Kdy začít řešit placatou hlavičku?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
26.1.26 19:15

Placatá hlavička - kdy to řešit

Dobrý den maminky,

dělá mi starost synova (4.5m) hlavička, respektive její tvar.
Myslíte dle fotky, že už bych to měla nějak řešit nebo se to srovná, až bude sedět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10885
26.1.26 19:40

Okamžitě začít polohovat ve spánku, ale má to tedy :,(
To spal jen na zádech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
26.1.26 19:50
@anetan007 píše: Více
Řešila bych hned, u lékaře, nemusí to být jen špatným polohováním.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24281
26.1.26 19:50

@anetan007 řešila bych to. Má to opravdu výrazné. Teď je nejlepší čas na helmičku, pokud by byla vhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
26.1.26 19:52

Neteř měla taky takovou placatou hlavu. Nikdy se jí to už nespravilo, protože její mamka na to kašlala. Teď to skryjí vlasy (je jí 7) ale když ji člověk pohladí po hlavě, je to prostě šiška. Určitě to řešte s doktorkou :kytka:
Moje kamarádka měla pro syna do roka helmičku a krásně se mu hlavička zakulatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
26.1.26 19:56

@anetan007 a doktorka na to nic? Dyt chodíte na kontroly ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
26.1.26 20:23

My do toho od narození řešíme tichý reflux, takže jsme se soustředili na polohování ve vyvýšené poloze. Na boku vědomě být nechce. On doteď nechtěl nic, jen plakal kvůli refluxu, takže jsme ho většinu času pronosili ve svislé poloze. Pediatrička se nad ničím nepozastavovala. Až teď jsem jí skrz to psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21727
26.1.26 20:37

Buď je ta fotka nějaká protáhlá nebo má opravdu velmi atypický tvar hlavy. Opravdu bych to řešila ihned u odborníků. Nemusí jít jen o estetickou vadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
26.1.26 21:36

Okamzite resit, mate to podle fotky vazne dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11656
26.1.26 22:32

A není to spíše takový tvar hlavičky?
Syn to měl podobné, obličej má spíše užší a jemný.
I podle UZV měl hlavu spíše užší - tenkrát byl rozdíl snad 5 týdnů.
Dnes už je dospělý a hlavu má o pár cm menší než ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
26.1.26 22:54

Znám několik dospělých s placatou hlavou, takže předpokládám, že se to jen tak samo od sebe nespraví. Minimálně odborné zhodnocení by to chtělo co nejdřív.

U nás stačilo polohování, ale měla to spláclé jen z jedné strany a začala jsem to řešit už někdy kolem devátého týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
26.1.26 23:22

@anetan007
U syna jsem “řešila” slehlou hlavičku. Kontaktovala jsem plagiokliniku, kde jsem poslala fotky a oni podle fotek zhodnotili stav - podle toho doporučí jestli je to na návštěvu na klinice. Začali jsme chodit na fyzio a neurologii a hlavička se mu srovnala.
Kdyby jsme ovšem chtěli nechat udělat helmičku, tak tenkrát aby to bylo na pojišťovnu, jsme museli splnit podmínky - 2 měsíce rehabilitací, návštěva na neurologii a stihnout to vše do jednoho roku. Takže určitě řešit případné zavčas. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
27.1.26 07:09
@annali píše: Více

Dřív se to moc neřešilo. Když v létě chlapi shodí vlasy, vídám takové hlavy dost často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
27.1.26 09:44

Řešit. My jsme kvůli tomu byli na neurologii na UTZ a vzali nás druhý den, takže z toho usuzuji, že to může mít i nějakou vážnější příčinu. U nás se vyřešilo samo, ale nemusí to tak být vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21727
27.1.26 09:50

Samozřejmě, že nejde jen o kosmetickou vadu. Může to být daleko závažnější zdravotní průser. Divím se, když tedy rodiče na to nic, že i pediatra je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí