Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkušené sušilky, zkoušela jste některá prohnat peřový polštář sušičkou?
Potřebuju vyvětrat, jak byl nějakou dobu nepoužívaný, tak divně smrdí.
Napadlo mne dát to jen na osvěžění, že by to mohlo být ok… Nebo myslíte že se to zničí?
A co fusak do kočáru, mam pravýho berana jestě po mně a je taky nevoňavý…
Já mám v návodu napsáno, že do sušičky polštáře nesmí, takže je tam nedávám. Stejně tak bych nedala fusak.
A mě za paní co mi prodávala péřovou zavinovačku říkala, že sušička je super, že to teplo připraví o život všechny roztoče případné. Pravda je, že jsem to ještě nezkoušela - mám strach
Jinak radila, že taky možnost vymrazit na mrazu. Tak nevím jaké máte počasí? S beranem neporadim, raději bych ho do sušičky nedávala. ![]()
Nevím jak s polštářem, ale mám péřovou bundu a je u toho napsané, že se může prát a má se sušit v sušičce, dokonce i s nějakýma balónkama nebo co to tam bylo napsané
Pochopila jsem to tak, aby se to peří asi hezky nadýchalo.
Ja mam na susicce (AEG) dokonce primo specialni program na polstare
Susim tak perove bundy a jsou pak opravdu krasne nadychane.
Holky a co takové ty zimní bundokabátky, které mají vevnitř nejspíš duté vlákno. Na bundách je napsáno nesušit…ale třeba kamarádka mi říkala, že tam suší i věci, které do sušičky podle štítku nesmí.
Peru běžně i péřovou peřinu a pak dávám do sušičky. Jednou jsem to byla nucena zkusit, syn mi ji poblinkal a vyšlo to. Kdybych ale k tomu nebyla takto donucena, asi bych se neodvážila
Péřové polštáře a deku jsme sušičkou proháněli švagrové, na cedulkách byla sušička nepřešrtnutá a hezky se to tam prosušilo. S beranem zkušenost nemám, to bych se možná bála.
Dala jsem do sušičky péřové polštáře, ale strašně se tím zanesly filtry, všude bylo spousta peří, musela jsem pak všechny filtry vyprat. Polštářům se nestalo nic.
@carambol píše:
Holky a co takové ty zimní bundokabátky, které mají vevnitř nejspíš duté vlákno. Na bundách je napsáno nesušit…ale třeba kamarádka mi říkala, že tam suší i věci, které do sušičky podle štítku nesmí.
jo tak zrovna toto jsem do sušičky narvala pod heslem: „co nepřežije sušičku, to doma nechci.“ Bohužel bunda sušičku přežila, tak letos ještě nová nebude ![]()
@nozu píše:
jo tak zrovna toto jsem do sušičky narvala pod heslem: „co nepřežije sušičku, to doma nechci.“ Bohužel bunda sušičku přežila, tak letos ještě nová nebude
Je pravda, že ta bunda do rána uschne sama, tak ji tam tak nutně cpát nemusím…ale aspoň vím.
Péřové deky polštáře nemáme, ale bund spoustu a suším v sušičce běžně na jemný program. Bundy jsou dobře proschlé, nedělají se hroudy. Když jsem nechala uschnout normálně, byla půlka peří zmuchlaná v jednom místě, celkově bunda vypadala blbě. Takbych se polštáře nebála.
Bunda v oohodě, suším i rodině, všichni si pochvalují že vypadá líp jak z čistírny. jen k tomu dej tenisák nebo balónek do sušičky.
Fusaku bych se bála, ten šel do čistírny, která se na to specializovala-ne každá ho ctěla vzít.