Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s placenou porodní asistentkou u Apolináře. Byla mi doporučena fajn ženská, ale momentálně trochu řešíme finance. Pokud bude vše bez problému, tak mi PA stejně přidělí při nástupu a co vím, jsou u Apolináře všechny chválené. Zajímalo by mě jen, jaký benefit získám, když si jí tam zaplatím. Není z „venku“ je to normálně PA přímo z této porodnice.
Kdyžtak děkuji za příspěvky..
@Janina0906 rodila jsem u Apo pred 2 rokama a moje pridelena PA rozhodne v pohode nebyla. Navic jsem ji skoro ani nevidela, ve sprse me nechala celou hodinu samotnou, ikdyz rekla, ze me prijde zkontrolovat. Do vedlejsi sprchy chodila PA pravidelne kontrolovat ozvy mimca, u me nic a ja uz pak sama vylezla, protoze jsem nemohla a to az prisla a rekla, akorat jdu za vama. Pak me vzala do ty koje a prisla vzdycky na 2-3 minuty za jednu hodinu. Rodila jsem dlouho, byla u me az kdyz slo do tuhyho a musela jsem na cisar a ona se bala. A to si jeste zavolala dalsi PA a zacala mi hopsat na brichu, sby dite zatlacily vic dolu, coz se nepovedlo. Navic mi na brichu hopsala ikdyz jsem na ni skoro rvala, az to nedela, ze se bojim. No… ja bych teda uz apolinare nevybrala celkove, ale tak to je kazdyho vec.
Ahaa no vidíš, možná v tomhle by ten rozdíl být mohl.. kamarádka tam rodila s placenou PA a byla nadšená. Byla celou dobu s ní. Ona ale rodila 3 hoďky, to není nic dlouhyho. Jen si jí neplatila sama, takže nevěděla taky, co jí vlastně čeká a co v tý platbě je navíc a co ne. Musel to být tedy šílený zážitek pro tebe a vůbec se nedivím, tě už bys tam po druhé nešla. Doufám, že budu mít štěstí. Děkuji ti za příspěvek.
@Janina0906 jo, ja to driv nezjistovala, porod nijak neprozivala, byla to pro me jen cesta, kterou projit musim abych mela dite. Takze nejsem hystericka rodicka, co ma vysnenej porod a jen to neslo podle planu, to vubec. Ale po ryhle zkusenosti bych si PA zaplatila, minimalne proto, aby byla furt u me a pomahala mi s dychanim atd, clovek se citi nejak bezpecneji a lip, kdyz ma nekoho u sebe, kdo tomu rozumi, protoze ikdyz tam chlap se mnou byl, tak je to jiny.
No, ja nevim jak to vypada ted po novu, kdyz tam je to jedno kridlo novy, prej je to o neco lepsi, ale stejne zadna slava. Me prijdou scifi hlavne ty boxy ve kterych se rodi a milion lidi, kteri prochazej kolek tebe a koukaj ti skrz zadek az do krku. V tu chvili mi to bylo teda jedno, ale zpetne mi to prijde dost otresny. Navic slysis hekat uplne vsechny a do sprchy a wc te tahaj pres vsechny ty boxy nahatou… ![]()
@DandátkoP píše:
@Janina0906 jo, ja to driv nezjistovala, porod nijak neprozivala, byla to pro me jen cesta, kterou projit musim abych mela dite. Takze nejsem hystericka rodicka, co ma vysnenej porod a jen to neslo podle planu, to vubec. Ale po ryhle zkusenosti bych si PA zaplatila, minimalne proto, aby byla furt u me a pomahala mi s dychanim atd, clovek se citi nejak bezpecneji a lip, kdyz ma nekoho u sebe, kdo tomu rozumi, protoze ikdyz tam chlap se mnou byl, tak je to jiny.No, ja nevim jak to vypada ted po novu, kdyz tam je to jedno kridlo novy, prej je to o neco lepsi, ale stejne zadna slava. Me prijdou scifi hlavne ty boxy ve kterych se rodi a milion lidi, kteri prochazej kolek tebe a koukaj ti skrz zadek az do krku. V tu chvili mi to bylo teda jedno, ale zpetne mi to prijde dost otresny. Navic slysis hekat uplne vsechny a do sprchy a wc te tahaj pres vsechny ty boxy nahatou…
Tak ten druhý odstavec je pro mne naprosto otřesné sci-fi. Co jsou kóje? U nás se tomu říká porodní boxy, ale jsou to normální samostatné pokoje se 4 zdmi
Když pokoj nemá sprchu, jdeš normálně v košili přes chodbu do koupelny.
@DandátkoP píše:
@Janina0906 jo, ja to driv nezjistovala, porod nijak neprozivala, byla to pro me jen cesta, kterou projit musim abych mela dite. Takze nejsem hystericka rodicka, co ma vysnenej porod a jen to neslo podle planu, to vubec. Ale po ryhle zkusenosti bych si PA zaplatila, minimalne proto, aby byla furt u me a pomahala mi s dychanim atd, clovek se citi nejak bezpecneji a lip, kdyz ma nekoho u sebe, kdo tomu rozumi, protoze ikdyz tam chlap se mnou byl, tak je to jiny.No, ja nevim jak to vypada ted po novu, kdyz tam je to jedno kridlo novy, prej je to o neco lepsi, ale stejne zadna slava. Me prijdou scifi hlavne ty boxy ve kterych se rodi a milion lidi, kteri prochazej kolek tebe a koukaj ti skrz zadek az do krku. V tu chvili mi to bylo teda jedno, ale zpetne mi to prijde dost otresny. Navic slysis hekat uplne vsechny a do sprchy a wc te tahaj pres vsechny ty boxy nahatou…
Tam je toho jak v pravěku více, Apolináře nikdy víc
@Lojzísek píše:
Tak ten druhý odstavec je pro mne naprosto otřesné sci-fi. Co jsou kóje? U nás se tomu říká porodní boxy, ale jsou to normální samostatné pokoje se 4 zdmiKdyž pokoj nemá sprchu, jdeš normálně v košili přes chodbu do koupelny.
Normal si predstav jak koji v kravine, takhle jich je asi 8 vedle sebe a tam rodis. Zadny dvere, zadna zed, jen plachty ![]()
@Serpentini píše:
Tam je toho jak v pravěku více, Apolináře nikdy víc
To je fakt ![]()
Nerodila bych u Apolinare, treba Pribram nebo Roudnice (nove info teda nemam).
Ze je PA z porodnice je urcita nevyhoda.
ALE - cokoliv bude lepsi nez tam prijit jen tak nablind.
Nekde bych ty prachy vyskrabla a pak se na spolecnych schuzkach snazila dojit ke shode ohledne predstavy porodu a presne si rict, co ta PA jeste muze a co uz ne.
Jo a ZP nekdy prispivaji i na tohle.
@Janina0906 No nevim, ja rodila na Bulovce, ktera je ted v kurzu a vetsinu PA ma opravdu super. Ale i tak jsem cetla velmi negativni recenze na jednu nebo i dve PA z tymu. Dost bych se divila, kdyby vsechny PA byly fakt tak skvele - navic kazdemu vyhovuje neco trochu jineho, je fajn rodit s nekym, koho znas, duverujes mu a osobnostne ti sedne.
Jinak pri prvnim porodu jsem svoji PA skoro nevidela. Pri druhem jsem si ji zaplatila a byla opravdu celou dobu jen u me. Rodila jsem navic bez manzela, nedovedu si predstavit byt uplne sama…Nekdo by to asi dal, ja tu podporu nekolik hodin vazne potrebovala…
@DandátkoP
2.odstavec mě pobavil.. přesně jak říkáš, v danou chvíli to asi až tak nevnimas, ale je to děsný. Kamarádka říkala, že čekala na šití a nechali jí tam takhle ležet „dobrý den- prďka ven“ 2 hodiny, než jí aspoň přikryli. Ale jinak krom sestry z detskyho si chválila přístup všech. Ani já nemám zatím konkrétní porodní plán a o PA jsem přemýšlela právě jen z důvodu toho, že by mohlo být fajn, mít se na koho obrátit..
Já vám všem moc děkuju… Určitě se mi teď rozhoduje líp ![]()
@DandátkoP píše:
Normal si predstav jak koji v kravine, takhle jich je asi 8 vedle sebe a tam rodis. Zadny dvere, zadna zed, jen plachty
Tak tohle mi nedávno líčila moje osmdesátiletá sousedka, tj. Hradec před 60 lety. Děkuju pěkně, tam někdo leze dobrovolně? ![]()
Chtěla bych nějak uzavřít tuhle diskuzi:) tak píšu, jak to dopadlo..
PA jsem si u Apolináře nakonec zaplatila a nelituju. Byla úžasná. Nerodila jsem v žádném boxu, ale na takovém " pokojíčku" kde je toaleta, sprcha, zároveň tam po porodu miminko zváží, změří, zkontroluje ho pediatr. Je pravda, že oddělení šestinedělí by modernizaci zasloužilo, ale tento nekomfort vynahradil přístup všech, se kterými jsem se setkala. Za mě Apolinář super ![]()
@Janina0906 to je nějaká platba na ruku nebo oficiální platba za nadstandardní službu? ![]()
Ahoj holky, prosím obnovuji diskuzi, ráda bych si jednu z porodních asistentek zaplatila, s jakou prosím mate pozitivní zkušenosti? Koho byste doporučili a koho naopak ne? Moc díky
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.