Pískání při výdechu

256
21.10.25 05:27

Pískání při výdechu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemá někdo něco podobného… Už delší dobu to vnímám většinou večer a v noci… Když ležím… Začne mi pískat nebo bublat při výdechu… Musím si jakoby odkašlat a přestane to.. ale po chvilce opět… Na zádech vůbec tedy ležet nemohu… Mám nadváhu. Na plicním vyšetření jsem byla prý vše ok.. tak já tomu už fakt nerozumím.. chystám se ještě k obvodní… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11854
21.10.25 06:03

@ajurka večer a v noci je ticho, takže to slyšíš, navíc možná k tomu i poloha vleže.

Buď to nic není anebo třeba časem (i za pár let se třeba něco projeví, nicméně buď v klidu, akutně ti nic nehrozí)

Dělalo mi to také, po hodně letech mám plicní nemoc. Dodnes, pokud jdu k lékaři, tak tento noční „problém“ přes den nejde slyšet. Až když se mi kašel hodně rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.10.25 06:32

@Evkad mohu se zeptat jaká plicní nemoc? Astma? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.25 07:36

Stejné zvuky jsem vydávala já, plus jsem kašlala. Bylo mi diagnostikováno astma.

• Citovat
  • Upravit
256
21.10.25 07:45
@Anonymní píše: Více

Byla jsem na plicním a vše jsem mela v pořádku… to by měli poznat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
21.10.25 10:08

A dělali ti vyšetření FeNO? Já měla loni zápal plic, poté se mi rozjely podobný potíže, večerní sípání, pískání, kašel. Šla jsem na plicní, udělali mi spirometrii, ta byla úplně ukázková, ale právě vyšetření FeNO ukázalo na astma. Dostala jsem inhalátor s kortikoidy a potíže ustaly. Bohužel už jsem na kortikoidech rok, ale měla jsem ten zápal plic fakt ošklivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
21.10.25 10:15
@ajurka píše: Více

a co vše ti dělali na tom plicním? Na spirometrii se lehké astma nepozná, astma má normální plicní funkce a obstrukce se objevuje jen v určitých případech, např. při inhalaci alergenu. Jsi alergik? Máš doma nějaké zvíře? Roztoči? Plísně? Pískání na hrudi při výdechu je typický příznak astmatu, takže by to možná chtělo bronchokonstrikční test. Ale pokud se to objevuje jen při poloze na zádech a jinak ne, tak samozřejmě může jít o nějaké zúžení dané obezitou. Ale spíš bych pak čekala že budeš pískat při nádechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.25 12:30
@ajurka píše: Více

Netuším, jaká vyšetření ti dělali. Já mám spirometrii a FeNO na alergologii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex