Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny přítomné,
potřebuji poradit. Je mi 45let a mám 2 syny, takže mám relativně splněno
ze zdravotních důvodů nechci používat klasickou antikoncepci, ale mám nového přítele a oba preferujeme styk bez ochrany, je nám to příjemnější. Oba bychom ale také chtěli styk se vším všudy, to znamená i ejakulaci dovnitř. Sterilizaci nechci, ale dočetla jsem se o globulích Pharmatex. Zajímá mě tedy, jestli máte někdo zkušenosti, dlouhodobé, s užíváním globulí při nechráněném pohlavním styku a bez přerušované soulože. Můj gynekolog mi řekl, že v mém věku je už početí složitější, ale já právě neměla problém nikdy s otěhotněním. Je lepší počítat plodné dny, nebo prostě neřešíte. Dále by mne zajímalo, jak je to s tím umýváním při zavádění. Mohu se umýt mýdlem před stykem, pak zavést a po styku jen vodou? A je pravda, že globule nevoní? Máme oba rádi orál a nerada bych, aby se mu to zprotivilo.
Ta globule po rozpuštění pořádně teče a lízat se to fakt nedá.
A žádné mýdlo.
Jinak moje známá takto dvakrát otěhotněla, Pharmatex + nepřerušovaný styk.
Používam pharmatex čapíky už asi 3 roky a zatiaľ všetko ok ale vyhýbam sa ovulácii a nejdeme na plno. Neverím tomu natoľko aby sme šli bez prerušenia. A čo sa týka mydla tak nesmieš 2 hod pred ani 2 hod potom a teda ani partner nie. Je to teda dosť nevyhovujúce. Orál teda fakt nie, čapíky sú horké a vytekajú ![]()
@Macik1981 Pharmatexu bych v tomhle případě nevěřila. Co zkusit pesar? Když ho budeš mít dobře zavedený, tak se vyndavá až x hodinách po a snad tu účinnost má srovnatelnou s Ph.
Není to spolehlivá antikoncepce… Ani nehormonální tělísko není ze zdravotních důvodů možné? Na těch pár let by to bylo fajn řešení…
..nechci právě žádné hormony, takže ani tělísko…budu muset zjistit informace o pesaru… ![]()
Tak ať jde chlap na vasektomii. Jen na spermidy bych nespoléhala a zas tak stará nejsi aby bylo těhotenství úplně nemožné. Kolegyně od taťky ted rodila ve 47 letech.
@Júlia002 píše: Více
Přerušovanou soulož jako ochranu si oblíbilo mnoho žen. Když navíc používáš Pharmatex, nemusíš mít strach, ani kdyby to partner omylem do Tebe pustil. Jestliže Ti to nevyhovuje, nauč se využívat menstruaci, při které je otěhotnění velmi nepravděpodobné.
@Macik1981 píše: Více
Klasické pesary jsou v současnosti prakticky nedostupné, i když před nedávnem byly běžné a mezi ženami hlavně v USA velmi oblíbeným nástrojem. Dnešní typy se vyrábějí jen jako univerzální ve dvou nebo třech velikostech, a takové čepice nemohou zaručit, že dělohu neprodyšně uzavřou. – Dej si zavést nehormonální tělísko. Je to levný a spolehlivý nástroj. Budeš s ním moci milovat naplno bez přípravy, bez přerušování, bez kondomů a bez strachu z otěhotnění.