Pletení z alpaky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pletení z alpaky
Čauky, objevila jsem tento článek o pletení z alpaky. https://www.. elian. eu/magazin[4]/alpaka-na-pleteni-i-hackovani-zn-plive-ale-nekouse elian. eu/magazin[4]/alpaka-na-pleteni-i-hackovani-zn-plive-ale-nekouse
Měla by být hypoalergenní, jemná, příjemná na dotyk atd, prostě špičková… je to fakt pravda? Máte někdo zkušenosti? Nebo to je kec…
A druhotně zkušenosti s touhle značkou Elian…
Díky ![]()
Příspěvek upraven 20.10.20 v 11:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám odzkoušenu Elian Nicky. Já bych zkusila klubko a uvidíš. Osobně jsem k tomu spíš nedůvěřivá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z alpaky háčkuju, ale ze stoprocentní od Dropsu, co koukám na ten Elian, alpaky je tam 25 % a půlka je akryl. Ta stoprocentní je jemná, nekouše, je hodně tenká, ale přitom pěkně hřeje. Příjemnější a měkčí mi ale přijde merino.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že všechny ty přírodní materiály (vlna, alpaka, merino) chtějí osahat - každý je jinak citlivý a spoustu lidí ta přírodní vlna prostě škrábe. Já mám vyzkoušeno Vlnap merino (to je směs s akrylem, příjemná a docela hřejivá) a od Drops Baby merino, to je mi taky příjemné a proti akrylu opravdu jný pocit. Alpaky se osobně trošku obávám, že by mě mohla škrábat, navíc bývá docela drahá, nechce se mi riskovat. S Elianem zkušenosti mám, ale jen s umělinou (Nicky je moc příjemná, ale s vlnou to nemá nic společnýho, 100% akryl)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek93
Jasně, vím, že Nicky je akryl. Mě vlna kouše. Úplně ňuňací je umělohmotná Dolphin baby. Ale z toho bych svetr nechtěla. Mám nákrčník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit