Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zeptám se vás, ještě před tím, než bych udělala nějakou chybu. Chtěla bych dnes použít pharmatex čípky. Dnes ráno jsem se osprchovala (umyla jsem si vlasy) a oholila se ale to jsem „použila“ lactacyd. (jen takovou kapku ale hned jsem to utřela nebo jsem si nebyla jistá i když na obalu píší že neobsahuje mýdlo). Sprchový gel ani nic toho podobně jsem nepoužila. Styk bude až večer neboli předpokládám až za 10-12 hodin. Bude nějaký problém, že jsem si dala ráno sprchu? V letáku píší, že 2 hodiny před a 2 po se nesmí použít mýdlo. Jdu je použít poprvé a jsem si nejistá 🙈
To co píší v letáku platí.
Dvě hodiny a 10 hodin je dost rozdíl, teď ráno to nevadí, jestli budeš aplikovat až večer/v noci ![]()
@Semtex Děkuji, mýt jsem se nemyla tedy spodní část ne. Jen jsem si nebyla jistá ![]()
@Anonymní píše:
@Semtex Děkuji, mýt jsem se nemyla tedy spodní část ne. Jen jsem si nebyla jistá
Hlavně ty dvě hodiny před aplikaci opravdu ani ruce mydlem ![]()
@Semtex Tak nakonec tehdy nic nebylo, ale dnes jsem ho šla použít, ale rozpustil se mi. Čili jsem si dala jen roztátý Pharmatex ale použili jsme raději kondom. Myslíš že pharmatex chránil alespoň trochu i přesto, že rychle roztál a vytekl ( ve mně zůstalo minimum pharmatexu) či neřešit pokud jsme měli kondom?
@Semtex chci se ještě zeptat pokud jsem použila pharmatex cca v půl 9 a ráno kolem půl 8 jsem si dala sprchu tak je to ok? Umyla jsem si vlasy a použila jsem i sprchový gel ale intimní partie jsem si neumyla avšak mýdlo se tam mohlo dostat. Bylo mi poradeno, že jsem udělala blbost a mýdlo jsem mohla použít až druhý den večer 🤷♀️
Zdravim mám možná hloupý dotaz ale to s tim umytím mýdlem platí i pro partnera?
když se umyje před a mýdlem snižuje se tím účinnost? Jako zatim nám to fungovalo ale trochu jsem se teď zarazila
má někdo zkušenost, že se omyl partner mydlem a pak jste otěhotněla? (Kvůli snížení účinnosti) Hledala jsem na internetu a nikde jsem nic nenašla
předem díky
Zeptám se vás, ještě před tím, než bych udělala nějakou chybu. Chtěla bych dnes použít pharmatex čípky. Dnes ráno jsem se osprchovala (umyla jsem si vlasy) a oholila se ale to jsem „použila“ lactacyd. (jen takovou kapku ale hned jsem to utřela nebo jsem si nebyla jistá i když na obalu píší že neobsahuje mýdlo). Sprchový gel ani nic toho podobně jsem nepoužila. Styk bude až večer neboli předpokládám až za 10-12 hodin. Bude nějaký problém, že jsem si dala ráno sprchu? V letáku píší, že 2 hodiny před a 2 po se nesmí použít mýdlo. Jdu je použít poprvé a jsem si nejistá 🙈