Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
A alimenty se maji urcovat z toho, co je schopen dany jedinec vydelat ve sve profesi! Ne dle papiroveho platu..pokud je zde nejaka pravdepodobnost, ze odpurce nepriznava sve prijmy..
Takze znam mnoho rozsudku, kdy z minimalni mzdy mel pan vymereny aliky 5tis a pod. To je totiz dnesni nesvar podnikatelu-naoko se zamestanaji za minimalku, ale auta maji, firmy maji, dum s nazenem..hihi a hrozni chudacci..no soud to zna..tyhlety vykuky, co nerukaji pravdu.. Ale cje to des-cipad ti chlapi nevi, ze davaji penize detem???svym detem! Je to smutne..
Jinak, k zakladatelce, je mi z něj špatně. V jakým světě to žijeme, litovat peněz vynaložených na potřeby dítěte, a to nemluvím o těch „oficiálních platech“, to je kauza která mi ze všech úhlů pohledu otvírá kudlu v kapse vždy když na ni narazím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s ex už nejsme přes rok. Celou dobu vše řešíme dohodou styk s dítětem i alimenty. Do malého 2 let mi platil 2500kč výživné na syna a na mě 1500kč, ted už platí jen 2500kč na malého. Najednou mu z ničeho nic hráblo, nedá se s ním nijak domluvit, ale chce po mě vrátit za ten rok půlku peněz co mě poslal. Že prý má zjistil informace, že mi nemusel dávat 4 tisíce měsíčně s jeho platem, co má ve smlouvě. že soud zajímá jen, co má doopravdy ve smlouvě a to má asi 10 tisíc. že mi na malého nemusí vůbec platit 2500kč ale dle toho, co si zjistil jen tisíc korun, tak že zbytek chce všechno vrátit do příštího týdne, nebo mě dá k soudu, že jsem ho okradla. Dělá ze mě bůh ví co, a přitom jsme se na všem jen domluvili a to kdysi chtěl dávat ještě víc než 4 tisíce! Má nárok na to, abych mu to vrátila? Nejspíš ted se vše u nás bude řešit přez ty soudy jen, a já upřímně nevím, jak já bych to vracela z rodičáku.
to je vůl
zkouší to. Vracet mu nic nevracej, podej návrh na soud a když dokážeš, že bere víc (má vyšší majetkové poměry atd), tak můžeš dostat i mnohem víc, jak ušmudlaných 2500,– kč. By asi viděl vítr, kdyby toto zkusil na mě
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s ex už nejsme přes rok. Celou dobu vše řešíme dohodou styk s dítětem i alimenty. Do malého 2 let mi platil 2500kč výživné na syna a na mě 1500kč, ted už platí jen 2500kč na malého. Najednou mu z ničeho nic hráblo, nedá se s ním nijak domluvit, ale chce po mě vrátit za ten rok půlku peněz co mě poslal. Že prý má zjistil informace, že mi nemusel dávat 4 tisíce měsíčně s jeho platem, co má ve smlouvě. že soud zajímá jen, co má doopravdy ve smlouvě a to má asi 10 tisíc. že mi na malého nemusí vůbec platit 2500kč ale dle toho, co si zjistil jen tisíc korun, tak že zbytek chce všechno vrátit do příštího týdne, nebo mě dá k soudu, že jsem ho okradla. Dělá ze mě bůh ví co, a přitom jsme se na všem jen domluvili a to kdysi chtěl dávat ještě víc než 4 tisíce! Má nárok na to, abych mu to vrátila? Nejspíš ted se vše u nás bude řešit přez ty soudy jen, a já upřímně nevím, jak já bych to vracela z rodičáku.
jo ja jsem zvedava, jak bude u soudu rikat "vite, ja delam nacerno, abych to nemusel danit a tak bych chtel krome statu jeste oskubat i bejvalku a dite.
![]()
hele neokradla jsi ho, kdyz ti penize dobrovolne posilal, z penezenky jsi mu to nebrala, urcite jsi se nedopustila zadneho precinu.
Zakladatelce: No, každopádně, musela bys to vracet v těchto případech:
Poslední možnost je prakticky vyloučena.
Pokud jsi mu nelhala (tedy pokud nebyl obětí podvodu z tvé strany), tak těžko bude soudci vysvětlovat, proč po tobě chce peníze, které ti předtím dobrovolně poslal.
I kdyby to nebyly alimenty (těch 2500 Kč pro dítě), ale dar tobě (těch 1500), tak i bez písemné smlouvy toto plnění je důkazem zřejmě ústně uzavřené smlouvy. Nebo smlouvy konkludentní (tedy uzavřené tím, že on plní a ty jsi plnění přijala).
@eumedon No on jí přímo do zprávy pro příjemce psal výživné - zakladatelka to někde píše, takže myslím, že to vše upřesňuje ![]()
@IvetJas píše:
@eumedon No on jí přímo do zprávy pro příjemce psal výživné - zakladatelka to někde píše, takže myslím, že to vše upřesňuje
Tak potom nevím, na čem by chtěl založit žalobu. Bylo to výživné dohodnuté ústně anebo konkludentně, tím že to platil (a zprávou pro příjemce ztvrdil, že nejde o omyl), vyjadřoval souhlas.
Soud musí taky chránit právní jistotu zakladatelky.
@IvetJas píše:
@eumedon No přece tím, že chlapi v hospodě říkali, že platí moc
Chlapi mu to nerikali, pry v tom chodi jeho pritelkyne, ze mela uz chlapa s 2ma detma a pry moc dobre vi co a jak. A taky jeho rodice to do nej pry vali, ze tata platil na nej jen 1000kč ikdyž bere kolem 20 tisíc
@Pudloslava píše:
jo ja jsem zvedava, jak bude u soudu rikat "vite, ja delam nacerno, abych to nemusel danit a tak bych chtel krome statu jeste oskubat i bejvalku a dite.![]()
hele neokradla jsi ho, kdyz ti penize dobrovolne posilal, z penezenky jsi mu to nebrala, urcite jsi se nedopustila zadneho precinu.
Tak na černo nedělá, dělá normálně na smlouvu jen ve smlouvě má napsáno mín. Taky se mi tu oháněl, že nemám jak dosvědčit, že pobírá víc, což má ale pravdu…
@Anonymní píše:
Tak na černo nedělá, dělá normálně na smlouvu jen ve smlouvě má napsáno mín. Taky se mi tu oháněl, že nemám jak dosvědčit, že pobírá víc, což má ale pravdu…
to „víc“ mu chodí na účet nebo bere na ruku?
@veri3110 píše:
to „víc“ mu chodí na účet nebo bere na ruku?
na ruku právě. Abych měla důkaz tak by museli kolegové dosvědčit pravdu, což neudělají, sami taky berou víc
@Anonymní píše:
a proc ty bys to mela dosvedcovat? to je jeho problem, ze ti posilal vic, jeho dobre srdce… at on u soudu vysvetli, proc ti mirnix dirnix posilal vic a ted to chce zpet. ja kdyz ti jen tak z pleziru poslu nejaky prachy na ucet, tak se jich taky tezko domohu zpet.
a to on jako dostava nejake premie, ze je skvelej pracant, nebo ma ve smlouve min, aby firma mela mensi odvody?
Příspěvek upraven 04.06.14 v 11:22
Zakladatelce: V nanejvýš soud stanoví (upraví) výživné do budoucna. Jestli nahoru, nebo dolů, to ti tady nikdo s určitostí neřekne.
Ale výživné, které už zaplatil na základě vaší ústní (nebo konkludentní) dohody určitě vracet nebudeš. Bylo placeno dobrovolně na základě smlouvy a přijato v dobré víře.
@Anonymní píše:
na ruku právě. Abych měla důkaz tak by museli kolegové dosvědčit pravdu, což neudělají, sami taky berou víc
To je ale jedno, jestli mu to dosvědčí. Pokud má on sám napsáno ve smlouvě výrazně míň, než je v jeho oboru obvyklé vydělat, měl by se soudce řídit podle průměru v oboru, ne podle toho, co má ve smlouvě, takže takový důkaz ani hledat nemusíš.