Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Kolik Vám tatínci platí na dítě? Ten můj má čistý příjem cca 24tis. doted platil 3tisice, ale premyslim o zvyseni, je to blbost?
Blbost to není - pokud nemá např. novou rodinu, kdy by měl další vyživovací povinnost, tak myslím, že bys mohla uspět.
@moncicak14 tak ty procenta do 6 let jsou 11-15% z příjmů takže teoreticky by ti něco zvýšit mohly, záleží na tom jak se bude tatík hodně bránit a jaké prokážeš výdaje a jak moc rozumný/nerozumný bude soudce
@hBod se snaží být vtipná ![]()
Tak beru to tak, ze pujde v zari do skolky, budou dalsi vydaje navic, navic chodi do cviceni atd..žiju s malou u mamky a otec malé žije sám ve svém bytě a nemá žádnou jinou vyživovací povinnost ani partnerku. S malou se nestýká, vůbec.
Omlouvám se zakladatelce, ale vloudím se sem se svým dotazem.
S ex máme 3 děti, dvojčata 2,5 roku a syna 6 let. Na každé z dvojčat dostávám 1500 kč, na velkého 3000kč. Už asi půl roku uvažuji o zvýšení, protože jejich otec se o ně vůbec nezajímá, nikam je nebere, nepřispívá na kroužky, plavání, školku v přírodě…prostě jako by děti neměl. Má příjem teď přes léto asi 26 tisíc, přes zimu tak 21 tisíc. Bydlí na ubytovně, zbytek peněz propije a prokouří, nic mu nezbývá.
Měla bych šanci na zvýšení? Děti jsou větší, půjdou do školky, přibudou výdaje…
A pokud bych se rozhodla zvýšení podat, jak se to prosím dělá? Najdu někde na netu formulář? Nebo musím k soudu a tam něco vyplnit? Nemám vůbec žádné zkušenosti. Děkuji.
@dinulka na netu stáhni vzor, podle něj to vypiš a dones na soud, budou chtít 4 kopie, a na zvýšení určo dosáhneš podle mě minim. 1000, já bojuju o zvýšení už několik let a na OSPOD mi vždy říkají že na děti se má dávat 30% z platu, což je u tvého ex 7000
@anickadomnik píše:
@dinulka na netu stáhni vzor, podle něj to vypiš a dones na soud, budou chtít 4 kopie, a na zvýšení určo dosáhneš podle mě minim. 1000, já bojuju o zvýšení už několik let a na OSPOD mi vždy říkají že na děti se má dávat 30% z platu, což je u tvého ex píše: Více
Hohoh, to by svagr platil alimenty skoro 40.000,– na jedno dite.
Ono se to urcuje ale taky podle matky ditete. Matka je podobne bohata jako on, proto alimenty primerene oboum platum 7500 jak uz jsem psala. Tech 30% rozodne nebude na triletaka.
@Anonymní píše:
Hohoh, to by svagr platil alimenty skoro 40.000,– na jedno dite.Ono se to urcuje ale taky podle matky ditete. Matka je podobne bohata jako on, proto alimenty primerene oboum platum 7500 jak uz jsem psala. Tech 30% rozodne nebude na triletaka.
však se taky psalo o 3 dětech ne o jednom tříleťákovi
@anickadomnik píše:
však se taky psalo o 3 dětech ne o jednom tříleťákovi
Jo tak. Ja myslela, ze me to porad na zakladatelku ![]()
Teda taková diskuze mě vždy zvedá ze židle! Naprosto nechápu jak je možné že něco takového v civilizovaném světě existuje! Udělá si dítě a pak nejen že zdrhne a ženský zůstane dítě na krku (nemyslím to zle ale krom toho krásného že máme dítě u sebe to nese bohužel i spoustu problémů a nevýhod) a nakonec se ještě zdráhá platit! Takovým ho rovnou ustřihnout (když oni nejsou civilizovaní proč bychom měli být my že). Proste spočtu průměrný náklad na dítě, vydělím 3, 2/3 zaplatí otec, třetinu matka konec. Fakt nechápu, nechápu… Je mi z toho zle jak maminky nejen že s námi všude vymetou ale ještě se prosíme o peníze na to, aby i jeho dětičky přežili… a 120t z toho 7,5 alimenty???!!! Sakra co je tohle za chlapa! Je to přece pro dítě ne???!!! Je to smutné ![]()
@Misulicka 1 píše:??? A to je co za vylev??
Teda taková diskuze mě vždy zvedá ze židle! Naprosto nechápu jak je možné že něco takového v civilizovaném světě existuje! Udělá si dítě a pak nejen že zdrhne a ženský zůstane dítě na krku (nemyslím to zle ale krom toho krásného že máme dítě u sebe to nese bohužel i spoustu problémů a nevýhod) a nakonec se ještě zdráhá platit! Takovým ho rovnou ustřihnout (když oni nejsou civilizovaní proč bychom měli být my že). Proste spočtu průměrný náklad na dítě, vydělím 3, 2/3 zaplatí otec, třetinu matka konec. Fakt nechápu, nechápu… Je mi z toho zle jak maminky nejen že s námi všude vymetou ale ještě se prosíme o peníze na to, aby i jeho dětičky přežili… a 120t z toho 7,5 alimenty???!!! Sakra co je tohle za chlapa! Je to přece pro dítě ne???!!! Je to smutné
@Misulicka 1 píše:
Teda taková diskuze mě vždy zvedá ze židle! Naprosto nechápu jak je možné že něco takového v civilizovaném světě existuje! Udělá si dítě a pak nejen že zdrhne a ženský zůstane dítě na krku (nemyslím to zle ale krom toho krásného že máme dítě u sebe to nese bohužel i spoustu problémů a nevýhod) a nakonec se ještě zdráhá platit! Takovým ho rovnou ustřihnout (když oni nejsou civilizovaní proč bychom měli být my že). Proste spočtu průměrný náklad na dítě, vydělím 3, 2/3 zaplatí otec, třetinu matka konec. Fakt nechápu, nechápu… Je mi z toho zle jak maminky nejen že s námi všude vymetou ale ještě se prosíme o peníze na to, aby i jeho dětičky přežili… a 120t z toho 7,5 alimenty???!!! Sakra co je tohle za chlapa! Je to přece pro dítě ne???!!! Je to smutné
Jo, ze 120 tisíc 7,5 tisíc alimentů? Slušnej chlap by se musel stydět!
@ivašot. píše:
Jo, ze 120 tisíc 7,5 tisíc alimentů? Slušnej chlap by se musel stydět!
Jako ten soudce? Opravdu nechapu mistni diskuterky
. Oni maji s byvalkou velice dobre vztahy, oba maji penez dost, na vsem se shodnou, on je s ditetem vice nez jeho matka aby se mohla venovat novemu mimco, vsechno pohoda ale mistni diskuterky z toho musi udelat desny problem ala chlap zdrhnul, vykaslal se na decko mel by se stydt a div se pomalu radsi nezabit… ![]()