Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Vůbec nic nedávej, když je takovej chytrák ať si tě dá k soudu… stejně jen straší a projede to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s ex už nejsme přes rok. Celou dobu vše řešíme dohodou styk s dítětem i alimenty. Do malého 2 let mi platil 2500kč výživné na syna a na mě 1500kč, ted už platí jen 2500kč na malého. Najednou mu z ničeho nic hráblo, nedá se s ním nijak domluvit, ale chce po mě vrátit za ten rok půlku peněz co mě poslal. Že prý má zjistil informace, že mi nemusel dávat 4 tisíce měsíčně s jeho platem, co má ve smlouvě. že soud zajímá jen, co má doopravdy ve smlouvě a to má asi 10 tisíc. že mi na malého nemusí vůbec platit 2500kč ale dle toho, co si zjistil jen tisíc korun, tak že zbytek chce všechno vrátit do příštího týdne, nebo mě dá k soudu, že jsem ho okradla. Dělá ze mě bůh ví co, a přitom jsme se na všem jen domluvili a to kdysi chtěl dávat ještě víc než 4 tisíce! Má nárok na to, abych mu to vrátila? Nejspíš ted se vše u nás bude řešit přez ty soudy jen, a já upřímně nevím, jak já bych to vracela z rodičáku.
Nic mu nevracej, nema na to narok. Dal ti to dobrovolne.
Výživné se téměř nikdy nevrací. V praxi jsem se nesetkala s takovým případem. Výživné bylo stanoveno a vymezeno na základě potřeb dítěte, v jeho zájmu a dnes je dávno spotřebováno.
Jsem si téměř jistá, že nebudeš vracet nic. I když je to na dohodu, částka v rozsudku je pravděpodobně napsaná, ne?
I kdyby ne, peníze poskytl dobrovolně a bez nátlaku. Neboj se.
Spotřebované výživné se nevrací ani soudně..nic mu nedávej, jen vyhrožuje..
Máte to písemně ošetřené a zdokumentované?
Jinak bych se nebála, že bys musela něco vracet.
Příspěvek upraven 03.06.14 v 15:54
Nemá. Zaplacené výživné je nevratné. Je to v zákoně.
Exovi vyřid´,at´si píše třeba na 5 té nástupiště, má smůlu.
Apropos - at´tu stížnost podá, řekni mu, že budeš ty sama rovnou trvat na zvýšení výživného, jelikož víš a máš důkazy, že by chtěl obelhat soud a reálně bere vyšší mzdu, než si nechává uvádět.
NEBOJ SE, NEMÁŠ ČEHO ![]()
@smurfka píše:
Spotřebované výživné se nevrací ani soudně..nic mu nedávej, jen vyhrožuje..
tak to není pravda, můj brácha tátovi vracel 16 tisíc. Přišlo mu to soudně. + 8 tisíc náklady.
@mejdylko píše:
tak to není pravda, můj brácha tátovi vracel 16 tisíc. Přišlo mu to soudně. + 8 tisíc náklady.
no tak to mu třeba neřekl že už nestuduje nebo tak ne..?
Ať tě dá k soudu, aspoň soud zjistí, že alimenty byly vypočítány z realného platu
..ježiš, proč až po „rozchodu“ člověk zjistí s kým žil ![]()
tak přeji pevné nervy ![]()
Nic nevracej, nemá na to nárok. dával to po domluvě a dobrovolně.
Ano, soud obvykle vychází z přiznaného příjmu, ale taky nejsou blbí..zjistí si jeho majetkové podmínky, a taky..když doteď mohl platit 4tisíce, jakto že na to v pohodě měl a neprotestoval? Proč by nemohl platit stejně i dál? On si to chlapec představuje moc jednoduše, A pokud toto vymýšlí, uvažovala bych dát dohodu soudně, ať je jasné co a jak a nečekáš co ho zas napadne.
Nee, u soudu jsme nebyli, jen jsme si to vše řekli kolik a co. Celou dobu mi to posílá na účet.
Ahoj holky, s ex už nejsme přes rok. Celou dobu vše řešíme dohodou styk s dítětem i alimenty. Do malého 2 let mi platil 2500kč výživné na syna a na mě 1500kč, ted už platí jen 2500kč na malého. Najednou mu z ničeho nic hráblo, nedá se s ním nijak domluvit, ale chce po mě vrátit za ten rok půlku peněz co mě poslal. Že prý má zjistil informace, že mi nemusel dávat 4 tisíce měsíčně s jeho platem, co má ve smlouvě. že soud zajímá jen, co má doopravdy ve smlouvě a to má asi 10 tisíc. že mi na malého nemusí vůbec platit 2500kč ale dle toho, co si zjistil jen tisíc korun, tak že zbytek chce všechno vrátit do příštího týdne, nebo mě dá k soudu, že jsem ho okradla. Dělá ze mě bůh ví co, a přitom jsme se na všem jen domluvili a to kdysi chtěl dávat ještě víc než 4 tisíce! Má nárok na to, abych mu to vrátila? Nejspíš ted se vše u nás bude řešit přez ty soudy jen, a já upřímně nevím, jak já bych to vracela z rodičáku.