Pejsek a bolení bříška

12550
15.12.14 22:29

Pejsek a bolení bříška

Přeji pěkný večer,
mám doma úžasného jorkšírka, je mu necelých osm let. Ale má strašně špatnou karmu, chuďátko. Hodně často ho bolí bříško, a to tak, že když to na něj přijde, strašně naříká, choulí se mi v rohu a krčí se bolestí. Má u toho i trochu erekci, ale s kopulačními pohyby to nemá nic společného. Stává se to i třikrát denně a mě je ho hrozně líto. Byla jsem s ním u spousty veterinářů, v Brně mi řekli, že je to močovými kameny, tak jsem ho nechala operovat, rovnou ho i vykastrovali, ale efekt se nedostavil (místo toho mi ho komplet spálili, bobíška).
Nemá někdo podobné zkušenosti? když se bavím s veterináři, tak všichni chtějí přistoupit k probatorní laparoskopii, ale já už se děsím další operace, ty spáleniny jsem mu dávala do kupy víc než půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59516
15.12.14 22:32

@majki.r asi blbost ale co zánět žaludku? To je teda chudák když má takové bolesti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 22:34
@Markéta80 píše:
@majki.r asi blbost ale co zánět žaludku? To je teda chudák když má takové bolesti :(

Všechny tyhle akutní stavy mi veterináři vyloučili. :nevim: Trápí ho to už roky, zkoušela jsem i různé granule, ty by to taky neměly dělat. I různé probiotické přípravky, dala jsem do toho spoustu peněz a nic nepomohlo.
Mě napadá ještě, jestli nemá někde nějaké srůsty nebo něco, co by mu skřípalo nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
15.12.14 22:38

@majki.r :? dělali mu gastroskopii? něco tam bude když takhle chudák trpí. A co vařená strava? A a doktoři navrhují co? něco se dělat musí ne :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.12.14 22:42

Chudáček malý. Asi bych šla do té laparky. Jestli ho to nebolí dlouhou dobu v kuse, ale záchvatovitě, tak by to mohly být ty kameny, které se mu v bříšku pohnou a pak ho to bolí. Nedovedu si představit ten horor, co jste s těmi operacemi měli, ale i tak bych to zkusila, na pracovišti, se kterým máš dobrou zkušenost.
Můžu se zeptat, kde jste ho nechali v Brně operovat? Já jen že my bydlíme v Brně, ale ne moc dlouho a pes je zatím zdravý jak řípa. Ale kdyby náhodou něco, tak ať vím, kam nechodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 22:47
@Markéta80 píše:
@majki.r :? dělali mu gastroskopii? něco tam bude když takhle chudák trpí. A co vařená strava? A a doktoři navrhují co? něco se dělat musí ne :cert: :cert:

Gastroskopii mu nedělali myslím…v Brně mu dělali všechny možné testy, ale gastro nee, nevím proč. Ale to by měl i vysoké CRP, ne? To má právě v pořádku, i hormony a všechny hodnoty v krvi…
No oni mluví o té laparoskopii na slepo, že se do toho bříška podívají, ale já se bojím, aby mi tu narkózu a operaci dal, je to takové křehké zvířátko. Sami doktoři říkají, že operovat až tehdy, kdy to bude už neúnosné…
Vařenou stravu jsem nezkoušela…teda dávám mu vařenou mrkev, ale jen trochu, je spíš na granulích, prý je to lepší i než maso, to teda taky tvrdí veterináři, že jorkšírci maso špatně snášejí…ale mohla bych tu vařenou stravu zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 22:50
@Hoa Mai píše:
Chudáček malý. Asi bych šla do té laparky. Jestli ho to nebolí dlouhou dobu v kuse, ale záchvatovitě, tak by to mohly být ty kameny, které se mu v bříšku pohnou a pak ho to bolí. Nedovedu si představit ten horor, co jste s těmi operacemi měli, ale i tak bych to zkusila, na pracovišti, se kterým máš dobrou zkušenost.
Můžu se zeptat, kde jste ho nechali v Brně operovat? Já jen že my bydlíme v Brně, ale ne moc dlouho a pes je zatím zdravý jak řípa. Ale kdyby náhodou něco, tak ať vím, kam nechodit.

Já je nechci pomlouvat, kdysi mi tam hodně pomohli, když si bobíšek nalomil krční obratel, udělali mu i magnetickou rezonanci. Tak se prosím nezlob, když nenapíšu jméno kliniky,…oni se mi omlouvali, že za tu spáleninu mohla vyhřívací dečka. Já už tam nechodím, ale veřejně je pomlouvat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 22:52
@Hoa Mai píše:

Jsou to právě takové záchvaty, trvají jen dvě až tři minutky a pak zase dobrý. No a kameny to nakonec nebyly, vytáhli z něj jen močový písek…
Já tu laparku zvažuji, ale zas si říkám, že většinu dne je to moc spokojený a zdravý pejsek, tak jestli tam nejít, až když se ty záchvaty zhorší, přeci jen ti doktoři ani neví co hledat, chtějí ho prozkoumat a to nese rizika. Špatně mi snáší narkózu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
15.12.14 22:53

@majki.r ale kombinace granulí a vařeného se nemá ne? hele já měla chronický zánět v žaludku a vše ok, až na gastro to bylo vidět. možná ta laparo něco odhalí a pokud má kameny tak by je měli vyndat at má klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 22:59
@Markéta80 píše:
@majki.r ale kombinace granulí a vařeného se nemá ne? hele já měla chronický zánět v žaludku a vše ok, až na gastro to bylo vidět. možná ta laparo něco odhalí a pokud má kameny tak by je měli vyndat at má klid ;)

Kameny by mít neměl, tedy podle posledního vyšetření,…ale je to už nějaká doba, tak ho nechám vyšetřit znovu. :|
On je Jack skoro výhradně na granulích, jen někdy mu dám třeba mrkev z polévky, tam by problém být neměl…teda doufám :?
Se zkusím zeptat na tu gastroskopii, přijde mi míň riziková, než ta laparoskopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
15.12.14 22:59

Co začít s barfem? Moje štěně mělo pořád průjem i po kvalitních granulích. A po barfu se to hodně zlepšilo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 23:01

@Boudová vygooglim si barf a napíšu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 23:04

@Boudová Jé tak už vím, jednou mi i z eshopu poslali vzorky těch za studena lisovaných granulí…Jackovi chutnaly, tak je zkusím :-)
Myslíš, že by to mohlo být stravou? On má chuť k jídlu v přádku a stolici má taky normální…dávám mu Royal Canin pro dospělé jorkšíry, někdy i granule proti vzniku močových kamenů od veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
15.12.14 23:06
@majki.r píše:
@Boudová vygooglim si barf a napíšu :-)

JE to přirozená strava pro psy. Syrové maso, vnitřnosti, zelenina… Vlastně návrat k původní předgranulované stravě. Veterinář ti to zřejmě bude rozmlouvat, ale plno psům už to dost pomohlo na různé zdravotní problémy. A můj pes je fakt nádherně osvalený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
15.12.14 23:08

JEstli máš facebook, přidej se ke skupině BARf, jsou tam celkem dost rozumný lidi, a když popíšeš problém pejska poradí ti jestli by mu strava mohla pomoc. Plno lidí na syrovou stravu přešlo právě kuli různým zdravotním problémům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný