Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Takze ma asi dlouhodoby pobyt? Po jeho skonceni bude muset zazadat o prodlouzeni a myslim, ze se v zadosti uvadi duvod - v tomto pripade asi slouceni s rodinou. Pak zalezi na cizinecky policii, jestli mu pobyt prodlouzi nebo ne. Ale meli by.
No to ma uz ted, slouceni s rodinou, ale kdybychom se rozvedli a dite zilo se mnou tak uz nejde o slouceni? Nechci aby kvuli tomu musel uplne odjet, ale chci se rozvest…
Můj ex tu měl pouze přechodný a též jsme to uhráli na sloučení rodiny i bez rodiny, ale pak jsem mu pobyt rušila (kvůli sobě, abych případně neměla problémy) a řekli mi, že po tom mým zrušení už v ČR je nezákonně a pokud by chtěl dál zažádat, např. si tu někoho našel, tak už mu to nikdo neprodlouží.
Jako v zari minuleho roku? no ja nevim, ale po tak kratke dobe to bude vsem pripadat, jako snatek za penize, takze ho dle Meho vyhosti
s tim ditkem nevim, treba jsou vztahy nejak upraveny.
@svycarka píše:
Jako v zari minuleho roku? no ja nevim, ale po tak kratke dobe to bude vsem pripadat, jako snatek za penize, takze ho dle Meho vyhostis tim ditkem nevim, treba jsou vztahy nejak upraveny.
v tom máš pravdu, ex tu byl taky chvíli a ta vyšetřování kolem toho po celé rodině
![]()
@svycarka píše:
Jako v zari minuleho roku? no ja nevim, ale po tak kratke dobe to bude vsem pripadat, jako snatek za penize, takze ho dle Meho vyhostis tim ditkem nevim, treba jsou vztahy nejak upraveny.
to mě taky napadlo… ![]()
Kdyz ja se ptala na ambasade co musi udelat muj muz, aby mel cr pas, musel by mit min 3 roky TRVALY pobyt v CR…takze po par mesicich moc sanci nebude.
@svycarka občanství a trvalý/přechodný pobyt je něco jiného…
@my_nickname má pravdu, svatbou on získal přechodný pobyt, ktrerý má nějakou platnost (napsané v tom průkaze), ten mu nikdo nevezme ani po rozvodu, ale až půjde žádat o prodloužení nebo o trvalý pobyt, tak bude muset dokazovat z jakého důvodu ho chce prodloužit, sloučení s rodinou v tomro případě bude nejlepší varianta, jelikož tady má dítě. Jestli mu to schválí, když už budete rozvedení, to je jiný příběh…
Dekuju… za penize to nebylo… muj manzel je hodny clovek, ale nemocny od alkoholu a to se potom chova jak nezbladatelny blazen… to by byl ten duvod rozvodu, ma i podminku, vysokou pokutu…
Tak pozor na dluhy. Má pobyt pravděpodobně napsaný na tvou adresu…
Jo alkohol je metla… začal chlastat až teď nebo už před svatbou?
Jo to ja vsechno vim, nastesti ma dobre rodice… nn nema u me adresu… no i pred svatbou ale tak jednou v mesici hodne, to jsem si rikala ze se to da zvladnout, ale vystupnovalo to az jednou dvakrat tydne… pivo denne…
Chtěla bych se zeptat, mám manžela Rusa, brali jsem se v září, pobyt má díky sňatku a trvalý muze dostat po nejake dobe manzelstvi. Mame pulrocniho syna, kdybych se s nim chtela rozvest, bude muset opustit ČR? jakoby nebude mit pobyt, ale kdyz ma v cr dite tak smi zustat i kdybychom se rozvedli? Dekuju za reakce