Pes si utrhl drápek

44658
27.5.23 17:46

Pes si utrhl drápek.

Dneska začala naše labradorka lítat po zahradě jak pominutá a při tom si utrhla drápek na pátém prstě přední nohy. Krvácel, už ne. Když to vydezinfikujeme, hned to olíže. Když to obvážeme, proslintá fáč. Můžeme nechat navolno a jen dezinfikovat? Vypadá spokojeně, lítá, asi ji to nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21072
27.5.23 18:02

Jo. Holt bude bez pátého drápku. Zahojí se to normálně. Jen jí to 2 x denně kontroluje jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
27.5.23 18:17

@Havlova určitě v pohodě, ten náš si asi před měsícem uřízl asi o nějaký střep půl bříška.. Taky jsme vyčkávali, jestli pojedeme.. / predloni jsme zaplatili za zvířata peněz až hamba/
Normálně si to vylizal, užil si žrádlo až pod rypák, ať se nemusí tolikrát zvedat a v pohodě.
Oni mají na to jazyku enzym lysozym, který dokáže hubit mikroorganizmy a zabraňují tak vzniku zánětů. Navíc má silné antibakteriální účinky.
Přeju ať se brzy uzdraví :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
27.5.23 18:18

Našemu psovi se to stalo několikrát a bez komplikací. Bude to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44658
27.5.23 18:35
@Stevia píše:
@Havlova určitě v pohodě, ten náš si asi před měsícem uřízl asi o nějaký střep půl bříška.. Taky jsme vyčkávali, jestli pojedeme.. / predloni jsme zaplatili za zvířata peněz až hamba/
Normálně si to vylizal, užil si žrádlo až pod rypák, ať se nemusí tolikrát zvedat a v pohodě.
Oni mají na to jazyku enzym lysozym, který dokáže hubit mikroorganizmy a zabraňují tak vzniku zánětů. Navíc má silné antibakteriální účinky.
Přeju ať se brzy uzdraví :srdce:

O tom mě právě jako mikrobiologa nepřesvědčíš.
Díky za to, že u vás to bylo v pohodě. Snad tedy i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44658
27.5.23 18:36
@ReginaZ píše:
Našemu psovi se to stalo několikrát a bez komplikací. Bude to dobrý.

Díky. U ní právě poprvé, i když psů už bylo víc.

Příspěvek upraven 27.05.23 v 18:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44658
27.5.23 18:37
@Cenarius píše:
Jo. Holt bude bez pátého drápku. Zahojí se to normálně. Jen jí to 2 x denně kontroluje jak to vypadá.

Zatím na to čumím co 2 hodiny. Prej prima hra. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8525
27.5.23 18:40

Můj pes si ty drápy strhává pravidelně na závodech, i když mu to bandážuju. Maximálně to krvácí a dobrý. Aspoň je nemusím stříhat. Než dorostou, tak si je zase urve. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30413
27.5.23 18:42

U nás to taky prošlo dobře jen s hlídáním. Ani u veta jsme nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44658
27.5.23 18:51

Díky. Já u ní panikařím. Jednak ji mám ráda a pak, jsou hodně propojené s dcerou a pozná, že se jí dělá špatně (sice jí to nikdy nikdo neučil, ale prostě to pozná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
27.5.23 20:05

@Havlova no tak nic…
Jestli máš takové vzdělání tak nechápu, že se ptáš zrovna tady…
Víš víc, než my tady..
Jasně, víc hlav víc ví… Zkušenosti
Ale potom nevím, proč tak na mě reagujes?
Ale vlastně vím. Máš o ní strach a to chápu.
Opět přeji brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
27.5.23 20:08
@Havlova píše:
Dneska začala naše labradorka lítat po zahradě jak pominutá a při tom si utrhla drápek na pátém prstě přední nohy. Krvácel, už ne. Když to vydezinfikujeme, hned to olíže. Když to obvážeme, proslintá fáč. Můžeme nechat navolno a jen dezinfikovat? Vypadá spokojeně, lítá, asi ji to nebolí.

Nemusis ani desinfikovat. To se zahoji samo. Drapy krvaci hodne, kdyz se zasahne ziva tkan. Vypada to hur, nez to ve skutecnosti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44658
27.5.23 20:11
@Stevia píše:
@Havlova no tak nic…
Jestli máš takové vzdělání tak nechápu, že se ptáš zrovna tady…
Víš víc, než my tady..
Jasně, víc hlav víc ví… Zkušenosti
Ale potom nevím, proč tak na mě reagujes?
Ale vlastně vím. Máš o ní strach a to chápu.
Opět přeji brzké uzdravení.

Ptám se, jestli je to nějaký problém. Jestli se to hojí dobře. Jestli se s tím musí někam, aby se třeba odstranily nějaké případné zbytky. Jestli si to nemůže ještě víc dodělat, když to nebude kryté - je to blázen a přes den být doma je pro ni za trest. A pak, vidím právě občas rány lidí, co si je nechávají olízat psem. Takže ještě větší panika. I když vzadu v hlavě mi to říká, že blbnu. U dětí jsem takhle neblbla. A ona je pro dceru nejdůležitější na světě (doufám, že po mně).
A ano, bojím.

Příspěvek upraven 27.05.23 v 20:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44658
27.5.23 20:16
@Eowyn01 píše:
Nemusis ani desinfikovat. To se zahoji samo. Drapy krvaci hodne, kdyz se zasahne ziva tkan. Vypada to hur, nez to ve skutecnosti je.

Zatím to už vypadá, že se zatahuje a pak to zase nějak otevře a teče to znovu. Už 10 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
27.5.23 20:21

@Havlova chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie