Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
To mi hlava nebere, že si ti chlapi pořídí děti a pak se handrkují o každou stovku na jejich obživu… Jakoby si zakladatelka za to „jmění“ kupovala kabelky v Pažížský… ![]()
Být zakladatelkou, nebála bych se ani tak vracení výživného, jako toho, že si za chvilu pořídí druhé dítě s tou přítelkyní a znovu bude řešit snížení, s ohledem na to, že se musí podílet na výživě ještě dalšího dítěte… ![]()
@Lomikára píše:
To mi hlava nebere, že si ti chlapi pořídí děti a pak se handrkují o každou stovku na jejich obživu… Jakoby si zakladatelka za to „jmění“ kupovala kabelky v Pažížský…
Být zakladatelkou, nebála bych se ani tak vracení výživného, jako toho, že si za chvilu pořídí druhé dítě s tou přítelkyní a znovu bude řešit snížení, s ohledem na to, že se musí podílet na výživě ještě dalšího dítěte…
Na druhé straně je zase spousta maminek, co se handrkují o každou hodinu, kterou dítě otci „půjčí“. A díky té libovůli a někdy zlovůli soudů jsou skutečně četné případy, kdy výživné je stanoveno likvidační, vede k nezaviněným exekucím, dokonce jsou případy, kdy chlapovi v exekuci prodali jeho bydlení, kde bydlel i s rodiči apod. Snížit výživné po snížení příjmů je takřka nemožné, takže to není tak černobílé. A dneska, když většina lidí žije z ruky do huby, často s hypotékou, dokáže ztráta zaměstnání v kombinaci s vyššími alimenty pořádně zkomplikovat chlapovi život. A je to tím, že to není rovnocenné, kdyby i matka byla pod tímhle tlakem, pak by toho chlapa kolikrát takto neničila, protože by se jí to mohlo vrátit později. Ale u matek se zpravidla počítá s tím, že veškeré výživné je pokryto osobní péčí.
@canaglia Jo, tak s tím, co si napsala do puntíku souhlasím… ještě v kombinaci s tím, že pokud není žena zrovna alkoholička nebo fěťačka, tak dostane dítě do péče skoro automaticky ona.
@canaglia Budu ti oponovat sama jsem ex nabídla, že když má finanční problémy bude platit jen část a pak se dohodneme jak dál. Bohužel od vánoc posílá par stovek a ani se nesnaží práci hledat a ten tlak a stres je jen na mě. Teď mi ale došla trpělivost a už to budu řešit. Takže kolikrát je to opravdu tak, že těm chlapům je jedno za co jejich děti žijí…