Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky, chci se zeptat na názor jakého psa k malému dítěti? Momentálně má malá 9měsíců
děkuji za rady
My máme čerstvě Jacka rassla a super! Naší malý je také 9měsíců. Pejskovi teprve dva, ale je moc šikovnej, pochopil, který hračky jsou jeho, který ne, že na malou nesmí skákat.. super
Jen naše Anička nechápe, že třeba jeho hračka z bůvolí kůže není její a moc jí chutná ![]()
Ahoj. Já bych volila určitě něco malého, jako např. Jorkšír, Biewer Jorkšír, Havanský psík, Bolonáček, naháček… I když my máme kříženku z útulku a jak to tak vypadá, tak z ní vyroste snad 10ti kilový hafan
![]()
Jakýkoli od štěněte, lépe fena. Ale z toho osvědčeného jsou to hlídací plemena, dále společenská plemena - já osobně bych z praktických důvodů vybrala Kavalíra King Charles - je středně malý, klidný a „samovychovatelný“, dokáže se přizpůsobit různým podmínkám, narozdíl od některých jiných plemen (třeba chrti, že jo) ![]()
Jinak já byla vychovávaná českým fouskem a mé mimi se starají dva čínští naháčci, tři vipeti a dvě saluki.
Ahoj. Doporucovala bych neco mensiho, nenarocneho na pohyb a kratkosrsteho. Co treba civava? My teda mame Border kolii a je to dost narocne. Zalezi, jak velci jste pejskari a hlavne, kolik budete mit casu pro pejska.
Z útulku teda silně nedoporučuji - často jsou tam pejsci s různými psychickými problémy a to je pak jen pro zkušené chovatele, jako to bych s malým nikdy nedala, takový pejsek pak potřebuje dlouhou dobu individuální stálou péči - je to jako děti z dětského domova.. Můžeš mít štěstí, ale spíš ne.
A yorkšírci jsou teriéři, což jsou všeobecně velmi „energičtí“ pejsci s vlastní hlavičkou.. I když znám i klidné jedince mezi nimi ![]()
Meli jsme belgickeho ovcaka, ale to mi prijde uz do bytu velke
Ja myslela, ze bych z utulku treba stenatko, to by se mozna jeste dalo zvladnout. Myslim to tak,ze nemuzu dat ctyri tisice za pejska a jeste vybavu. A i nepapirovy jsou drahy ![]()
Tak i do bytu se dá dát velké zvíře - oni všichni v dospělosti celkem zleniví
A hlavně, nejde o byt, jde o možnosti pohybu venku - když s ním budeš chodit do parku na vylítání.. Klidně si vezmi do bytu i barzoje nebo vlkodava..
Ale ovčáci pouští chlupy, nebo ne?
@Amber_1977 píše:
Tak i do bytu se dá dát velké zvíře - oni všichni v dospělosti celkem zlenivíA hlavně, nejde o byt, jde o možnosti pohybu venku - když s ním budeš chodit do parku na vylítání.. Klidně si vezmi do bytu i barzoje nebo vlkodava..
Ale ovčáci pouští chlupy, nebo ne?
Jo, prave ze taky, to uklizeni po ni bylo desne
@Amber_1977 Závidím… Saluki je nejkrásnější pes ![]()
Já bych se právě úplných prcků trochu bála, 18ti měsíční dítě je i tak dost „tyran“ - už jen kvůli nedokonalé koordinaci pohybů a o čivavku bych se fakt bála.
palapa - sama musíš vědět, jakého psa chceš… Do bytu? Jaká povaha? Jste aktivní, nebo spíš povaleči požitkáři…
Dítěti se nakonec přizpůsobí asi každý správně vedený pes - navíc dítě bylo dřív než pes. ![]()
@Amber_1977 píše:
Z útulku teda silně nedoporučuji - často jsou tam pejsci s různými psychickými problémy a to je pak jen pro zkušené chovatele, jako to bych s malým nikdy nedala, takový pejsek pak potřebuje dlouhou dobu individuální stálou péči - je to jako děti z dětského domova.. Můžeš mít štěstí, ale spíš ne.
A yorkšírci jsou teriéři, což jsou všeobecně velmi „energičtí“ pejsci s vlastní hlavičkou.. I když znám i klidné jedince mezi nimi
Souhlasím plně jak s tou pasáží o psech z útulku tak s názorem na yorkšíry - jsou to někdy pěkné „štěkny“ a protivové.
Za mě tedy nejlépe čistokrevné štěně (psa s papíry). Do chovu se totož pouští nejen zvířata, ktará splňují standard vzhledu, ale i psi s dobrou povahou (ne útoční, ne bázliví atd.). Rasa mj. dle toho, co od psa očekáváš, kolik času mu chceš věnovat, jak dlouho denně s ním můžeš být venku atd. Psa k dítěti bych se nebála (po dobrém výběru) - obohatí život celé rodiny, i dítěte a je to velká radost. ![]()
Jo, jestli seženeš v útulku štěne, tak by to asi prošlo.
Každopádně ti přeju dobrou ruku při výběru, ať už se poohlédneš kdekoli ![]()
A jinak - až si budeš vybírat mezi štěňaty, tak je chvíli pozoruj - uvidíš, které se rádo hašteří/pere, všechno zvědavě očumákovává - spíš to bude energičtější jedinec.. Když pak mezi ně vlezeš nebo na ně sáhneš - některé tě radostí poskáče, jiné se stáhne,… - povahu víceméně odhadneš už z toho letmého kontaktu..