Pár dotazů prvorodičky :)

Anonymní
14.6.22 21:59

Pár dotazů prvorodicky :)

Holky mám pár dotazů k miminku, poradíte?

1. nechavate miminko (4 měsíce) občas samotne? Tj aby se hralo samo? Nebo vedle nej porad jste a hrajete si s nim? A když samotne - jak dlouho? Mala si třeba vydrží hrát s hrazdickou půl hodiny anebo občas jen tak civí na lustr a tvari se spoko a já mám čas si umýt vlasy :mrgreen: ale nechci aby se třeba citila opuštěna.
  1. kdy začnou růst zoubky a jak předejít bolesti? Už teď se toho děsím. Dost jsme si užili s bříškem.
  1. do kdy dávat Bio gaia na bříško? Už to má ok, jen po noci ji k ranu občas boli bříško, ale už výjimečně
  1. kdy dětem ztmavne oboci a rasy? Oba s partnerem máme tmavší (ale ne nejak výrazný) a mala má úplně bílé oboci a světlejší rasy. Zůstane to anebo to ztmavne později?

Dekuji vám :dance:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.6.22 22:01

A ještě 5)

mala je docela velká a zřejmě zhruba v září půjde do sportovního kočárku, to ji bude 6, tedy ještě určitě nebude sedět. Poradíte, jaký sportak je ideální, kdxz dítě ještě nesedí? Líbil se mi thule, ale nikde jsem nenašla, jak moc lze polohovat.

• Citovat
  • Upravit
30982
14.6.22 22:04

Ad 1) Nejstarsi dite neslo nechat samotne (furt rvalo), u mladsich jsem si to nalezite uzivala a vyuzivala.

Ad 2) Prvni dite melo zub v 11m, druhe v 7m a treti ve 4m. Prekvapive nam to moc sezrat nedaly, akorat pak okolo 18m pri rustu stolicek oba mladsi k zubum stihly prujmy a desive opruzeni.

Ad3) Vubec jsem nepouzivala, tak tady neporadim.

Ad4) Starsi dcera zacala tmavnout az ve skole, syn byl tmavy od zacatku a mladsi dcera porad jeste blondynka (5r). My jsme oba hnedovlasi, tak asi taky ztmavne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
14.6.22 22:05

1. Ano, nechávám samotné když potřebuji něco udělat. Když neřve, taky rozlisuji řev „ještě to chvíli vydrzim“ nebo „už je to vážný, něco potrebuji“
2. Calgel případně na noc cipek do zadecku.
3. Nevím, nedávala jsem
4. Ztmavne nejspíš později
5. Hlavně ten co jde úplně do lehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.6.22 22:10

1. Nechávám děti samotné jak dlouho to vydrží, čím dál si hrajou sami a jsou spokojené, tím líp pro mě :mrgreen:
2. Zuby jsou celkem individuální, může to přijít kdykoliv a může se to snášet jakkoliv. U mých straších dětí to bylo kolem osmého měsíce, u nejstaršího sem ani nevěděla že něco roste, nebrečel, neměl žádné příznaky, až se prostě probudil se zubem, mladší měl k zubům vysoké horečky (až kolem 40) a průjmy, pořád řval, museli sme kupovat v lékárně umrtvující gely a masírovat dásně. Teď sem zvědavá jak bude třetí.
3. Nevím to sem nedávala ani jednomu
4. Taky individuální, starší syn byl po narození takový blond do zrzava a tmavnout mu to začlo až ve školce, teď už má tmavě hnědé vlasy i obočí. Malá je tmavá od narození. Řasy měly všechny děti dlouhé a tmavé hned po narození.
5. Pro nesedici dítě si kup sporťák, co jde úplně do lehu. S Thule nemám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.6.22 22:17

Na bezpečném místě bych klidně nechala pár minut.Na zuby prodávají v lékárně gel na dásně a je dobré mít doma i kousátko. Dávala jsem jiné kapky na bříško a časem jsem snižovala počet kapek, až jsem je nakonec nedávala vůbec. Je to individuální, třeba můj bratr byl blonďák ještě v první třídě a ve druhé už měl hnědé vlasy a obočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
14.6.22 22:21

1. Pokud je dítě samostatné, je to super! Určitě chvilka o samotě neuškodí, pokud se mu jinak dostatečně věnujete a rozvíjíte :)

2. To je hrozně indivindi. Naše malá měla první zub ve 4,5m (což je dost pod průměrem, většinou zuby bývají později), nějak v 10m už jich měla 8, což nemají kamarádek děti, co jsou o půl roku starší 😀. Nijak extra nás netrápily, zkoušela jsem homeopatika Camilia a akutně Calgel, ten vždy zabral hned, ale na chvilku. Čípky atd. naštěstí nebyly potřeba. A pak čistit od prvního zoubku ;)

3. Probiotika není potřeba omezovat, ty jsou dobré celoživotně. Já teda už nedávám od cca půl roku, ale nikdy s bříškem nebyly problémy.

4. Opět hrozně indivindi. Malá bude mít rok a třeba oči se jí barví pořád. U někoho klidně ještě v 5 letech, někdo má po pár měsících “hotovo”. Barvu nemusí mít ale ani po jednom z vás, geneticky to může být klidně po prarodičích nebo se to může různě zamíchat.

5. Poučení pro příště nebo pro vaše kamarádky - vybírat kočár s velkou korbou 😀. Naše malá šla do sporťáku až kolem 9m, kdy už seděla a byla mega zvědavá, korba už nepřicházela v úvahu. Ve vašem případě jedině sporťák, který jde dát do úplného lehu, ani pasivní polosed není ok. Máme Noordi fjordi a jsme moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
14.6.22 22:24
  1. Nechávám, piju kafe a čekám, kdy mi skončí pauza. Někdy vydrží hodinu, někdy 10 minut.
  2. Zuby se začaly ozývat kolem toho 4. měsíce, ale řekla bych, že jen příprava. Trochu nateklé dásně a moooooc slin. Zatím stačí Calgel.
  3. Používala jsem asi do 3. měsíce, ale malá na bříško moc netrpěla.
  4. Já mám zatím modrookou zrzku (5m) a s partnerem jsme oba tmaví, tak uvidíme :lol:
  5. Já už sporťák používám, protože máme plastovou korbu a bylo ji v ní hrozný vedro, ale dáváme úplně do lehu. Hlavně máme sporťák takový ohraničený, takže nevypadne ani nepřipoutaná. Ale my máme kombinovaný kočárek.

Thule si chválí, ale nevím, zda jde do úplného lehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
14.6.22 22:27

1.Nechavam si hrát samotne tak, jak dlouho to vydrží.
2. Dcera mela prvni zub v 6m, syn ve 12 m (uz jsme mysleli, ze mu nevyrostou) a posledni je zatim dvouměsíční bezzubec. U starších jsme ani nevěděli, ze jim zuby rostou. Nejak to nedramatizovali.
3. Skoncila jsem v cca 4mesicich, kdyz uz se vic hybali a vyprděli se samotni.
4. Dcera a nejmladší tmavě hnědé oči i vlasy od narozeni. Rasy černé od 2 měsíců, oboci trochu později, ale dcera jeste pred 1.narozeninami. Prostredni syn blonďak, rasy mu ztmavly az okolo 3 let, oboci ma světle hnědé.
5. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
14.6.22 23:01

1)nechavam samotneho, jak dlouho to vydrzi. Je pozorovatel, takze ho casto dam na podlozku, aby na me videl a delam co potrebuju, kolikrat jen kouka, jak varim nebo uklizim a „povidame“ si u toho. Dost casto vydrzi i sam pod hrazdickou a ja si ho vubec nevsimam.

1. mame Thule dvojkombinaci, bohužel ma dost malou korbu a my velke dite, takze to budeme muset brzo resit, jestli se nezasekne v rustu a pofrci porad timto tempem. Sportak se do uplneho lehu dat neda, je to skoro leh, ale tusim, ze jsem nekde videla prodluzujici adapter a pak by snad do uplneho lehu mel jit. Zkus pohledat. Jinak je to ale perfektni kocar a rozhodne ho muzu doporucit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
14.6.22 23:03
@Anonymní píše:
  1. nechavate miminko (4 měsíce) občas samotne? Tj aby se hralo samo? Nebo vedle nej porad jste a hrajete si s nim? A když samotne - jak dlouho? Mala si třeba vydrží hrát s hrazdickou půl hodiny anebo občas jen tak civí na lustr a tvari se spoko a já mám čas si umýt vlasy :mrgreen: ale nechci aby se třeba citila opuštěna.
  1. kdy začnou růst zoubky a jak předejít bolesti? Už teď se toho děsím. Dost jsme si užili s bříškem.
  1. do kdy dávat Bio gaia na bříško? Už to má ok, jen po noci ji k ranu občas boli bříško, ale už výjimečně
  1. kdy dětem ztmavne oboci a rasy? Oba s partnerem máme tmavší (ale ne nejak výrazný) a mala má úplně bílé oboci a světlejší rasy. Zůstane to anebo to ztmavne později?
  1. Nechávala, co nejvíc to šlo a dělala jsem si svoje, tj jídlo, sprcha, kafe, když vyšel čas tak úklid :D užívej si to, za chvíli ho budeš všude lovit :D
  2. tj velmi různé, u nás v 8 měsících a už čekáme na poslední, žádná hrůza, zabral vždy calgel a nejhůř panadol a chrněla

3)budem mít 2 roky a dáváme pořád, jsou to probiotika a ty jsou super vždy :) 4)to je individuální, u nás kolem roku a půl trochu ztmavla, ale zatím je spíš světlejší, tak uvidíme :) 5)thule jsou bezva kočárky. My máme obyčejný, jde polohovat sezení, mezisezení a ležení, to se nám hodí i dneska třeba na výletě, malá tam může spát. Od 6 měsíců tolik nerostou, takže se vám třeba ještě vejde. U nás začala ale sedět a z korby vyskakovala ven, bylo to nebezpečný, tak šla do sporťáku na pololeh :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
15.6.22 01:21
  1. Deti jsem nechavala samotne, pokud to slo a ja potrebovala neco delat. U nejstarsi dcery neexistovalo nechat ji samotnou a jit si umyt vlasy. Mela sileny reflux a priserne problemy s briskem. Denne provriskala 16 hodin, nechat ji bez dozoru, tak by se po par minutach zacala dusit revem. Dalsi byly mnohem pohodovejsi, takze jsem je nechala si hrat s hrazdickou apod. a treba jsem varila par metru od nich. Nespici bych je nenechavala bez dozoru.
  1. Hlavne prvni dceru trapilo brisko silene. Musela jsem ji trubickovat 4× denne, nic jineho nepomahalo (cviceni, kapky, nahrivani, masaze…). Ale o zubech jsem u zadne ze 4 dcer nevedela. Jediny priznak rustu zubu bylo slintani.
  1. Klidne ji davej Biogaiu i ted. Probiotika zlepsuji imunitu,
  1. To netusim. Nam se vsechny narodily skoro cernovlase s tmavymi rasamia obocim. Do roka byly ze vsech blondynky s tmavymi rasami a obocim. Vlasy jim nevypadaly, ale zesvetlaly. Nejspis dceri je necelych 8 let a zatim jsou vsechny blondynky. Ale predpokladam, ze v puberte se z nich stanou brunetky, protoze oba rodice mame tmave vlasy.
  1. Vsechny holky nam v 6 mesicich sedely, vase muze taky. Ale do sportaku za zadnou cenu nechtely. Ony v tech 6 mesicich uz staly s oporou, takze musely byt v korbe na pridavnych popruzich a jezdily vestoje jako husari (viz foto, tam uz ji bylo 9 mesicu). Az v 10 mesicich vzaly sportak na milost. Do korby se sice na delku davno nevesly, ale pediatr i ortoped rikali, ze nevadi, kdyz budou mit v kocarku pri spanku pokrcene nozky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.6.22 02:06

Jen k tomu lehu, Thule ma (myslim) neuplny leh, ale tak, ze nejniz je zadecek a kolena i zada jsou trochu vys. To nicemu nevadi.
Pokud dite uz sedi, ale jeste neni zpevnene a je treba drobnejsi, tak stejne musi jezdit v pololehu, protoze jinak se v takto prostornem kocaru sesouva ke strane a to je spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.6.22 02:09
@Janča6 píše:
  1. Vsechny holky nam v 6 mesicich sedely, vase muze taky. Ale do sportaku za zadnou cenu nechtely. Ony v tech 6 mesicich uz staly s oporou, takze musely byt v korbe na pridavnych popruzich a jezdily vestoje jako husari (viz foto, tam uz ji bylo 9 mesicu). Az v 10 mesicich vzaly sportak na milost. Do korby se sice na delku davno nevesly, ale pediatr i ortoped rikali, ze nevadi, kdyz budou mit v kocarku pri spanku pokrcene nozky.

My taky takto :D. I ve sportaku jdou pripnout pridavne ksiry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
15.6.22 06:41
@Anonymní píše:

1. nechávala jsem samotnou, měla jsem cestovní postýlku v obývaku..hrála si pod hrazdičkou, třeba jsem měnila hračky… jako samotnou, šla na wc a tak…uplně samotná pár minut, nebo umýt vlasy… ale jinak ji měla v té postýlce a já vařila v kuchyni, dcera si broukala…hrála s hračkama…takže jak ji to nevadí, že si poleží, pohraje… buď jenom ráda :-). Později jsem ji měla v kuchyni na dece na zemi s hračkama…
2. u nás zuby ani nešlo poznat že lezou..úplna pohoda. Ale jinak gel na zuby, a klidně dát nurofen, nebo čípek od bolesti, nenechat trápit.
3. neměli jsme s bříškem vůbec problém
4. netuším :-)
5. sporťák jsme měli od půl roku, my měl britax bmotion 4+ jde dát do lehu. U thule netuším, každopádně je to top kočárek, ale na ten jsme už neměli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí