Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoojj, chtela bych se zeptat zda nekdo pouziva pharmatex, jak vam vyhovuje a jestli je nejak vekove omezeny? Je fajn kombinace i s prerusovanou soulozi?Jinak jestli je lepsi krem nebo globulky dekuji
Nám nevyhovoval (globule), oba nás pálil.
Používám Pharmatex už asi 100 let
Globule se musí nechat rozpustit, zas je lepší aplikace.
Krém lze používat hned. Zavádí se aplikátorem.
V době ovulace používáme s kondomem. Věkové omezení spíš není. Teda samozřejmě kromě hranice pro styk
Pokud je, bude psáno v příbalový informaci a ta je ke stažení na webu.
@Anonymní píše:
Ahoojj, chtela bych se zeptat zda nekdo pouziva pharmatex, jak vam vyhovuje a jestli je nejak vekove omezeny? Je fajn kombinace i s prerusovanou soulozi?Jinak jestli je lepsi krem nebo globulky dekuji
V kombinaci s pocitanim plodnych dnu je vysledek 6M tehotenstvi😂
Hlavně se nesmíš umýt mýdlem, to spoustal lidí nedodrží a otěhotní. Já kdysi používala krém a v pohodě, ale je to jaksi na pytel, nelze pak dělat orální sex atd.
Používám už asi 10 let. Během té doby dvě plánované těhotenství. Jinak plodné neplodné dny vůbec neřeším, nic jiného k němu nepoužíváme. Zatim bez nehody. Mám radši globule, krém je hrozně blemcavy. Nutný je po styku nepoužívat klasické mýdlo, ale intimní bez obsahu mýdla, traba lactacyd.
Používáme s přítelem dlouhodobě s super. Už bych neměnila. Vyrábí se jak krém, tak globule. Je pravda, že vždy k tomu používáme ještě kondom. Znám holky, které používají jen phsrmatex, ale já bych se asi bála. Nejlepší je kombinace s jinou ochranou. Např ten kondom nebo diaphragma ![]()
@Nefesh @Fiducia A jak to je s koupáním se? V příbalovém letáku píší, že je třeba se vyvarovat koupeli. A teď nevím. Já jsem si dala vanu s čistou vodou asi 30 hod. před stykem. Čili den i něco před tím, než jsem použila Pharmatex. Potom jsem se osprchovala jen čistou vodou, před i po styku. Myslíte, že ta koupel 30 hod. před stykem mohla snížit účinnost Pharmatexu nebo už já přeháním?
@Anonymní píše:
Používáme s přítelem dlouhodobě s super. Už bych neměnila. Vyrábí se jak krém, tak globule. Je pravda, že vždy k tomu používáme ještě kondom. Znám holky, které používají jen phsrmatex, ale já bych se asi bála. Nejlepší je kombinace s jinou ochranou. Např ten kondom nebo diaphragma
Ono je to takové blbé hodnotit něco co vlastně ani nevíš jestli účinkuje neboť vás primárně chrání kondom ![]()
@Kate680 píše:
@Nefesh @Fiducia A jak to je s koupáním se? V příbalovém letáku píší, že je třeba se vyvarovat koupeli. A teď nevím. Já jsem si dala vanu s čistou vodou asi 30 hod. před stykem. Čili den i něco před tím, než jsem použila Pharmatex. Potom jsem se osprchovala jen čistou vodou, před i po styku. Myslíte, že ta koupel 30 hod. před stykem mohla snížit účinnost Pharmatexu nebo už já přeháním?
Myslím, že 30 hodin před nevadí.
@Fiducia Díky. Pak jsem si dala také koupel ale až 3 dny po styku čili to už je taky ok, že? Jelikož jiný styk už mít nebudu.
Ahoojj, chtela bych se zeptat zda nekdo pouziva pharmatex, jak vam vyhovuje a jestli je nejak vekove omezeny? Je fajn kombinace i s prerusovanou soulozi?
Jinak jestli je lepsi krem nebo globulky dekuji