Nabídka právní pomoci (zdarma)

153
7.6.14 13:31

Nabídka právní pomoci (zdarma)

-

Příspěvek upraven 30.01.24 v 01:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
7.6.14 13:34

@tygrik89 jsi uzasny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
7.6.14 13:44

Já doufám, že tvoje služby potřebovat nebudu, ale smekám :potlesk:.

• Citovat
  • Upravit
29
10219
7.6.14 13:45

@tygrik89 to určitě maminky uvítají. Já bych věděla o jednom tatínkovi, kterému dělá bývalá manželka ze života peklo. Nechce mu použiji její výraz :mrgreen: půjčovat vlastní děti. Śkoda, že jsi z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
7.6.14 13:49

A jednalo by se pouze o rozvody a péči o děti nebo i jiné odvětví? Měla bych dotaz, ale z úplně jiného soudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.6.14 14:22

@Edita27 - Já začal v úplně jiné oblasti, kdy jsem pro svoje firmy začal dělat práci, na kterou jsem předtím platil externí právníky (hlavně třeba vymáhání pohledávek) a jejich výsledky stály za prd - hlavně jsem neustále nevěděl, v jakém stavu co je a nikdo nehnal nic dopředu.
Rodinné právo přišlo až později a hlavně v době, kdy exmanžel přítelkyně pravidelně vypisoval, jak sebere děti ze školky a už je neuvidí, rozhodně nebude platit alimenty víc než tisícovku na dítě apod. Ale nakonec po skoro dvouletém boji dopadlo všechno jak mělo, děti ve výhradní péči a adekvátní alimenty :) (ty teda stejně neplatí, ale pár týdnů zpět už to skončilo trestním příkazem s podmínkou, takže bude mít jistě lepší motivaci).

Ale řešil jsem za tu dobu i nátlak exmanželky jednoho kamaráda, kterému soud nařizoval nepřiměřené alimenty jen kvůli tomu, že je živnostník a má VŠ vzdělání. Pozice mužů je ale prakticky vždy podstatně těžší (navíc opatrovnické+rozvody dělají téměř výhradně soudkyně, takže zaujatost proti jedné straně je zřejmá) a pokud není matka psychicky vážně nemocná nebo fetka, tak je otec ve značné nevýhodě.

Ale abych se dostal k otázce - nejvíc cílím do obchodního práva (různé smlouvy, vymáhání pohledávek, exekuce apod.), okrajově i trestního práva.
Na rovinu ale řeknu, že zase nemůžu pro dobrý pocit pomoct všem a všude a jen tak pro dobrý pocit, u toho rodinného práva protě jako táta znám pocity jak těch dětí, tak těch matek, které prostě neví kudy kam a bez cizí pomoci jsou v pytli. Třeba dluhy myslím vymáhám líp než kdejaký právník, ale už to je něco, na čem nakonec vydělává i ten věřitel a to pro dobrý pocit prostě dělat nejde :)
Stejně tak určitě nedělám a dělat nechci (a je mi líto advokátů kteří třeba jako ex-offo musí) věci, ze kterých mi není morálně dobře - nějaké problémy z trestního práva jako nějaké týrání, ubližování, napadání, krádeže apod. - vymýšlet proč někdo koho bych měl zastoupit nechtěl zbít manželku bych fakt nechtěl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.6.14 14:42

@tygrik89 dejte si pozor na zastupování u soudu, pokud byste to dělal příliš často, můžou z toho být problémy - viz § 27/2 o. s.ř.: Soud je však oprávněn ve smyslu ust. § 27 odst. 2 občanského soudního řádu rozhodnout, že zastoupení obecným zmocněncem nepřipouští, jestliže zástupce zřejmě není způsobilý k řádnému zastupování, anebo jestliže jako zástupce vystupuje v různých věcech opětovně.

Ale jinak Vaši ochotu samozřejmě oceňuji, jen buďte opatrný. Někteří lidé jsou dost nevděční a vůbec si neuvědomují, kolik nad tím člověk stráví času, tak aby to někdo neotočil někdy proti Vám. Přeju hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
7.6.14 14:49

Tak to je od vám opravdu moc hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.6.14 14:59

@krtecek79 - o téhle opičárně vím, jednou to na mě dokonce někdo vytáhl při zastupování firmy, kde jsem byl jeden ze společníků, ale ne jednatel a tudíž mě za firmu (opakovaně v podobných sporech o úhradu dluhu, a že se jednalo o desítky stejných sporů), druhá strana toto namítala a navrhovala, aby mě soud jako obecného zmocněnce vyloučil, a soud toto odmítl jako nedůvodné. Těžko říct kde je ta hranice, pevně doufám že se jí nedočkám dřív než advokátních zkoušek :)

Popravdě jsem nestudoval, jestli k tomu existuje nějaký judikát ÚS/NS, ono je samo o sobě je tohle ustanovení trochu v rozporu s cl. 37 odst. 2 listiny základních práv a svobod:

Každý má právo na právní pomoc v řízení před soudy, jinými státními orgány či orgány veřejné správy, a to od počátku řízení.

Ale jinak jak říkáš, taková námitka se samozřejmě objevit může, na toho koho zastupuji tam ale, kromě toho že bych ho nemohl zastupovat dále, žádné problémy z toho plynoucí nedopadají… Ale nějak si advokáti ty korýtka bránit musí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
7.6.14 15:45

V pripade, ze nebudete mit ukoncene magisterske studium, obor Pravo a pravni veda, nezapise Vas CAK do komory jako koncipienta, tudiz nemuzete absolvovat triletou praxi - bez ni a dalsich nalezitosti nemuzete k advokatnim zkouskam. Nebo jste student, ptipadne koncipient? Pokud ano, tak to klobouk dolu, ze mate jeste cas pomahat jinym :)
Jenom male upozorneni, jsem clenem CAK, nabidla jsem bezplatnou pravni pomoc a vzdy jsem toho litovala. Lidi jsou nevdecni.
K pravu na pravni pomoc, neni tim mysleno laika (bez urazky).
At se Vam dari.

Příspěvek upraven 07.06.14 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.6.14 15:46

@tygrik89 taky nevím, jestli není nějakej judikát… popravdě mě to nikdy nezajímalo, já to u soudu nikdy nenamítala, protože kolikrát je jako protistrana lepší obecný zmocněnec, než namachrovaný arogantní advokát, který má problém s tím, že na druhé straně je blonďatá ženská :-) ale spíš mám zkušenost, že toto řešil sám soudce, ale to hrozí jen v případě, že si tě ten soudce zapamatuje… ale když je soudce rozumnej, tak je to taky v pohodě - jednom případě se mě soudce zeptal, zda mi vadí, že společnost bude zastupovat obecný zmocněnec (btw paní byla firemní právník, což absolutně chápu, že si taková firma nebude najímat advokáta, když má svého zaměstnance s potřebným vzděláním), já řekla, že mi to nejenže nevadí, ale že mi to je i fuk, kdo ji zastupuje :-) tak ji soudce zastupovat nechal… já jsem prostě toho názoru, že dobrý advokát, který si říká o rozumnou odměnu, a dělá svou práci dobře, se konkurence bát nemusí… tak snad budete narážet jen na rozumné soudce :-) držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.6.14 15:52

@ejhle mám stejnou zkušenost, bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
7.6.14 15:58

@krtecek79 clovek nabidne prst…nejhorsi je, ze pak je uz clovek tak znechuceny, ze nejakou pripadnou bezpl. pomoc odmitne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.6.14 16:00

@ejhle - díky za komentář - samozřejmě, však studium potřebného oboru je v běhu :) Tedy pokud do CAKu, tak to vidim v idealnim pripade kolem 2018-20, co nadelame, kdyz uz plzensky prava zavreli ;)

Co se tyka pravni pomoci - taky jsem toho uz parkrat litoval. Ale nemuzu nad lidma lamat hul, pocit uspechu u tech vdecnych mi to zatim bohate vynahradil. Jak rikam, je to (zatim) konicek, ne zivobyti. Kdyby to bylo tak, tak by mozna bylo hur :)

@krtecek79 - je to jak pisete, zalezi to na kazdem soudci - treba u tech rodinnych sporu z tech par zkusenosti co mam jsou ti soudci obvykle celkem tolerantni (jiste neplati pausalne) a nejak „naivne“ verim (zvlast u tech rodinnych sporu), ze zrovna u tech rodinnych sporu je pritomnost nekoho dalsiho casto trochu uklidnujici situaci a smerujici vice k dohode, nez prosty flame dvou lidi u soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
7.6.14 16:12

@tygrik89 tak to hodne stesti a doufejte, ze nebude nutna petiletka, misto triletky. Ptz byt konciposem neni zadna slast ;) kde studujete?
Jinak, porad mam jednu kauzu, kde zastupuji cca 30 poskozenych pouze za nahradu nutnych nakladu (postovne a cestaky) a je pravda, ze nekteri jsou fakt zlati a kazdy dilci uspech dokazou ocenit (ve smyslu kvitka, podekovani) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna