Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@PaníBovaryová píše:
Nejka nechapu, kde beres tu jistotu univerzalniho chlapa, ktereho bavi a nebavi to a ono a uni erzal i zenske, ktere to naopak udajne nevadi
promiň, tak ve „většině případů“, může to takto být?
stačí se mrknout na statistiky obsazenosti soudů, z toho to celkem jasně vyplývá. Stejně tak, jako to, že naopak je zase ví trestních soudců, nebo státních zástupců na hospodařinu. Jestli ti to nějak vadí, já za to fakt nemůžu, takový jsou statistiky ![]()
Mi to přijde normální, že tyhlety případy soudí převážně ženské. Vždycky pak lze kroutit hlavou nad rozsudkem a říkat „no jo, ženská, co jiného bych měl čekat“
To kdyby to soudil chlap, tak rozsudek má hned větší váhu a respekt a připomínek se zdržím. Na druhou stranu, vždy mě soudila žena a vždy s naprosto profesionálním přístupem, nemám špatné zkušenosti. A vždycky má člověk možnost odvolání, když se mu zdá, že je soudkyně podjatá.
@Keyllah píše:
promiň, tak ve „většině případů“, může to takto být?stačí se mrknout na statistiky obsazenosti soudů, z toho to celkem jasně vyplývá. Stejně tak, jako to, že naopak je zase ví trestních soudců, nebo státních zástupců na hospodařinu. Jestli ti to nějak vadí, já za to fakt nemůžu, takový jsou statistiky
V tom pripade ze statistik jasne vyplyva, ze zeny min pracuji, protoze berou v prumeru o 22% mensi mzdy
vis, ono jde hlavn eo to, jak ty statistiky interpretujes ![]()
@Keyllah píše:
promiň, tak ve „většině případů“, může to takto být?stačí se mrknout na statistiky obsazenosti soudů, z toho to celkem jasně vyplývá. Stejně tak, jako to, že naopak je zase ví trestních soudců, nebo státních zástupců na hospodařinu. Jestli ti to nějak vadí, já za to fakt nemůžu, takový jsou statistiky
tak to bud můžeš interpetovat tak, že je to víc baví, nebo že je to méně náročné a mají více času na rodiny, nebo že jsou zodpovědnější, tak je na tu pozici dají, nebo naopak jsou nezodpovědné, tak je nedají na trest a hospodařinu…
@PaníBovaryová píše:
@zoidberg i u rozsudku o alimentech se da odvolat?
Co by ne? Běží nabytí právní moci, do té doby se dá odvolat.
@PaníBovaryová píše:
A napsala bys mi prosim jak? Klidne do sz, jestli to nechces psat verejne
pokud podnika, firmu napise třeba na svoje rodice a ona v ni bude oficialne zamestnana s minimalne mzdou… ![]()
@Hanka1 píše:
pokud podnika, firmu napise třeba na svoje rodice a ona v ni bude oficialne zamestnana s minimalne mzdou…
To rikala, ze ne
@Lama Lama píše:
tak to bud můžeš interpetovat tak, že je to víc baví, nebo že je to méně náročné a mají více času na rodiny, nebo že jsou zodpovědnější, tak je na tu pozici dají, nebo naopak jsou nezodpovědné, tak je nedají na trest a hospodařinu…
tak určitě
jen jsem si dovolila podotknout, že je jich víc
jen pro upřesnění, peníze jsou stejné, času to zabere stejně (je to kontrolováno a přerozdělováno). S náročností těžko říct, mě by víc vysávalo poslouchat ty příběhy atd., oproti tomu jsou krádeže celkem balada, ale zas nemám ráda (hůř snáším) týrání a úmrtí dětí a kolegyně to má podobně. Spíš tak okolo slyším, jak chlapi hlásí, že to pro ně není až tak zajímavé, 90% z nich ti řekne, že násilná kriminalita je zajímavější (ač to zní strašně). Navíc se v některých úsecích snadněji dostaneš nahoru, tady u nás např. na hospodařině a tu u nás dělají samý chlapi -) ta zase absolutně nebaví mě ![]()
@zoidberg píše:
Mi to přijde normální, že tyhlety případy soudí převážně ženské. Vždycky pak lze kroutit hlavou nad rozsudkem a říkat „no jo, ženská, co jiného bych měl čekat“
To kdyby to soudil chlap, tak rozsudek má hned větší váhu a respekt a připomínek se zdržím. Na druhou stranu, vždy mě soudila žena a vždy s naprosto profesionálním přístupem, nemám špatné zkušenosti. A vždycky má člověk možnost odvolání, když se mu zdá, že je soudkyně podjatá.
To je pravda, odvolat se nastesti da
@Andulín88 píše:
Mne to moc normalni neprijde, ale to je opet vec nazoru.Mas pravdu, odvolat se nastesti da