Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj jak to prosim probiha na policii kdyz jdete dotycneho nahlasit pro neplaceni?
Byl tam syn od přítele (zletilý) na svou matku. Vzal si jenom rozsudek o výživném, sepsali to s ním a dali to na trestní na soud.
Už jako zletilé mi přestal platit otec alimenty. Podávala jsem to přímo na soud, byl potřeba rozsudek o výživném. S formulací a potřebnými náležitostmi mi tehdy poradila ochotná úřednice u soudu.
@EllaKouskova píše:
Ahoj jak to prosim probiha na policii kdyz jdete dotycneho nahlasit pro neplaceni?
Myslím, že dost záleží na částce. Jinak u nás to probíhalo tak, že exmanžela navštívili policajti u něj doma, tam si něco řekli a domluvili se na ultimátum. Mě pak volala nějaká ženská od pol., že se domluvili na termínu a že mám zavolat zda zaplatil či nikoli. Zaplatil já zavolala, že mám zaplaceno a hotovo. Jednalo se o 25tis.
Prisla jsem, vyplnila papir kolik za jaky mesic dluzi, napsala se mnou protokol a sla jsem domu. do mesice vyslechla jeho, pak prisel dopis kde dostal odminku a me bylo receno ze kdyz nezaplati dalsi 4 mesice, mam prijit zas… btw bylo to jeho treti udani…
Prave ze mi od ledna nezaplatil na dcerku tak sonduju exekuce je bezpredmetna nic nema tak pockam nejdele do stredy a pujdu tam
@EllaKouskova píše:
Prave ze mi od ledna nezaplatil na dcerku tak sonduju exekuce je bezpredmetna nic nema tak pockam nejdele do stredy a pujdu tam
Neni bezpredmetna zajdi na vas okresni soud a podej platebni prikaz na strhavani aliku z platu. Soud vyda narizeni zamestnavateli a ten mu strhne vse co dluzi + pravidelne kazdy mesic bude posilat alimenty rovnou tobe.
@EllaKouskova Tak když nic nemá, tak co docílíš tím, že ho udáš na policajtech? Když si zažádáš o exekuci na jeho plat (snad aspoň něco mu chodit musí ne?), tak mu to budou strhávat a budeš mít aspoň něco.
Taky mě to nejspíš čeká..
stačí tedy jen rozsudek a občanka, případně rd dítěte?
Dokládám já, že mi něco dal nebo ne? Dal mi na ruku, to nezapřu.. ale z 12t mám 3 plus mi ještě 20dluží
DOporučuji rozsudek soudu a je celkem vhodné to oznámení nesepisovat na koleně. Policie má tendenci leccos řešit liknavě, a pokud má druhá strana dobré argumentační schopnosti, případně právníka, celkem to může odsouvat a odsouvat.
Soud rozhoduje maximálně o exekuci, kdy pak exekuci (strhávání s platu apod) provádí exekutor. Ten chce obvykle zálohu předem, což je dost nepříjemné, a řada exekutorů není zrovna aktivních, ale i s tím se dá něco dělat.
Je tam dále spousta „ale“, jak dlouho neplatí, za jakých okolností apod.
Nedávno jsem takhle jednoho dlužiče alimentů donutil něco zaplatit a pro zbytek neplacení už vyfasoval podmínku. Pokud se nepolepší, tak půjde na chvíli do báně ![]()
Ahoj holky byla jsem na policii pouze si me zapsal proc tam jsem a ze se ozvou az tam bude nekdo kompetentni. Holky jak dlouho to tak trva?
@barca93 píše:
@EllaKouskova Tak když nic nemá, tak co docílíš tím, že ho udáš na policajtech? Když si zažádáš o exekuci na jeho plat (snad aspoň něco mu chodit musí ne?), tak mu to budou strhávat a budeš mít aspoň něco.
Nema nic nejspis to ani nedoklada nikde