pokusu z nich nasát tekutinu se rozpustí. Dle mne je nejlepší volba kovové nebo skleněné stéblo.
A co vy? Z jakého materiálu je podle vás nejlepší sát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Papírový brcka jsou humáč a na ekologické oblažení Evropy má jejich zakaz podle mě zcela zanedbatelný vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak. Papírové jsou strašné. Někdy koupím děckám do boxu na svačinu capri sun. To ani otevřít nejde. Zlomí se ten papír. Na zahradu k bazénu jsem jim koupila sklenice, kde je víčko a nějaké brčko pevné. To mají na popíjení ovocného pití venku v horku. Jinak to nekupujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey ty v tom caprisun mi prijdou ještě jako půl bídy, taky to občas klukovi koupím, ale největší hnus jsou ty z mekace, to je jak by člověk pil rozpuštěnej papír, ta pachuť v nich
brrrrrr
naštěstí tam chodíme zřídka a už si je tam ani neberu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ono to dela bordel hlavne ve vode, jak nejsme u more, tak to tolik nepocitujeme…ale videla jsem australsky dokument, jak sbirali stovky, mozna tisice brcek kolem pobrezi a jak se zapichovaly zelvam do nosu a tak…to u nas uplne nehrozi, na druhe strane a tou recyklaci to nebyva uplne zhave a mikroplasty uz jsou vsude, takze ono jakakoliv redukce je fajn.
Nicmene zrovna na tech pytlikovych pitickach je to absolutni nefunkcni peklo, moc to nekupujeme ale kdyz uz nebo nekde dostaneme, tak to pokazde prokleju ![]()
Doma mame kovove, ale moc to stejne nepouzivame, decka mela brckove obdobi, kdy s tim chtela pit furt, ale aktualne moc nefrci. Sklenenych se bojim, u deti hodne a ja jsem taky nesikovna, to by asi dlouho nevydrzela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše: Více
Mekáč nevím, asi jsem neviděla. My tam téměř nechodíme. Jestli 1-2× za rok, když jedeme na nákupy hader do Brna. Ale při výletech na kole vidím, že někde stále mívají plastová brčka na pultu. Ale to my jedeme většinou za zmrzlinou. Pití máme v kole každý svoje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli neco z duse nenavidim, tak to jsou papirova brcka. A uprimne kovove brcko v rukach maleho ditete moc rada nevidim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brčka skoro nepoužíváme, takže máme ještě hromadu plastových.
Nicméně na Ali si můžete plastových brček kouput, kolik chcete. To jen Evropa je zase cool. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše: Více
Daji se koupit i v Česku. Normálně si je objednávámz české firmy, jen tam mají teď napsaný že jsou opakovaně použitelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Papírový brčka jsou hnus. Navíc kvůli téhle parodii na ekologii (nemyslím jen brčka) se kácí džungle a vysazují se rychlerostoucí stromy na výrobu papíru.
Zlatý plastový brčka… Stačila by lepší recyklace. Ještě mám ráda brčka z rýžového škrobu.
- Citovat
- Upravit
@Majzlik 004 píše: Více
Nechápu papírový brčko v igelitu. A na caprisone už vůbec. Co to je v tom za smysl? Pit se z toho nedá a použít znovu se to nedá.
Víc bych využila vratné plastové lahve. V tom vidím větší smysl. Než papír v igelitu.
My úle jsem si říkala, že je tak strašně moc oblečení
větší upcyklace by taky měla smysl, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U papírových brček jim nedávno vyšly špatné nějaké testy týkající se nějakých nebezpečných či pro zdraví nevhodných látek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit