Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, dostali jsme od babičky pro dítě teplou podzimní/zimní vestu. Jak to ale nosit? Já osobně vesty nenosím vůbec - buď je zima a potřebuju bundu, jinak mi zmrznou ruce, nebo je teplo na to, abych se balila do péřové vrstvy
Různé módní kombinace mohou být líbivé, ale nejsou praktické a batole chci oblékat hlavně prakticky
Jak to nosí vaše děti? Díky ![]()
Dcera nosí běžně vestu, buď místo mikiny, jen na tričko s dlouhým rukávem a když je chladněji tak na mikinu.
Bundu dávám, když je pod 15C.
@Kníže Ignor píše: Více
nijak, mám to jako ty, buď je teplo nebo je zima a člověk potřebuje bundu, nepochopila jsem smysl vesty a už vůbec ne na malé dítě,
podědili jsme už párkrát hezkou vestu, vždy je to ve skříni a pak se to vyřadí, protože dítě vyrostlo - je jí 8 a nikdy na sobě vestu neměla ![]()
Mám to stejně… dcera měla jednu a nosila ji strašně málo.. nosila tedy na hrubou fleesovou mikinu, ale měla ji tak 5× možná
.
Vesty taky nenosim. Není to tak dlouho co jsem. Taky přemýšlela pro jako vesty k čemu to je. Na podzim a jaro asi ok jako módní doplněk ale v zimě? Taková věc na přeběhnutí? Zimní vestu pro dítě taky nemám. Na ven mi to přijde nepraktické. Asi fakt jen na nějaký přeběhnutí do obchodu z parkoviště nebo na balkon? Možná ještě když by opravdu nutné muselo jít s rodičem ven na chvilku. Třeba a když jde pověsit prádlo nebo si zakouřit? ![]()
Já vestu nosím hodně a dávám i synovi. Většinou když je hezky na mikinu, ale k tomu trochu fouká. Prostě v mikine je zima, ale v bundě už vedro.
No fakt je to takový zvláštní díl oblečení ![]()
mně se to líbilo na holkách v khaki barvě, nosily k tomu velmi teplé zimní mikiny růžové a s těma vestama a riflama to bylo moc hezké a zima jim nebyla - ale jedná se u nás v horách o velmi krátké období, kdy v tom takhle jde chodit - třeba říjen a pak březen…
holt, bunda je bunda ![]()
Já nosím vestu poměrně často v tomto období, holky také ráno do školy, odpol už je to na mikinu ![]()
@stinga Jsme na tom podobně. Krásná vesta doputovala k nejmladší dceři do skříně ![]()
Souhlasím, vesta je jen stylový doplněk, když je kosa, potřebuji podpáža v teple a když je teplo, nepotřebuju si potit záda ve vestě
Děti to mají stejně, takže vesty nenosí.
@Taara69 píše: Více
Vestu se mi nepodařilo nikdy unosit. Také je mi v ní zima na ruce nebo horko na tělo. ![]()
Taky jsem tenhle kus oblečení nikdy nepochopila. A nejlepší je tohle. To vůbec nechápu, k čemu je dobrý ![]()
Mám to stejně. Vestu nemám. Nicméně jsme taky nějakou dostali nebo podědili. Jsou ve skříni.
@carsa494 píše: Více
Takhle chodím já podzim/jaro úplně běžně a tu vestu miluju
tedy když už je více chladno, ne 18 stupňů, ale třeba kolem 8 nebo 10. Čepici mám taky, jelikož mi je na hlavu zima, ale na paže ani ne, na nohy taky ne. Když je kolem nuly, nosim pod to takovou chlupatou bundu s tenkou podsivkou a vydržím i do minus pěti ![]()