Alimenty a policie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
806
30.5.14 23:07

alimenty a policie

Ahoj jak to prosim probiha na policii kdyz jdete dotycneho nahlasit pro neplaceni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2841
30.5.14 23:09

Nedává se to k soudu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
30.5.14 23:14

Byl tam syn od přítele (zletilý) na svou matku. Vzal si jenom rozsudek o výživném, sepsali to s ním a dali to na trestní na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
30.5.14 23:17

Už jako zletilé mi přestal platit otec alimenty. Podávala jsem to přímo na soud, byl potřeba rozsudek o výživném. S formulací a potřebnými náležitostmi mi tehdy poradila ochotná úřednice u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
30.5.14 23:25

@EllaKouskova účinnější je exekuce než nahlášení na policii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.14 23:34
@EllaKouskova píše:
Ahoj jak to prosim probiha na policii kdyz jdete dotycneho nahlasit pro neplaceni?

Myslím, že dost záleží na částce. Jinak u nás to probíhalo tak, že exmanžela navštívili policajti u něj doma, tam si něco řekli a domluvili se na ultimátum. Mě pak volala nějaká ženská od pol., že se domluvili na termínu a že mám zavolat zda zaplatil či nikoli. Zaplatil já zavolala, že mám zaplaceno a hotovo. Jednalo se o 25tis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.14 00:28

Prisla jsem, vyplnila papir kolik za jaky mesic dluzi, napsala se mnou protokol a sla jsem domu. do mesice vyslechla jeho, pak prisel dopis kde dostal odminku a me bylo receno ze kdyz nezaplati dalsi 4 mesice, mam prijit zas… btw bylo to jeho treti udani…

• Citovat
  • Upravit
806
31.5.14 09:00

Prave ze mi od ledna nezaplatil na dcerku tak sonduju exekuce je bezpredmetna nic nema tak pockam nejdele do stredy a pujdu tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
31.5.14 09:23
@EllaKouskova píše:
Prave ze mi od ledna nezaplatil na dcerku tak sonduju exekuce je bezpredmetna nic nema tak pockam nejdele do stredy a pujdu tam

Neni bezpredmetna zajdi na vas okresni soud a podej platebni prikaz na strhavani aliku z platu. Soud vyda narizeni zamestnavateli a ten mu strhne vse co dluzi + pravidelne kazdy mesic bude posilat alimenty rovnou tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
31.5.14 09:42

@EllaKouskova Tak když nic nemá, tak co docílíš tím, že ho udáš na policajtech? Když si zažádáš o exekuci na jeho plat (snad aspoň něco mu chodit musí ne?), tak mu to budou strhávat a budeš mít aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
1.6.14 14:54

Taky mě to nejspíš čeká..
stačí tedy jen rozsudek a občanka, případně rd dítěte?
Dokládám já, že mi něco dal nebo ne? Dal mi na ruku, to nezapřu.. ale z 12t mám 3 plus mi ještě 20dluží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.6.14 15:49

DOporučuji rozsudek soudu a je celkem vhodné to oznámení nesepisovat na koleně. Policie má tendenci leccos řešit liknavě, a pokud má druhá strana dobré argumentační schopnosti, případně právníka, celkem to může odsouvat a odsouvat.

Soud rozhoduje maximálně o exekuci, kdy pak exekuci (strhávání s platu apod) provádí exekutor. Ten chce obvykle zálohu předem, což je dost nepříjemné, a řada exekutorů není zrovna aktivních, ale i s tím se dá něco dělat.

Je tam dále spousta „ale“, jak dlouho neplatí, za jakých okolností apod.
Nedávno jsem takhle jednoho dlužiče alimentů donutil něco zaplatit a pro zbytek neplacení už vyfasoval podmínku. Pokud se nepolepší, tak půjde na chvíli do báně :)

Jinak viz moje vlákno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
23.6.14 16:33

Ahoj holky byla jsem na policii pouze si me zapsal proc tam jsem a ze se ozvou az tam bude nekdo kompetentni. Holky jak dlouho to tak trva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
23.6.14 16:35
@barca93 píše:
@EllaKouskova Tak když nic nemá, tak co docílíš tím, že ho udáš na policajtech? Když si zažádáš o exekuci na jeho plat (snad aspoň něco mu chodit musí ne?), tak mu to budou strhávat a budeš mít aspoň něco.

Nema nic nejspis to ani nedoklada nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
23.6.14 16:36

@EllaKouskova A bydlí pod mostem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...