Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky jsem měla asi rok zvýšenou teplotu -je to fakt nepříjemné, bolela mě z toho hlava, pálily oči…nalítala jsem se po doktorech dost. Když už na něco přišli, při opakovaném odběru to bylo ok ![]()
Nakonec pomohlo to, že sem odjela na studijní pobyt a řádně si odpočinula. Prostě to zmizelo samo…diagnózu jsem neměla, ale jedna Dr. mi to vysvětlovala tak, že ze stresu a přetažení mi haproval imunitní systém. Měla jsem štěstí a nic z toho nebylo, ale kdybych třeba jela v tom tempu dál, tak se mi mohla rozjet cukrovka, rs nebo cokoliv jiného (k čemu je dispozice)
Každopádně mě ty teploty a problémy začaly trápit po přechozené angíně
Měla jsem před 3 lety něco podobného, jen s rychlejším nástupem petechií. Byla jsem tenkrát 10 týdnů po porodu. Až ve čtvrté nemocnici potvrdili Vaskulitidu - autoimunitní onemocnění. Neváhala bych a vynutila bych si vyšetření na kožním, nejlépe rovnou v nemocnici.
Ahoj chci se zeptat, dcerka 2,5 roku má od pondělí horečku, kašel, rýmu.
A drobné tečky na stehýnkách. Byli jsme včera u doktorky, ta jí vzala crp a bylo negativní. Ale na ty tečky jsem se zapomněla zeptat. Má je pořád stejné, nezměněné. Teplotu tak kolem 38 a kašle. Má Mucosolvan, Aerius a Nurofen.
Teď jsem hledala a zjistila jsem že to jsou petechie (nemizí při stlačení) malá je aktuálně bez teploty od oběda a zrovna usnula. Myslíte že mám ráno zajet na pohotovost ukázat ty tečky? Má jich asi 5 takových milimetrových na každém stehýnku, neni tam změny cca 4 dny, jak vyskákaly takové jsou stále.
Může mít nějakou vážnou infekci ikdyž má negativní crp a teplota odeznívá?
Paklize mate ktevni obraz + diferencial v poradku, pak se asi bat nemusite, muzete to byt od te virozy. Kdyz to ale neprejde, rozhodne bych sel k lekari, petechie mohou signalizovat i zavazna onemocneni…
@Tom-tb krevní obraz nemá samozřejmě. Píšu jen o negativním crp.
Ráno tam raději sjedem. Teď jsem to kontrolovala. Vše má v pohodě. Bez teploty, krk ok ale ty tečičky tam má stále. A spí jak dudek.
Já myslím že to do pondělka počká…nejspíš to má od té horecky
@Anonymní píše: Více
Syn je mívá při horečkách také, obvykle tedy na uších a krku.
@Vladusxx děkuju za uklidnění. Budu ji dost hlídat. Mě to došlo až teď že to jsou petechie, kdybych je ukázala včera doktorce tak bych měla klid..
@Velryba černá píše: Více
Souhlasím, i náš syn je jako dítě měl při nemoci.
Zakladatelko, opravdu s pár tečkami bych nikam nejezdila.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, co mohou znamenat krvavé tečky po těle, ale jednotlivě a celkem daleko od sebe. Mám jich několik desítek, červené ploché tečky o velikosti až špendlíkové hlavičky, po celém těle. Pomalu jich spíše přibývá.
U lékaře jsem na odběrech byla před několika týdny s jiným problémem (dlouhodobě zvýšené teploty, únava, bolesti břicha) a krevní obraz byl v normě, crp 0,1. Byla jsem i na UZ břicha a tam taky v pořádku. Jiné testy mi nedělal, řekl, že to mám ze stresu (tak on okomentuje všechno
).
Nemá s tím někdo zkušenosti? Já si připadám jak hypochondr, ale opravdu mě ty teploty (kolem 37,5-37,8) obtěžují, zvláště když se spojují s únavou a nevolnostmi.