Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@blumen Zkusím to na tom plicním a pak mu stejně budu muset říct že se s tím léčím tam a k němu budu chodit jen s alergií
Uvidis, co Ti reknou, jestli Te budou chtit kontrolovat. Nekdo psal, ze doporuceni na tu ambulanci nepotrebujes, ale jista si nejsem, nekde ho pozaduji, zalezi, zda je to napriklad FN a podobne.
@blumen píše:
Uvidis, co Ti reknou, jestli Te budou chtit kontrolovat. Nekdo psal, ze doporuceni na tu ambulanci nepotrebujes, ale jista si nejsem, nekde ho pozaduji, zalezi, zda je to napriklad FN a podobne.
Sice je pravda, že někdo ho chtějí, ale pro jeho vyžadování není žádný podklad. manžel je dr., tak tohle vím. vím, že mu přijde kdokoliv s jakýmkoliv problémem, byť už se stejným byl třeba u tří jiných dr…
ale pokud by ho někdo chtěl, je lepší si ho opatřit, než prudit, stačí od obvoďáka..
@blumen píše:
No tak kdyz mu zamlcis dulezite informace, nemuzes se divit. Kdyby vedel, ze leky neberes a mas takove vysledky, nebude Ti je dal doporucovat. Kdyz pujdes na plicni, tak jim tam stejne budes muset rict pravdu, ze jsi je brala a vysadila. Kdyz nema lekar podstatne informace, jak Te ma lecit.Jinak ja astma mam / mela jsem taky, ale zlepsilo se mi to a jsem tri roky bez leku. Ale doktor to vi
no právě, taky si říkám, že to není úplně košer.. ![]()
ten dr. vychází z anamnézy, z údajů od pacienta o stavu a projevech nemoci, a když nejsou pravdivé..? u alergie může být zlepšení stavu dýchání, právě i na základě krátkodobého použití takových léků..
Podle mého názoru se z jedné spirometrie u alergika nedá stanovit dg. astma… co vím, jsou další kriteria..
jenže, mmchodem, jedno z kritérií stanovení dg. je i to, že léčba astmatu zabírá a stav se zlepšuje.
takže možná že tak jsi k dg. přišla..
takto máme „stanovené“ astma u našeho mlaďocha, jsou mu 4, takže spolupráce moc žádná..
po vyloučení všech učebnicových příčin (CF, vývojové změny průdušek, srdeční vada, atd.) dostal léky na astma, které zabraly, zbytek není důležitý, každopádně, dg. je pouze z reakce na léčbu..
Anonymní - já bych hlavně radila být vždy k dr. upřímná.
Vím od manžela, jak moc je důležité, co mu pacient sdělí, pro výběr léčby..
Dobry vecer,
mam dotaz pro ty, co chodí k plicnímu lékaři. Mam problémy s dýcháním, jako mala jsem chodila na alergologii. Ted uz dlouho nikam nechodím. Upřímě mam z lékařů strach. A tak bych se chtěla zeptat jak probíhá návštěva, první návštěva, u plicního lékaře. Jak se tak říká, co vám dela? Co to pro me obnasi? Konkrétně zda se rám například bere krev, jako to delali na alergoligii a podobne. Děkuji ????
@Nela.333 píše:
Dobry vecer,
mam dotaz pro ty, co chodí k plicnímu lékaři. Mam problémy s dýcháním, jako mala jsem chodila na alergologii. Ted uz dlouho nikam nechodím. Upřímě mam z lékařů strach. A tak bych se chtěla zeptat jak probíhá návštěva, první návštěva, u plicního lékaře. Jak se tak říká, co vám dela? Co to pro me obnasi? Konkrétně zda se rám například bere krev, jako to delali na alergoligii a podobne. Děkuji ????
Já chodím na plícní a podstatě je to podobné jako u alergoložky. Dole u sestry se člověk ohlásí a fouká do spirometru a u doktorky se už pak jenom mluví. Párkrát mi udělala rtg, ale to jsem měl vždycky zápal plic. Jinak asi záleží jaký konkrétní problém máš. Možná tam chodí i kardiaci a ti mohou mít jiná vyšetření.
@Havran007
Takze krev ani nic takovyho se tam nebere? Jen se fouká?
@Nela.333 píše:
@Havran007
Takze krev ani nic takovyho se tam nebere? Jen se fouká?
mě nebrali.. ale mohli by zjišťovat hladinu hemoglobinu v krvi - transportéru kyslíku.