Za jak dlouho se při cvičení vojtovky zlepší pasení koníků

20.2.24 09:34

pasení koníků - vojtovka

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat těch, co cvičili vojtovku na špatné pasení koníků, jak dlouho trvalo, než se mimčo (4m) srovnalo? Cvičíme 6 týdnů a malý mi stále přepadává u pasení na jednu stranu, je to opravdu demotivující nevidět pokrok… Malý měl predilekci, ale hlavu již otáčí normálně na obě strany.. Děkuji a přeji hezký den :kytka:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3771
20.2.24 11:13

@rybicka velkoploutvá a cvicis opravdu správně? To, ze prepadava na jednu stranu je podle me o slabych břišních svalech, musí se cvicit brisko, aby se posilnilo..kdy jdete zase na fyzio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.24 11:38

@suzka1 Chodím každý týden :think:, určitě by mi řekla, kdyby bylo něco špatně.. Cvik na břiše a držení bodu na patě a lokti máme nově teprve týden, do té doby jsem jen mačkala bod na žebrech, aby zvedal nohy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.2.24 09:13

Ahoj, my toho měly více… pást začal sám, ale využíval jen jednu stranu (měl predilekci, Kiss syndrom - blokáda krční páteře a slabší ručičky), cvičili jsme od 4 měsíců do jeho 8 a půl asi a pokrok jsem viděla asi po měsíci, musíš být trpělivá…někdy to jde vidět hned, někdy až po 3 měsících :nevim:
Ale slyšela jsem, že pokud se cvičí Vojtovka, tak se to dítě pak skokově učí další dovednosti…což byla za nás pravda…syn kolikrát nic nic a pak se naučil 2-3 věci na ráz, jednou měsíčně :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4379
21.2.24 22:06

@rybicka velkoploutvá my ten cvik s zebry cvicime skoro 3 mesice :). A k tomu mame vzdy nejake pozice :).. jeste bych se zkusila mrknout na osteodynamiku, zda nezkusit konzultaci a osetreni, treba je nekde miminko blokle a proto mu to nejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.2.24 22:39

@Linusren
Měli jsme to stejně, základní pozice se žebry a pak se přidávaly další pozice…osteodynamika nám taky hodně pomohla (po prvním ošetření jsem neviděla změnu, po druhém změna hned po skončení vyšetření :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4379
22.2.24 06:32

@Annie999 me to celkem davalo a dava smysl ten jeden cvik a pozice :). Vzdy se to meni v zavisloti na tom, na cem potrebujeme zapracovat :mrgreen:
My byli zatim jednou na osteodynamice a taky jsem videla rozdil :palec: a to jsem tomu neverila :lol: po druhe se teprve budeme chystat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
22.2.24 08:13

A kolikrát denně cvičite? Pro nějaký efekt to chce aspoň 4×, aspoň tak mi to řekli dvě různé rehabilitační :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 14:36

@Annie999 Ahoj, děkuji za odpověď, na fyzio právě říkala, že krk bloklý nemá, tak nevím teď, jestli to pozná nebo to pozná lépe někdo jiný :lol:.. Je pravda, 6e ve 3 měsíc8ch nepásl, lehl si a cucal si ruku…, ve 4 měsících pase, vydrží tak čtvrt hodiny - 20 minut, ale právě také přepadává na jednu stranu.. Při cvičení jde vidět, že na jednu stranu zacvičí vše krásně, ale na tu druhou, na kterou přepadává cvičí prostě hůř.. Např. cvik na břiše, na jednu stranu zakope nožkou 3× hned, na druhou stranu ani nezakope, pracuje jen lopatka a zada, ale noha zatim nic, má asi opravdu slabé svaly na té straně… Včera třeba nepřepadl vůbec, dnes už několikrát zase jo :?.., tak mi to příjde, že to snad nikdy nezkončí to jeho přepadávání… Hlavičkou mi točí teda do stran i když chvilku nosím i vleže i na břiše, tak doufám, že krk bloklý nemá :lol:… Na osteodynamiku zkusím mrknout :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 14:40

@Linusren Jj, my máme ještě břicho a ještě přidáme cvik na boku :).. Jen si člověk říká, jak dlouho chce ještě přepadávat :mrgreen:, my jsme měli také predilekci právě, ale kouká už krásně do všech stran…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
27.2.24 14:47

@rybicka velkoploutvá
Zkus opravdu i tu osteodynamiku… možná napoprvé neuvidíš změnu (my ji viděly až na druhém cvičení), ale za vyzkoušení nic nedáš…
Můžou to být slabší svaly (syn měl diastázu, má jí ještě trošku do teď), ale může to být i třeba něco bloklého…nvm, my máme skvělou fyzio, tak nám s tím hodně pomohla.
Ono musíš vytrvat s vojtovkou…dělá zázraky…syn taky moc nereagoval na slabší ručičku, pak se to zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí