Péče o dracenu

1
22.12.21 01:12

Péče o dracenu

Ahoj,

sháním marně po internetu radu ohledně péče o pokojovou rostlinku, tak třeba poradíte vy tady :D

Před nedávnem jsem zachránila ovadlou kytičku před vyhozením do kontejneru, vysvětlení vyhození - kytce se nedaří, nechci ji, neroste. Jedná se o dracenu, jaký druh to přesně je říct nedokážu, mám dracenu poprvé v životě :nevim:

Každopádně se rostlinka vzpamatovala a leze spousta nových lupenů.
Je podepřená obyčejným klackem, kmínek je slaboučký, dřevitý a jediný výhonek co z kmínku má je už poměrně vysoký a těžký. Výhonky měla dva, druhý prý uschnul během chvilky po zakoupení.
Jak a co jí mám dopřát, aby prospívala a třeba i zesílila? Nějak zastřihnout či ošetřit? Přijde mi, že to kmínek nemůže vydržet mít na sobě kilometrovou palmu :D :D Pošlete mi prosím jakékoli rady či zkušenosti, budu za ně moc vděčná :hug: Zatím jsem jí nepřesazovala, jen jsem jí dopřála pěkné místo, kde měla čas nabrat sílu zase začít růst a prospívat.

Děkuji předem za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75840
22.12.21 01:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.12.21 06:50

Podle obrázku to vypadá na Jucu, poměrně častá dracena v domácnosti. Bohužel, není to trvalka a po několika letech prostě začne odcházet, v průměru prý vydrží tak tři roky. Pak se zastaví růst a postupně vysychá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
22.12.21 07:11

@Aduš8 Nam doma vysycha uz nekolik let. Ale stale je hezka, takze s nami porad bydli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.12.21 08:36
@Aduš8 píše:
Podle obrázku to vypadá na Jucu, poměrně častá dracena v domácnosti. Bohužel, není to trvalka a po několika letech prostě začne odcházet, v průměru prý vydrží tak tři roky. Pak se zastaví růst a postupně vysychá

Nevím nic o tom, že by byla tak krátkověká. Mám ji už tak 7 možná 8 let a je hezká, ale roste pomalu. Nevypadá, že by mela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.12.21 08:37

Nevypadá, že by měla ukončit svou životnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.12.21 08:38

Jo a kamínek asi není silnější a v pohodě unese 2 výhony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
22.12.21 08:40

No a chtela by tedy určitě přesadit, má ráda spíše široký a ne moc hluboký květináč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.12.21 09:13

1. na jaře ji přesaď do většího květináče a čerstvé zeminy, při té příležitost i opláchnou kořeny, vyšítpat všechny co by mohly být uhnilé (nemá ráda přelévání), nechat chvíli na vzduchu a teprve pak přesazovat.

2. potřebuje stát na místě, kde je dostatek světla, ideálně v létě na balkon či zahradu, v zimě někam kde to není u topení. Ne na přímé slunce.

3. pěstovat v rašeline, rosit listy, zejména v bytě s sušším vzduchem a zalévat lehce- substrát by spíš neměl vysychat, ale nesmí stát ve vodě. Jednou za měsíc přidej hnojivo na pokojovky.

A teda fakt mi není jasné jak někdo může do google napsat „jak pěstovat dracenu“ a přitom nenajít hned několik velmi dobrých návodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí