Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak bych se chtěla zeptat a snad dostanu kloudnou odpověď. V počítání cyklu a těhto věcech se prostě pořád ztrácím
Menstruaci jsem měla 4-8.10. teoreticky dle aplikace z telefonu bych neměla mít plodné dny, každopádně včera 13.10. po alkoholickém večírku proběhl nechráněný sex. Mám plašit a jít pro postinor?
Teoreticky sice plodny dny mit nemuzes, ale nechranenej sex byl, tudiz teoreticky muzes bejt tehotna. Ve tvym pripade bych ani chvilku nevahala a uz bych mela Postinor davno v sobe. Pokud ovsem dite nechces.
Ahojky. Tak 13.10. jsi byla 10. den cyklu… appka v telefonu je maximálně tak orientační a počítá zřejmě s tím, že máš ovulaci 14. den cyklu (při 28 dní dlouhém cyklu), což rozhodně nemusí tak být u všech žen. Třeba já mám cyklus pravidelný, 28 dní dlouhý a ovulaci v naprosté většině 10. den cyklu (někdy i 8. den, někdy naopak až 13. den).Takže i vzhledem k tomu, že spermie dokáží přežít až 5 dní (a čekat na uvolněné vajíčko), tak je teoreticky s klidem možné, že bys otěhotněla… a nebo také vůbec, i kdyby to bylo přesně těsně před ovulací… prostě otěhotnění je o pravděpodobnosti a shodě šťastných (pro někoho tedy nešťastných
) náhod… ![]()
Já měla cyklus léta pravidelný včetně ovulace a otěhotněla jsem v cyklu který byl po třech letech jediný nepravidelný takže spoléhat se na pitomý telefon a nějakou aplikaci bych fakt nedoporučovala
Šla bych si pro postinor! Protože klidně jsi mohla mít plodné dny, tělo není stroj, ovulaci můžeš mít v podstatě kdykoliv, stačí menší stres, nachlazení nebo jen nějaká nerovnovaha hormonů a je to posunuté… A s tím jaksi chytrej telefon nepočítá.
Ahoj. Pokud nechceš být těhotná, tak bych si ho pro jistotu koupila. Nic tím nezkazíš, rozhodně lepší, než ta nejistota. A zítra by mělo stačit, myslím že Postinor by měl fungovat do 72 hodin.
@katykatka píše:
No mě picne.. Teď už lékárnu nestíhám, zítra ráno stačí?
No max. tri dny po a uplne bych na to ten treti den nespolihala. Ale lepsi nez nic. Nemas nekde v okoli Benu, nebo Dr. Maxe, ty maji do 8?
@aiwwa píše:
Holky a on je postinor bez receptu?
Ano, jen se musí vyplnit nějaký dotazník. Nebo to alespoň tak bývalo
@aiwwa Moje bývalá spolubydlící ho jeden čas zobala jako lentilky
Kupovala bez receptu, ale myslím, že v jedné lékárně po ní chtěli OP a podpis, že si je vědoma, že si nese sama zodpovědnost za možné nežádoucí účinky, nebo tak něco ![]()
Ať ti aplikace spočítá cokoli, tak nechráněný sex = možnost otěhotnět. Takže jestli s dotyčným nechceš mít za 9 měsíců dítě, tak si radši dojdi pro prášek.
@aiwwa jasně, i escapelle, tam se bere pouze jedna tableta. Ještě je jeden přípravek na trhu, nevím název