Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na pěstování v bytě bych se vyprdnul. Max. květináč s bylinkama. Jinak je to jen fůra peněz, práce, nepořádku a nejistý výsledek. Většinou nic moc až špatný.
@HankaHK píše:
Měli jsme loni cherry rajčata v kuchyni za oknem ze školního projektu a vyrostly i plodily. Jsou to hybridy a nepotřebují opylování, nějak tak to říkal švagr(nejsem moc zdatná zahradnice). Schovali jsme si pár semínek a zkusíme je zasadit i letos. Pak mám na parapetu ještě pažitku a rozmarýn z těch jedlých.
Nechci ti kazit radost, ale u těch hybridů právě nejdou semínka zasít, prostě nevyrostou. Radši sežeň semínka nový.
@kačka39 píše:
Nechci ti kazit radost, ale u těch hybridů právě nejdou semínka zasít, prostě nevyrostou. Radši sežeň semínka nový.
Můžou vyrůst, o to nejde, jde o to, že se do dalších generací u hybridů nezachovají jejich vlastnosti, takže mateřská rostlina mohla mít krásné velké dobré plody, ale to, co vyroste ze semínek, budou kyselí pidižvíci.
@Cenarius píše:
Na pěstování v bytě bych se vyprdnul. Max. květináč s bylinkama. Jinak je to jen fůra peněz, práce, nepořádku a nejistý výsledek. Většinou nic moc až špatný.
Ale třeba mně to za tu radost stojí, spousta lidí si pěstuje pro radost z toho, ne proto, aby ušetřili. ![]()
Práce a nepořádek mi nevadí, peněz mě to moc nestojí - květináče a truhlíky točím pořád dokola ty samé, hlínu (kompost) si vyrábím sama, takže tu nemusím kupovat, takže akorát těch 20 korun za pytlík semínek. Něco stojí i voda na zalévání, ale tu většinou schraňuju už použitou z kuchyně (když něco myju bez jaru, mýdla atd.). A semínka nebo sazeničky mám často i zadarmo, výměnou za jiná semínka, za kýbl kompostu a podobně… Takže nemám pocit, že by mě moje domácí pěstování stálo nějak moc peněz - akorát tu práci, ale mě to baví.