Pes - změna pro rodinu

Anonymní
17.9.26 00:19

Pes - změna pro rodinu

Ahoj,
zajímalo by mě, jakou změna znamenal pro vás příchod psa do rodiny s dětmi - pozitivní i negativní, například pozitivní, že děti se o něj starají a učí zodpovědnosti, negativní - jakou aktivitu jste museli omezit, kam třeba pes nesmí, nebo že vám nezabývají teď peníze na váš předchozí koníček :lol:

Děkujuuu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
147
17.9.26 00:32

Pozitivní, že je to takový muchlák, dává mi dobrou náladu, chodím do lesa, kam bych bez psa sama nechodila a celkově je to skvělý pejsek, jsem ráda že ho máme

Negativa - asi dovolené, že človek musí naplánovat hlídání, nebo když jede s námi, musím ověřovat na ubytování, že pes není problém.
Jakákoliv celodenní aktivita už musí být s přihlédnutím na to, kdo vyvenčí psa a kdy
Cestování, výlety obecně - viz výše, prostě už se pořád musí přemýšlet, jestli vezmeme psa a co nám to přinese za komplikace (např. psi nemůžou na 99% koupališť v ČR.
Občas má tendenci štěkat (zbytečně z mého pohledu) a to třeba i v noci. Nemůžu se zlobit (co kdyby upozorňoval např na zloděje) ale někdy mě to vzbudí tak, že už nemůžu usnout, takže spím třeba o dvě hodiny míň…
Finance - kupujeme kvalitní krmivo
Jinak mě nic nenapadá
(Mám jedno pubertální dítě, ale pes je můj, s ohledem na dítě to nemělo žádná zásadní pozitiva ani negativa, nebo nic mě nenapadá, možná trochu ta zodpovědnost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5916
17.9.26 07:03

Změna. No hlavně hodně práce a povinností navíc. Další starosti k zařizování - veterinář, jídlo, venčení. Pozitivum. Víc pohybu, protože musíš jít ven, i když nechceš. Pak mazlení a pozitivní energie. Negativa. Nepořádek, rozkousané věci, zničené věci, hlavně ve stěněcím věku. Omezení, kam jít, kde se zdržet, kam dát hlídat v případě dovolené apod. Rozumově převládají negativa. :lol: Člověk ho prostě musí chtít a něco tomu obětovat. Mám psi ráda a měla jsem jich několik, ale právě proto už opravdu vím, co to obnáší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
17.9.26 07:04

Souhlasím s prvním příspěvkem.
naše fena je skvělá společnice, procházky v přírodě bez psa už by mi přišly takové divné :lol:
U nás se starám hlavně já (žrádlo, veterina, venčení), dcera je na VŠ mimo domov, takže jen v rámci víkendů, prázdnin. Syn má doma na starost pro změnu kočky, takže s fenou zablbne, občas ji vezme proběhnout, ale jinak se nezapojuje. Manžel nouzově dá žrádlo, nevenčil nikdy :D, ale blbnou třeba na zahradě.
Ovšem dovolená je problém, pokud nebydlíte třeba ve společném domě s rodiči. Psí hotely jsou poměrně drahé (od 500 za noc) a pro rodinného psa to nemusí být to pravé. my jsme využili jen jednou a znovu už bych to neudělala, fena se mi vrátila špinavá, hladová, žíznivá…byla tam dvě noci. V rámci ČR jsme jezdili často i se psem, ale máme velkého psa, což spousta ubytovatelů neakceptuje. Když jsem hledala chaty a penziony, kde můžu se psem, tak 80% má že pes ano, ale třeba do 10kg :nevim: takže s kabelkovým psem se určitě cestuje snáze než s naší goldenkou. Hlídání v rodině nebo u přátel nehrozí, velkého psa si nikdo domů na týden nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22207
17.9.26 07:15

Hodně záleží kde bydlíte -byt, rodinný dům-jak jste /nejste přes den doma, jak jsou děti velké… Já mám zkušenost při prvním 3 letým dítětem fenka z útulku už jí bylo 12 l nekonfliktní, hodná, měla ráda děti pak bohužel dostala nádor a umřela, pak sme neměli žádného pejska, nyní máme druhou z útulku bylo jí 5 má za sebou něco špatného, už se trochu zlepšila, ale vyjížděla, nenechala na sebe sáhnout ale to vše až po dvou týdnech po příchodu, v útulku byla přítulná, mazlivá máme jí skoro rok a je to mnohem lepší, chodíme na výcvik, má ráda procházky, ale i ráda leží doma, vydrží bez venčení
dost dlouho,,neštěká když tam nejsme, nic neničí. Omezení že nemůže být rodina celý den mimo domov, je potřeba myslet na venčení, že se jde ven i když se nám nechce, je ošklivé počasí, ale miluje cesty autem, takže když to jde jede taky asi je to hodně i o povaze pejska, o rase ale umí se krásně smát a dávat o sobě vědět, že chce mazlit, pokud neonemocní nejsou náklady tak šílené, když pak přijde nemoc peníze lítaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10074
17.9.26 07:17

Vymodlený, vysněný. Na svého miláčka jsem čekala 25 let, než jsem se ho dočkala.
Negativní nemám. Je to pan Božský. Teď má čtyři roky. Je mazánek rodiny. Takové čtvrté, benjaminkové dítě do rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4141
17.9.26 07:32
@Anonymní píše: Více

Mám bernardýna, takže hlídání musíme vždy řešit s předstihem. Do hotelu s námi na dovolenou nemůže 🤔 🤣 a finančně je to hodně náročné – krmivo stojí dost a ještě platím pojistku. ​Jinak to má ale samá pozitiva. Je to srdce ❤️ a skvělý parťák. Kluk, který nás vždycky vítá, rád se mazlí a miluje svou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4558
17.9.26 07:48

Tak u nás hodně bordelu navíc. Pořád chlupy, praní dek, polštářů z gauče, pelechů, povlečení… Žrádlo kupujeme drahé, ale máme malé plemeno, takže pohoda. Horší položka je veterina. Předloni měl úraz oka a to jsme teda slušně vykrváceli.
Další omezení dovolené. Buď sehnat hlídání, nebo pak jsme omezení vstupem na pláž, do galerií, památek, v létě ve městě nemůže po rozpálených površích, takže žádné památky v Itálii, nebo ho nosit… Štěkání. Časté a zbytečné, občas pro mě nervy drásající.
Děcka se teda nestarají 🤣, hádají se, kdo musí s ním ven, jen mazlí.
Ale je to takový pozitivní prvek doma. Mazlí se, dělá srandu, je to prostě milé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
17.9.26 08:06

My měli psa o několik let dřív jak děti. A jakkoliv ji milujeme a až umře (je už v geriatrickém věku a má nemocné ledviny), budu z toho zničená, dalšího psa si nepořídím dřív, než se o něj zvládnou plně starat i naše děti. Je to záhul, kloubit v týdnu potřeby pořád ještě malých dětí (předškolní a druhák) a pořád ještě aktivního psa velkého plemene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
17.9.26 08:09

Máme třetí fenku ( dvě nám bohužel vzala rakovina, ), ale vím, že už dalšího psa nechci. Všechny lovecké, ale…manžel na ni nemá čas, děti mají své zájmy a starat se nechtějí, i když se s ní mazlí. Jako jo, je to mazel, parťák, ale péče pak vesměs zbývá na mně a já už chci myslet i na mně, ne na psa. Manžel ji hrozně chtěl a teď má problém jí koupit i krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15914
17.9.26 08:15

Žiju se psem od dětství, takže si ani neumím představit život bez psa. Omezení to, ale určitě je, stejně jako když si pořídíš dítě, všechno se ze začátku točí kolem něj. Cely život musíš řešit kdo bude hlídat v době dovolené, kam ho můžeš vzít, kam ne. Spěchat z práce domu, protože víš, že nedočkavě čeká. Venčit za každého počasí, brzo ráno, pozdě večer do zimy, do tmy. Kvalitní jídlo, veterina, hračky, vodítka, obojky, všechno něco stojí.. Ale psí láska za to stojí. Miluju psí osobnost, tu radost, mazlení, vychytralost. O našeho psa se nejvíc starám já, manzel se mu taky dost věnuje, dcera nejméně. Ta obstará jedno venčení po škole, samozrejme si sním hraje, ale hlavni starost je vždycky na dospělých:

Příspěvek upraven 17.09.26 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 09:10

Já už bych znovu psa nepořídila, kdybych to mohla vzít zpět. Děti i manžel měsíce přemlouvali, než jsem podlehla a teď pes bude mít 4 roky a vše je na mě (od začátku). Pořizovali jsme si ho do bytu, děti byly v první třídě, k tomu batole.
Chlupy všude, nepořádek z pacek, dlouho ničil věci, vše se muselo uklízet a stejně si vždy něco našel, záclony, kytky poshazoval z oken a sežral, ovladače, rozkousal dveře, milion bot, peněženek,…vyl. Ale vše jsme odnaučili, pejska vycvičili. Hlídání máme, ale je to takové nešťastné, spíše úplně výjimečné.
Teď jsme 2 roky na baráku a pes je venku a už si ho nikdo nevšímá :roll: Tak mě to štve. Jo, proběhnou se s ním okolo domu, ale to je vše. Když mají jít děti s námi na procházku, tak se jim nechce, jsou otrávené. Krmím jen já a celkově hlídám veterinu,…
Kdyby ten pes utekl, podle mě by to nikdo nezaregistroval :cert: A to on je tak strašně hodný. Takový ňouma.
Další zvíře mi nesmí přes práh.

• Citovat
  • Upravit
25550
17.9.26 09:25

Je to prostě emoční záležitost, protože rozumem převládají spíš negativa: binec, častější úklid, problémy s cestováním, denní režim, dřívější vstávání, náklady..
racionální pozitivum je snad jen nutnost pohybu, protože ven se prostě musí, i když se ti vůbec nechce…
Ale emočně bych bez psa už nikdy žít nechtěla a nežila. Je to prostě člen rodiny, říká se, jediná láska na světě, kterou jde pořídit za peníze😉to vítání a štěstí, když tě vidí ničím nenahradíš.. :srdce:

A ohledně děti: moc bych se na jejich pomoc nespoléhala, obvykle je to baví jen první týdny a venčení plus další péče zůstává hlavně na rodičích… Ověřeno v mnoha rodinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15914
17.9.26 10:18
@Anonymní píše: Více

Smutné.. proto by se pes neměl pořizovat prioritně kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11747
17.9.26 10:25

Máme zahradního psa, takže nás vůbec nijak neomezuje! Plus: Donutil mě chodit dlouhé procházky a běhat ;). Chrání mě před divokou zvěří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný