Exekuce na mateřské dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.5.14 19:23

exekuce na mateřské dovolené

Ahoj všem maminkám,
potřebovala bych se poradit,…jde o radu s exekucí, kterou jsem zjistila dnes díky internetbankingu,..můj manžel byl ještě za svobodna souzený -tuším za podvod, kde vznikla škoda asi 2,8 milionů. odsoudili ho a později za „dobré chování“ ho pustili na svobodu,…poté jsme se potkali a o něco málo později se vzali :zed:.celou dobu mi tvrdil, že má vše zjištěné a „v pořádku“ -no ale nemá! cca půl roku jsme od sebe, žiju v jiném městě a on taky, o malou se zajímá vše docela v pohodě, ale dnes mi jsem si chtěla ověřit zůstatek v bance a zjistila jsem, že je na mě uvalená exekuce na 2,6 milionů…zmizeli poslední peníze z mateřské-na které budu ještě měsíc,…můžete mi někdo poradit, přeci nemůžu být zcela bez peněz, když jsme navíc v rozvodovém řízení, jak po mě můžou chtít platit dluh který je jeho :( žiji s dcerkou sama, na právníka nemám, můžete mi někdo prosím poradit prosím? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
29.5.14 19:27

Od nového roku zodpovídáš za dluhy manžela i z doby před manželstvím, takže bohužel ale je to tak a na toto mají právo, myslím že s tím nic moc neuděláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
29.5.14 19:32

Nemeli by ti nechat nejake zivotni minimum?
Plati ti byvaly aspon nejaky alimenty?
Myslim, ze se s tim uz neda nic delat, nez domluvit s byvalym aby ti to platil. Mozna jeste nekdo poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robin154
29.5.14 19:37
@anickadomnik píše:
Od novéhozodpovidatvídáš za dluhy manžela i z doby před manželstvím, takže bohužel ale je to tak a na toto mají právo, myslím že s tím nic moc neuděláš

Coze??? Prece nemuze zodpovidat za dluhy nekoho, koho neznala? Dluhy vznikle za dobu manzelstvi ok, ale pred? Nemate nahodou predmanzelskou smlouvu?
Radim obratit se na pravnika a rychle se rozvest :-(

• Citovat
  • Upravit
800
29.5.14 19:42

.

Příspěvek upraven 05.06.14 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.5.14 19:42
@Robin154 píše:
Coze??? Prece nemuze zodpovidat za dluhy nekoho, koho neznala? Dluhy vznikle za dobu manzelstvi ok, ale pred? Nemate nahodou predmanzelskou smlouvu?
Radim obratit se na pravnika a rychle se rozvest :-(

to je změna od nového roku podle nového občan. zákon., už se to tu řešilo několikrát, je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.5.14 19:43

@my_nickname peníze na účtu mohou zabavit všechny, životní minimum nechávají jen když strhávají přímo z platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
29.5.14 19:47
@anickadomnik píše:
to je změna od nového roku podle nového občan. zákon., už se to tu řešilo několikrát, je to tak

To teda vymysleli opravdu perfektně..to aby se člověk snad vůbec neženil, nevdával nebo si každého prověřil do 10 kolene! Ale kdyby se rozvedla tak snad už za to zodpovědná nebude ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.5.14 19:49

@BAZÁREK ANGIE tož to netuším, ale je to jako všechno udělaný kvůli vychcánkům, lidi nasekali dluhy pak se vzali a nikdo na ně nemohl, protože po svatbě byl veškerý majetek společný a dluhy vzniklé před svatbou, tak se to změnilo, bohužel to že na to doplatí menší část poctivých se dalo čekat. Teď jde o to jestli rozvod nebude brán jako účelový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robin154
29.5.14 19:52
@BAZÁREK ANGIE píše:to teda vymysleli opravdu perfektně..to aby se člověk snad vůbec neženil, nevdával nebo si každého prověřil do 10 kolene! Ale kdyby se rozvedla tak snad už za to zodpovědná nebude ne?

Souhlas, radeji si nikoho nebrat a kdyz, tak nekde v zahranici ne tady

• Citovat
  • Upravit
72725
29.5.14 19:53
@Anonymní píše:
Ahoj všem maminkám,
potřebovala bych se poradit,…jde o radu s exekucí, kterou jsem zjistila dnes díky internetbankingu,..můj manžel byl ještě za svobodna souzený -tuším za podvod, kde vznikla škoda asi 2,8 milionů. odsoudili ho a později za „dobré chování“ ho pustili na svobodu,…poté jsme se potkali a o něco málo později se vzali :zed:.celou dobu mi tvrdil, že má vše zjištěné a „v pořádku“ -no ale nemá! cca půl roku jsme od sebe, žiju v jiném městě a on taky, o malou se zajímá vše docela v pohodě, ale dnes mi jsem si chtěla ověřit zůstatek v bance a zjistila jsem, že je na mě uvalená exekuce na 2,6 milionů…zmizeli poslední peníze z mateřské-na které budu ještě měsíc,…můžete mi někdo poradit, přeci nemůžu být zcela bez peněz, když jsme navíc v rozvodovém řízení, jak po mě můžou chtít platit dluh který je jeho :( žiji s dcerkou sama, na právníka nemám, můžete mi někdo prosím poradit prosím? :nevim:

zajdi do bezplatné právní poradny, přes exekutora zažádej o jednorázové vyplacení dvojnásobku živ. minima - na to máš nárok. Okamžitě si nech vyplácet MD někde jinde - složenkou atd. A ano, mají na to nárok, jestli nejste rozvedeni, odpovídáš polovinou za jeho dluhy. Přes ospod si zkus zajistit právníka (nebo přes tu bezplatnou právní poradnu). Dluhy vznikly před manželstvím, mohla by ses z toho vyvázat. Ale je třeba jednat - co nejrychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
29.5.14 19:53

@anickadomnik
Co se tady člověk nedozví, to teda úplně koukám. Asi jako jsem se tady dočetla, že dlužné výživné se po 3letech promlčuje…to byla pro mě teda také novinka, ale moc mě nepotěšila :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.5.14 19:54
@BAZÁREK ANGIE píše:
To teda vymysleli opravdu perfektně..to aby se člověk snad vůbec neženil, nevdával nebo si každého prověřil do 10 kolene! Ale kdyby se rozvedla tak snad už za to zodpovědná nebude ne?

budeš - protože záleží, kdy dluhy vznikly - pokud až po rozvodu, jsi v klidu. Ale pokud v době, kdy jste jen od sebe, ale nejste rozvedeni, tak odpovídáš. Já teď kontrolovala ex - dle výpisu insolvence. naštěstí všechny dluhy až po rozvodu, jinak by byl průs.. jak prase..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
29.5.14 19:56

@martina.se jenže jak to bude tady když dluh vznikl před svatbou? Pokud jsou manželé tak zodpovídá i ona, a jak to bude při rozvodu, předpokládám že pokud se jí nepodaří se z dluhu vyvázat jakože o něm nevěděla tak jí polovina dluhu zůstane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
29.5.14 19:57

@martina.se
Ale když jemu ty dluhy vznikly před manželstvím? To mi vůbec hlava nebere, no nicméně podruhé se již vdávat nehodlám, tak snad alespoň takováto jobovka mě mine :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna