Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda-li nemáte někdo s tím zkušenost. Podala jsem žádost o zvýšení výživného na syna. Dnes přišlo manželovi do práce od soudu, že chtějí zaslat příjem a posudek.
Příjem chápu, ale co mi hlava nebere na co soud potřebuje kvůli výživného posudek na mého muže?
To by snad měl být posuzován můj ex ne?
![]()
Nebo je to běžný postup soudu. Moc děkuji a přeji všem diskutujícím pěkný večer ![]()
Bezny postup.Bude se posuzovat i vase zivotni uroven- jako celku.
@farska
Děkuji, jen mě to opravdu zarazilo a nevíte náhodou proč se posuzuje i můj manžel v práci jak pracuje? Mě jako laika, samozřejmě napadne proč to soud zajímá. Všechno kolem chápu, ale tohle mě dostalo, přece z výživným to nemá nic společného.
![]()
@macinda píše:
@Tiger-lily
Na to jaký je zaměstnanec…
@Tiger-lily
Néé to si asi nerozumíme, chtějí posudek na manžela s kterým žiji, žádám zvýšení po mém bývalém.
To mě právě zaráží, kdyby chtěli posuzovat mého ex ( biologický otec), nezarazím se, ale posudek po mém současném manželovi?
@macinda Zkoumá se celková životní úroveň, tzn. bude se zkoumat i Tvá životní úroveň a jelikož žiješ s novým manželem v jedné domácnosti a podílíte se na nákladech, tak to do Tvé životní úrovně spadá (myslím tím příjem Tvého nového muže). My teď řešíme úplně to stejné…
@Štrumfeta penize neresim to je jasny. a vam taky prisel posudek pro zanestnavatele? Jaky je pracant atd. O To se mi totiz jedna. Dekuji ![]()