Petechie při horečce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.4.23 21:40

Petechie při horečce

Ahoj, syn 10M už má 2 dny horečku, max 39,5. Srážím Paralenem a Nurofenem, ale vždy to opět vyleze nahoru. Dnes jsem s ním byla na pohotovosti - CRP pod 5 - v pořádku, moč v pořádku, bříško měkké, kašel ani rýmu nemá, krk v pořádku. Doktorka konstatovala virózu nebo šestou nemoc.
Nyní při večerním převlékání jsem si všimla, že má pod uchem/na krku pár malých izolovaných červených teček a jednu také na hlavičce. Můžou to být petechie? A mohou mít souvislost s horečkou?
Docela jsem se vyplašila, když jsem si přečetla, že petechie mohou být i příznakem meningitidy. Ale to by to CRP nebylo v pořádku ne? Jinak syn má prozatím jednu dávku očkování Bexsero.
Díky za radu :srdce:

Příspěvek upraven 15.04.23 v 21:57

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2089
15.4.23 21:52

Mizí při zmáčknutí? Pokud ano tak je to v klidu. Pokud nemizí, mohl by to být problem. Ovšem meningokok je poměrně rychlý, aspoň já co znám primo dva pripady, tak tam to bylo do 24 hodin hotovo. Takže nad tím bych podle mě nepřemýšlela. Já teda bexsero dala i všech dětí, to byla u mě podmínka. Jenže já mám v bezprostředním okolí maminku s postiženymi dvojčaty po menigokovi, takže to mám v té palici prostě nastaveno, že to je sice vzácné, ale ne nemožné.

Příspěvek upraven 15.04.23 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
15.4.23 22:16

Radši bych zavolala na tu pohotovost a zeptala se tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
15.4.23 22:24

Souhlas s biedronka105, udělej test se skleničkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
15.4.23 22:57
Ano jak říká
@ivula86 píše:
Souhlas s biedronka105, udělej test se skleničkou

Vezmi skleničku a stěnou skleničky přimlaskni ty skvrny. Pokud zmizí, tedy zbarví se do barvy kůže a pak se zase ukáží po uvolnění tlaku, tak to petechie nebude. Horší by bylo kdyby ani při vyvinutí tlaku nezmizely. Nebo to zkus i prstem prostě ten „bolák“ zmackni a uvolni a sleduj jestli to mizí při zmáčknutí nebo ne.

Jen pro příklad, to co tu popisujes ty jsem měla u obou dcer…mbyka to 6 nemoc…jen to neměly v 10 m ale obě v 6m a byli jsme s tím vždy nemocnici, protože jim k tomu vystoupla fontanela…ale byly obě den po očkování hexy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí