Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, je to teda už skoro dva roky… ale taky říkali měsíc a nakonec volali snad po par dnech, ze to maji
asi taky záleží na složitosti, na co se budou zaměřovat…
@Jane486 kéž by to byl i můj případ. Nejradši bych už viděla dvě čárky na testu a představa, že to bude trvat celé ještě 4 měsíce mě štve. A jestli to není moc soukromé, na kterou gen. nemoc se u vás vytvářela genetická sonda?
U nás se vytvářelo kvůli svalové dystrofii duchenne… a u vás proč? Nechci ti brát iluze, a přeju, aby to všechno šlo hladce a hned na první pokus…
ale ja sla do IVF,,jen” kvůli tomuhle testování… a i přesto ze přirozeně jsem otěhotněla predtim hned… tak jsem otěhotněla až na 5 transfer… 3IVF jsme museli podstoupit… a trvalo to rok a třičtvrtě… zrovna jsem v 17tt 🙏🏼 ale jiným se to zas třeba podaří hned…
jen aby člověk pak nečuměl jako ja…
@Jane486 píše: Více
Mám k tomu celému obrovský respekt a vím, že kdyby to vyšlo na poprvé tak to bude zázraky. Ale aspoň tomu věřím. Taky přemýšlím, zda být od stimulace po pozitivní test na neschopence nebo ne. Mám hodně stresující práci a k tomu dvanáctky. Jak jste to s prací měla vy? Jinak já jsem přenašečka x vázané retinoschizy, nemoc očí.
Je to asi na vás dle pocitu… ja normálně chodila, až po transferu jsem byla týden doma… ale neměla jsem tak náročnou práci… pokud se budete cítit lépe doma, tak bych byla doma… držím pěsti ![]()
@Jane486 píše: Více
Mockrát děkuji za odpovědi, moc jste mi pomohla. Přeji Vám hodně štěstí a hlavní zdraví. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s PGT-M genetickou sondou? Zajímá mě jak dlouho trvalo, než ji vyrobili. Říkali mi že měsíc, ale zajímají mě vaše zkušenosti, zda to bylo třeba i dřív nebo o dost později. Předem děkuji za odpověď. 🙏