Pes - stržený nehet

Mi24
7.9.13 10:47

pes - stržený nehet

Je tady nějaky veterinář, který by mi dokazal poradit jak ošetřit ranu mlademu psovi? Na zadní tlapce mu občas teče krev co jsem se dívala tak asi má stržený nehet z prstu zespodu. Takže vydezinfikovat není možné sice jo, ale to mu mužu dezinfikovat neustale. Tak je možné jak mu to ošetřit aby se mu do toho nedostala infekce? Teď o víkendu se k veterinářovi nedostanu nikde v okolí není žadný co by dělal i o víkendu. A radši se poptam aspoň tedy vás než něco zanedbat dík za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21910
7.9.13 11:06

Strzeny nehet z prstu ze spodu..hm co si pod tim predstavit :think:.Spis asi zatrzeny ne? Pokud ho to neboli, nechala bych byt a po prichodu z venku dezinfikovala nebo nebo omotat nejakym leukoporem..Jo a psi maji drapky ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
7.9.13 11:15

Vadí mu to nějak v pohybu, kulhá atd?…pokud ne, tak po procházce packu namoč do dezinfekce, nejlíp do betadiny, pokud máš..já na psy nic jinýho nepoužívám, je nejlepší. Udělej si roztok tak 2 deci vody a pár kapek betadiny, packu tam pár sekund hafovi podrž, pak osuš a chvíli hlídej ať si to hned neslíže. Mělo by se to za pár dní zatáhnout, ale nevím jak hluboký to má :nevim:
Pokud ale vidíš že ho to bolí, tak ti nezbyde než co nejdřív to půjde raději k vetovi…on sám posoudí, jestli nebude lepší drápek strhnout, to ti na dálku nikdo neporadí…co máš za pejska? já mám s urvanýma drápama spoustu zkušeností, bohužel :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.9.13 13:35

Pokud to má jen natržený, nech to být, max vydesinfikuj, pokud to má už kus vyrvaný ven, tak to ucvakni. Musíš ale celý, aby tam kus nezůstal. Bolí to, ne že ne, ale vet to udělá úplně stejně, žádná věda. Když to měl pes poprvý podruhý, snažila jsem se mu to zavázat, nicméně během pár minut to stejně spadlo a pes se brouzdal v kaluži. Nikdy z toho nic nebylo, zánět nebo tak, psiska nejsou z porcelánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30320
7.9.13 14:29

Od našich fenka si strhla celý dráp, úplně jí z toho spadla ta tvrdá část. Protože nijak nekulhala, nekňourala bolestí, tak jsem jí to jen pozorovali a za pár dnů to měla zahojené. Pokud se jí strhla jen část drápku a nebylo to do živého, tak to bylo úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný