Párky, existují šťavnaté?

4604
5.12.14 23:08

Párky,existují šťavnaté?

Ahoj,
napište mi prosím vás jaké kupujete párky. Už jsem zoufalá, poslední dobou, snad několik let jsem nenarazila na opravdu dobé šťavnaté párky co po kousnutí křupnou a neprasknou v hrnci :roll:
Buď je to jako bláto, nebo moc suché, no nedobré. Poraďte jestli takové vůbec existují :cert:
Případně jak udělat domácí? Zvládla bych to vůbec vyrobit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50165
5.12.14 23:10

My kupujeme pouze ty Vídeňské párky v Lidlu, stojí dost, ale máme je max 2× do roka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
5.12.14 23:10

Vepřové párečky LIDL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
5.12.14 23:13

Prasknou vsechny kdyz je blbe varis. Jinak taky z Lidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
5.12.14 23:14

U nas taky Lidl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
5.12.14 23:15

@MUFICE Vídeňské jsme kupovali v Lidlu taky, ale teď už jsem je tam dlouho nenašla :think:
@luciekal A ani ty vepřové jsem delší dobu nenašla, tak buď jsem slepá nebo nevím.
Nacházím tam jen DULANO párky ve střívku a ty jsou suché.
Na ceně mi nezáleží, jen aby to bylo jedlé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
5.12.14 23:18

@Dovesilke v lidlu, od pikok, je jich 750g, jsou výborný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
5.12.14 23:22

@lleennttiillkkaa Budu muset líp hledat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
5.12.14 23:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.12.14 23:28

Kupujeme buď v Lidlu Pikok Vepřové párečky (83% masa, takové ty loupací) nebo v Globusu Vídeňské. Nedávno jsem četla nějaký článek asi u testů párků, ze kterého si sice pamatuju prd, ale odnesla jsem si z toho to, že mám kupovat jen párky vepřové, ne kuřecí, protože tam se může dávat tzv. strojově oddělené maso, což jsou snad nějaké srágory včetně kůží, šlach, a že relativní sázka na jistotu by měly být Vídeňské párky (různých výrobců), protože ty musí dodržovat normy na procento masa (těch se tehdy týkal ten test a myslím, že žádné vyloženě nepropadly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
5.12.14 23:36

@Dovesilke teda já je teď nekupovala, ale myslím, že tak před měsícem jsem je tam viděla. Mají malé balení a pak to větší.
Mě jiné párky nějak moc nejedou a co jsem koukala na složení tak je taky tady na těch dobré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
5.12.14 23:37

@Samamama Tak tohle se o kuřecích dlouho ví já bych je nesnědla brrr. když jsou levné tak je koupím kočkám těm šmakujou:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
5.12.14 23:42

@luciekal No vidíš, mně ta informace dlouho unikala :mrgreen:, o složení potravin se trochu zajímám až posledních pár let, do té doby žil člověk v různých naivních představách, jako třeba že co je kuřecí, je zdravější než prasečí apod. A věřím, že si to pořád myslí velká část národa. Podobně jako co se jmenuje „dětské“… Ale je fakt, že když člověk o ty informace stojí, tak je najde (jen někdy přesahují moje chápání, čímž nechci říct, že jsem blb :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
5.12.14 23:50

Také hlasuji pro Lidlácké Vepřové párečky.

A pak ještě zkusit nějakého místního řezníka…a neprasknou, když je dáš do horké vody, ale nesmí být vařící ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.12.14 00:04
@Samamama píše:
Kupujeme buď v Lidlu Pikok Vepřové párečky (83% masa, takové ty loupací) nebo v Globusu Vídeňské. Nedávno jsem četla nějaký článek asi u testů párků, ze kterého si sice pamatuju prd, ale odnesla jsem si z toho to, že mám kupovat jen párky vepřové, ne kuřecí, protože tam se může dávat tzv. strojově oddělené maso, což jsou snad nějaké srágory včetně kůží, šlach, a že relativní sázka na jistotu by měly být Vídeňské párky (různých výrobců), protože ty musí dodržovat normy na procento masa (těch se tehdy týkal ten test a myslím, že žádné vyloženě nepropadly).

já myslela, že to strojně oddělený se musí uvádět ve složení zvlášť :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport