Pláče, když vidí dědu

elizabeta92
10.4.13 11:33

Pláče když vidí dědu

Mám 7m holčičku a vidí svého dědu tak 1× do měsíce. Ze začátku bylo všechno v pořádku. A teď, poslední 2 návšetěvy, když ho vidí tak strašně plače. Ale opravdu hystericky. Nevim co s tím, dědu to mrzí. Má ji rád a vozí ji dárečky, chce ji i hlídat, jenže to opravdu nejde, když takhle vyvádí.

Není jediný u koho to dělá, dělává to často. Většinou když dojde někdo koho nezná. Třeba ještě v 5m tohle nedělala a děda na ni mohl dělat všelijaké ksichtíky.

Nevíte co s tím? Máme tam jet o víkendu a děsim se toho že ji budu muset zase celou dobu utěšovat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
437
10.4.13 11:37

@elizabeta92 ahoj, já tak utěšuju, když malej vidí prababičku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
10.4.13 11:40

Ahoj, s tím mám také zkušenost. Měly jsme to s malou u babičky. Zoušela jsem se s babičkou vídat více, aby si malá zvykla, ale nepomohlo to. Časem ji to prostě přešlo…Mamka malou taky miluje, pořád ji něco kupuje, ptá se na ní…ale ze strany malé to pořád není ono a to už ji jsou dva roky…Ale klidně se nechá pohlídat a tak, nebrečí, jen se s ní nechce moc mazlit a je taková odtažitější, než k ostatním… moc jsem Tě nepotěšila, že :). Třeba to u vás bude jíné, zkustě dědu více navstěvovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.4.13 11:41

@elizabeta92 no to je těžký, třeba jí vadí brýle, fousy? Malá byla vysmátá vždycky, až teď skoro v roce a půl se občas potřebuje otrkat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92

@Jančounek vůbec nevim čím to je. Malá když vidí prababičku tak se směje a to ji vidí ještě míň..

• Citovat
  • Upravit
31308

Ono ji to snad přejde, náš malej se takhle tvářil asi tři návštěvy na prababičku a už je to zase dobrý (i když teda až na hysterák nedošlo, ale vůůůbec se mu nelíbila).
Jen mě napadlo, jestli děda neni třeba nějak zarostlej nebo není cítit (třeba i silnou kolínskou), jestli jí nevadí toto.

no a pokud to dělá u lidí co nezná, tak jedině se dohodnout, aby se začala s dědečkem vídat častěji a zvykla si na něj. A dědečkovi říct, ať netlačí na pilu, pohybuje se v jejím okolí, ale nejde po ní jak „slepice po flusu“, ať to malou neděsí ještě víc, že se s ní ten „cizí pán“ chce mazlíkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.4.13 11:42

To je podle mě normální, pokud dotyčného nevidí moc často. Moje dcera když byla miminko, tak jí bylo všechno jedno a „snesla“ kohokoliv bez problémů ale později se to zlomilo a je to stejné jako u vás, třeba prababičku nevídá tak často, takže když k nám přijede, nebo my k ní, tak automaticky spustí pláč. Vždycky ale stačí utěšit a nechat ji „rozkoukat“ a do hodinky je po problému, pokud jedete na víkend, tak bych se nebála, ze začátku bude třeba plakat ale rozkouká se a zvykne si ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
10.4.13 11:44

@renyx no to nepotěšila :mrgreen:..

@gabriela82 ani jedno z toho nemá, ale má takovej hlubší hlas… Achjooo, no tak asi ani žádná rada na to nebude :(

• Citovat
  • Upravit
437
10.4.13 11:49

@elizabeta92 u nás je to opačně, na dědu kouká, směje se, povídá mu, ale prababičku teda nemusí, je sice fakt, že má takovej hlubší možná hrubší hlas, tak je to třeba tím. Pokud ho mám v náručí, tak se na ni i usměje, ale jakmile by si ho chtěla pochovat, tak řev na celé kolo. Moc jí to mrzí a je z toho špatná, ale nic s tím bohužel nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
10.4.13 11:57

Náš malej své oba dědečky vídal min.1× týdně a do roka se jich bál děsně. Oni jsou oba s knírem a můj táta ještě tmavovlasý a kudrnatý. Po roce už byl vpohodě. Ale on se teda bál chlapů, hlavně tmavovlasých a snědých, to byl úplně hotovej.
Takže asi nezbývá nic jiného než vydržet, ono to přejde.
Ale je mi jasné, jak je to dědovi líto, našim to bylo též, jenže se nedalo nic dělat. A pradědu toho teda přijal až okolo 2roku, ale toho vidí fakt málo kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
10.4.13 11:59

@elizabeta92 jo, u nas je to taky děda a občas začne natahovat, i když vidí babičku. děda to nese dost špatně a nejvíc začne malá řvát, když promluví. má takový hlubší hlas a malá je k neutišení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
10.4.13 12:13

Můj synovec taky vždycky plakal když viděl svého strejdu, protože měl vousy. Ale nakonec po pár dalších návštěvách to ustalo, i když byl zarostlý :) možná by to chtělo častěji se vídat a nedělat z toho jakoby před dítětem vědu. Nám pomohlo hlavně to, že sme neutěšovali stylem: „neboj, nic se neděje, to je jen strejda“ a kdesi cosi…prostě sme se chovali přirozeně…jakoby se nic nedělo a nevšímali jsme si dítěte že pláče (vzali jsme ho na klín a dál se bavili) pak pláč přestal, on zjistil že se neděje nic strašného a byl klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
10.4.13 12:20

A možná bude hůř. Začíná vnímat, rozlišovat, koho zná, či ne. Musí ho prostě lépe poznat. Děda ji postupně zabavovat něčím, co jí zaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.4.13 12:30

To je období, taky jsme tím prošli. Jestli tam budete na víkend, zvykne si na něho. A i pak až si ho bude víc pamatovat. Děti obě na dědu brečely (chlap jak hora, vousy, věčně v montérkách od oleje), ale teď už ho znají a zbožňujou :D Vysvětli dědovi, že ji to přejde a za pár měsíců budou kámoši :D Malá tak doteď reaguje na některé chlapy. Třeba švagra vidí málo a to spustí vždycky ryk - ale ke konci návštěvy už si s ním i pohraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.4.13 17:36
@elizabeta92 píše:
Mám 7m holčičku a vidí svého dědu tak 1× do měsíce. Ze začátku bylo všechno v pořádku. A teď, poslední 2 návšetěvy, když ho vidí tak strašně plače. Ale opravdu hystericky. Nevim co s tím, dědu to mrzí. Má ji rád a vozí ji dárečky, chce ji i hlídat, jenže to opravdu nejde, když takhle vyvádí.

Není jediný u koho to dělá, dělává to často. Většinou když dojde někdo koho nezná. Třeba ještě v 5m tohle nedělala a děda na ni mohl dělat všelijaké ksichtíky.

Nevíte co s tím? Máme tam jet o víkendu a děsim se toho že ji budu muset zase celou dobu utěšovat :zed:

Tak ja melo uplne to same u dcery, kdyz videla dedu, rvala jako blazen, strasne ho to mrzelo a me samozrejme taky.Doma jsme vzaly fotku dedy a zacli ji ukazovat a pomohlo to.Uz se prestala bat a ted je z dedy hotova.Ale zase place kdyz vidi jiny chlapy, venku kdyz na ni nekdo promluvi, ale jen chlapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí