Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky chtěla jsem se zeptat, malému se vedle oka udělala malá fialová tečka (petechie), už měl před nedávnem jednu nad okem, ta se mu ztratila a dnes jsem si všimla této. Mám se nějak znepokojovat a požádat dr o vyšetření, když se jedná pouze o jednu? Myslím, že pokud by se jednalo o něco vážnějšího, tak by jich měl asi víc a neztrácely by se
Ale nemám s tím žádné zkušenosti, tak díky za rady.
Asi bych par dni cekala, co to udela. Pokud by se to rozsirovalo nebo delalo jinde po tele ci by zacal odnekud krvacet, obratila bych se na doktora.
@Moodymare Jj, počkám a uvidím. Dívala jsem se na celé tělo a nikde nic nemá, jen opravdu ta jedna, tak snad to bude v poho ![]()
@evcaB - drzim palce, at je to jen ta jedna a rychle zmizi a uz se nevrati. Nebral ted maly nejake leky, antibiotika? Kdyztak zkontrolovat krevni obraz. ![]()
@Moodymare Právě nebral nic, ani nebyl nemocný. Asi před měsícem ji měl nad okem, ta zmizela a až teď se objevila tato. Teď jsem si uvědomila, že začal pořád kreslit nebo spíš čmárat
pastelkama, tak se mohl píchnout, ale nevím, no uvidíme.
Asi bych na tvém místě neplašila, podle mě to není nic vážného
Pokud se tečka zvětší, ukáže se jich víc apod., tak k doktorovi zajdi, ale jinak to nech být ![]()