Rozvod s cizincem - musí opustit ČR?

Anonymní
4.6.14 09:15

rozvod s cizincem -musí opustit ČR?

Chtěla bych se zeptat, mám manžela Rusa, brali jsem se v září, pobyt má díky sňatku a trvalý muze dostat po nejake dobe manzelstvi. Mame pulrocniho syna, kdybych se s nim chtela rozvest, bude muset opustit ČR? jakoby nebude mit pobyt, ale kdyz ma v cr dite tak smi zustat i kdybychom se rozvedli? Dekuju za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1416
4.6.14 09:20

Takze ma asi dlouhodoby pobyt? Po jeho skonceni bude muset zazadat o prodlouzeni a myslim, ze se v zadosti uvadi duvod - v tomto pripade asi slouceni s rodinou. Pak zalezi na cizinecky policii, jestli mu pobyt prodlouzi nebo ne. Ale meli by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.14 09:23

No to ma uz ted, slouceni s rodinou, ale kdybychom se rozvedli a dite zilo se mnou tak uz nejde o slouceni? Nechci aby kvuli tomu musel uplne odjet, ale chci se rozvest…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.14 09:25

Můj ex tu měl pouze přechodný a též jsme to uhráli na sloučení rodiny i bez rodiny, ale pak jsem mu pobyt rušila (kvůli sobě, abych případně neměla problémy) a řekli mi, že po tom mým zrušení už v ČR je nezákonně a pokud by chtěl dál zažádat, např. si tu někoho našel, tak už mu to nikdo neprodlouží.

• Citovat
  • Upravit
7626
4.6.14 09:32

Jako v zari minuleho roku? no ja nevim, ale po tak kratke dobe to bude vsem pripadat, jako snatek za penize, takze ho dle Meho vyhosti :nevim: s tim ditkem nevim, treba jsou vztahy nejak upraveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.6.14 09:43
@svycarka píše:
Jako v zari minuleho roku? no ja nevim, ale po tak kratke dobe to bude vsem pripadat, jako snatek za penize, takze ho dle Meho vyhosti :nevim: s tim ditkem nevim, treba jsou vztahy nejak upraveny.

v tom máš pravdu, ex tu byl taky chvíli a ta vyšetřování kolem toho po celé rodině :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
4.6.14 09:59
@svycarka píše:

to mě taky napadlo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
4.6.14 10:03

Kdyz ja se ptala na ambasade co musi udelat muj muz, aby mel cr pas, musel by mit min 3 roky TRVALY pobyt v CR…takze po par mesicich moc sanci nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
4.6.14 10:22

@svycarka občanství a trvalý/přechodný pobyt je něco jiného…
@my_nickname má pravdu, svatbou on získal přechodný pobyt, ktrerý má nějakou platnost (napsané v tom průkaze), ten mu nikdo nevezme ani po rozvodu, ale až půjde žádat o prodloužení nebo o trvalý pobyt, tak bude muset dokazovat z jakého důvodu ho chce prodloužit, sloučení s rodinou v tomro případě bude nejlepší varianta, jelikož tady má dítě. Jestli mu to schválí, když už budete rozvedení, to je jiný příběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
4.6.14 10:32

@Aliki a jo, to jsem nejak prehlidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.14 10:32

Dekuju… za penize to nebylo… muj manzel je hodny clovek, ale nemocny od alkoholu a to se potom chova jak nezbladatelny blazen… to by byl ten duvod rozvodu, ma i podminku, vysokou pokutu…

• Citovat
  • Upravit
767
4.6.14 10:38

Tak pozor na dluhy. Má pobyt pravděpodobně napsaný na tvou adresu…
Jo alkohol je metla… začal chlastat až teď nebo už před svatbou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.14 10:55

Jo to ja vsechno vim, nastesti ma dobre rodice… nn nema u me adresu… no i pred svatbou ale tak jednou v mesici hodne, to jsem si rikala ze se to da zvladnout, ale vystupnovalo to az jednou dvakrat tydne… pivo denne…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna