Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
napište mi prosím vás jaké kupujete párky. Už jsem zoufalá, poslední dobou, snad několik let jsem nenarazila na opravdu dobé šťavnaté párky co po kousnutí křupnou a neprasknou v hrnci ![]()
Buď je to jako bláto, nebo moc suché, no nedobré. Poraďte jestli takové vůbec existují ![]()
Případně jak udělat domácí? Zvládla bych to vůbec vyrobit?
My kupujeme pouze ty Vídeňské párky v Lidlu, stojí dost, ale máme je max 2× do roka ![]()
@MUFICE Vídeňské jsme kupovali v Lidlu taky, ale teď už jsem je tam dlouho nenašla ![]()
@luciekal A ani ty vepřové jsem delší dobu nenašla, tak buď jsem slepá nebo nevím.
Nacházím tam jen DULANO párky ve střívku a ty jsou suché.
Na ceně mi nezáleží, jen aby to bylo jedlé ![]()
Kupujeme buď v Lidlu Pikok Vepřové párečky (83% masa, takové ty loupací) nebo v Globusu Vídeňské. Nedávno jsem četla nějaký článek asi u testů párků, ze kterého si sice pamatuju prd, ale odnesla jsem si z toho to, že mám kupovat jen párky vepřové, ne kuřecí, protože tam se může dávat tzv. strojově oddělené maso, což jsou snad nějaké srágory včetně kůží, šlach, a že relativní sázka na jistotu by měly být Vídeňské párky (různých výrobců), protože ty musí dodržovat normy na procento masa (těch se tehdy týkal ten test a myslím, že žádné vyloženě nepropadly).
@Dovesilke teda já je teď nekupovala, ale myslím, že tak před měsícem jsem je tam viděla. Mají malé balení a pak to větší.
Mě jiné párky nějak moc nejedou a co jsem koukala na složení tak je taky tady na těch dobré..
@Samamama Tak tohle se o kuřecích dlouho ví já bych je nesnědla brrr. když jsou levné tak je koupím kočkám těm šmakujou:D
@luciekal No vidíš, mně ta informace dlouho unikala
, o složení potravin se trochu zajímám až posledních pár let, do té doby žil člověk v různých naivních představách, jako třeba že co je kuřecí, je zdravější než prasečí apod. A věřím, že si to pořád myslí velká část národa. Podobně jako co se jmenuje „dětské“… Ale je fakt, že když člověk o ty informace stojí, tak je najde (jen někdy přesahují moje chápání, čímž nechci říct, že jsem blb
).
Také hlasuji pro Lidlácké Vepřové párečky.
A pak ještě zkusit nějakého místního řezníka…a neprasknou, když je dáš do horké vody, ale nesmí být vařící ![]()
@Samamama píše:
Kupujeme buď v Lidlu Pikok Vepřové párečky (83% masa, takové ty loupací) nebo v Globusu Vídeňské. Nedávno jsem četla nějaký článek asi u testů párků, ze kterého si sice pamatuju prd, ale odnesla jsem si z toho to, že mám kupovat jen párky vepřové, ne kuřecí, protože tam se může dávat tzv. strojově oddělené maso, což jsou snad nějaké srágory včetně kůží, šlach, a že relativní sázka na jistotu by měly být Vídeňské párky (různých výrobců), protože ty musí dodržovat normy na procento masa (těch se tehdy týkal ten test a myslím, že žádné vyloženě nepropadly).
já myslela, že to strojně oddělený se musí uvádět ve složení zvlášť ![]()