Pletení - prosím rady
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pletení - prosím rady :)
Ahojky, já totální nemehlo na vše co se dělá rukama jsem se rozhodla naučit plést
Zamilovala jsem se do pleteného oblečení a tak jsem se rozhodla, že si,, vyrobím,, šatník
Tak bych Vás šikovnější chtěla poprosit o radu a) tip na nějakou pořádnou knihu o pletení, hlavně oděvy dámské a dětské a hračky b) jaké vlny pořídit, aby to přežilo nějakou dobu a nebyla z toho koncovka na mop po druhém vyprání. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Garnstudio(drops) je to webová stránka se spoustou návodu a tutorialu a je to zdarma
po zkušenosti jsem se dopracovala převážně k přírodním materiálům, ale to je financemi náročnější pokud akryl tak antipilling pěkné má výrobce Himalaya, v kombinaci s vlnou pak Yarnart Art, špatný není ani obyčejný Standard a pak mám hodně rada kombinaci bavlny a skrylu jako jsou Kaja nebo Kačenka, ty mají i a testy pro děti do 3 let, to je spíše na jaro/podzim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, neviem ako veľmi lpeješ na knihe, ale pre mňa osobne sú lepšie videá na youtube ![]()
inak fajn stránka je kreativnitechniky.cz, aj keď ja si radšej nájdem ten typ vzoru v angličtine a fakt si pomaly a x krát púšťam video, lebo z fotiek a postupov napísaných som debil.
Inak sa tiež púšťam do pletenia, budú vianočné čelenky - ešte musím objednať perly a kamínky na našitie a šále
držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LimitedEdition Pro začátečníka doporučuji raději nějaký akryl, v tlouštce tak na jehlice 3,5. Na těch se dá dobře trénovat. Ideální na nácvik je šála, protože jedeš vlastně dlouhou nudli. A nacvičíš si základ hladce - obrace, koncové oko. Návodů, jak na to, s pěknými ukázkami, najdeš plno na internetu, stačí zadat učíme se plést.
Do přírodních materiálů, které jsou krásné, ale drahé, bych šla až později, až za sebou budeš mít nějaký ten svetřík a podobně. Je to už přece jen větší investice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LimitedEdition knížky mi přišly vždycky na prd, nejlepší je nějaká kamarádka (babička), co by tě naučila základy a vychytala s tebou drobnosti a pak už na netu najdeš všechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju
na weby určitě kouknu. Na YouTube jsem si našla přímo videa od paní co to vysvětluje začátečníkům, ale jsem z toho jelen. Celý den zkouším základní řadu - ta jde bez problémů, ale jakmile se dostanu na druhou řadu a chci hladce tak končím. Mám právě ten akryl a tenké kruhové jehlice a furt to mám takové těsné, že tam tu jehlici rvu násilím a pak se mi to zašmodrchá. Teď mám pauzu na kafe a pak jdu zas trénovat… líbí se mi strašně dámské pletené šaty a dlouhé svetry na knoflíky a to bych se moc chtěla naučit. Plus pro malou nějaké hezké oblečky a hračky. Háčkovat umím, ale s tím pletením zatím bojuju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odkud jsi? KLidně tě naučím osobně plést, už jsem pár pletařek naučila. A všechno vysvětlím. Pletení miluji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak materiál - sleduji pravidelně na Aukru a Sbazaru - tam se často nabízejí za lacino příze na pletení, na zkoušky dobré. Když nějaká pletařka vyprodává zásoby, nebo různé zbytky. Pak samozřejmě eshopy a švadlenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LimitedEdition uzasna je FB skupinka Pleteme s láskou - pleteni nas bavi. Ženské vždycky skvele poradi a je tam plno inspirace ![]()
P. S. Jo a na YouTube určitě mrkni na katrincola ![]()
- Citovat
- Upravit
@LimitedEdition Napiš odkud jsi, když to bude poblíž, klidně tě naučím.
A pokud hodně utahuješ, a to začátečníci běžně dělají, zapomen na kruhové jehlice, vezmi si skutečně nějaký středně silný akryl, výborná je třeba příze Elian klasik nebo nicky, k tomu jehlice 3,5 - 4 a trénuj. To se vážně poddá, každý začátek je těžký, ale zvládneš to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poustevnice Taky se občas dívám, ale zjistila jsem jedno - pokud není ta sleva jo veliká, nemá cenu to brát, protože poštovné a balné nakonec tu cenu udělá ještě vyšší než v obchodě. Alespon pro mne. A navíc by jako začátečník hůř odhadla tu tlouštku příze, těch deset nebo 5 deka na pokusy je líp si koupit osobně. Alespon si to myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc děkuji, ale píšu pod nickem tak nechci uvádět odkud jsem. Nikdy nevím kdo mě tu pak může poznat. Ale aspoň přibližně, jsem ze Slezska. Včera jsem nad tím seděla do desíti do večera a dostala jsem se nejdál ke čtvrté řadě hladce pak se mi to zase zatomalo. Ale mám ani špatnou vlnu. Je to tenký akryl a nějak se mi třepí. Tak si zítra nebo v pondělí někam zaběhnu pro jinou vlnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LimitedEdition kruhové jehlice bych pro začátek nepoužívala. Pokud moc utahuješ, řešením je pro začátek použití o něco silnějších jehlic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ze Slezska, tak to by asi nešlo. To je pro mne hodně z ruky. Ale jestli jsi se dostala tak daleko, tak to půjde. Kup si silnější vlnu, něco hladkého, a silnější jehlice a trénuj, to fakt není až takový kumšt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zas trénuju. Zkusila jsem méně utahovat a už jsem u sedmé řady hladce a rýsuje se mi taková nějaká nudle. Tak snad nebudu tak marná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit