Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hemangiomy v obratlovych telech jsou docela caste, pokud vim, neresi se nijak, nemely by nijak vadit.
Ten praskly obratel s tim nejak souvisi?
No to nevim, to nevi nikdo
Ja jsem upadla na snehu tak asi prasknul
Ale myslis ze se s tema hemangiomama nic nedela?
@Anonymní píše:
No to nevim, to nevi nikdo
Ja jsem upadla na snehu tak asi prasknul
Ale myslis ze se s tema hemangiomama nic nedela?
No, tak to bude asi po urazu. S hemagiomem se nedela nic. Ale pokud praskl obratel s hemangiomem( coz by byt mohlo, neni to tak pevna tkan jako kost), tak s tim asi neco delat budou, ale co konkretne, to netusim, zalezi, jak je to zlomene.
@mroe no jdu na konzultaci az v patek a jsem z toho nervni
mam male dite a pred nekolika lety jsem mela zhoubny tumor
Jsem z toho uplne ted šilená
No, hemangiomy v obratlech maji dost specificky obraz, to by snad nemelo byt zameneno s metastazou. I kdyz uplne to asi vyloucit nejde. O co konkretne se jednalo?
Hm, tak to neni zrovna caste. Tak to nevim, jestli by metastaza mohla byt podobna hemangiomu a jestli si zrovna vybira obratle. Musela bych to nekde nastudovat. To se nejspis vic dozvis na te konzultaci.
@mroe dekuji moc za snahu
Ja doufam, ze to nic nebude
Jelikoz tu pater mam dost poškozenou
vysunuty dva obratle jeden C a jeden L
Plotynka a hemangiomy na obratlech asi 6
A L1/L5 prasklina
A vyklenuty shluk nervu nebo tak něco
Bude to dobre. obratel bude praskly zrejme na nejakem nevyznamnem miste (L1/L5 to je asi omyl, to by bylo 5 obratlu), jinak by te nenechali behat. Posunute obratle ma kdekdo, sice ses na to asi mlada (kolik je ti), ale pokud k tomu nemas odpovidajici priznaky, neresi se, teda samozrejme mela bys cvicit. Hemangiomy budou hemangiomy, to ma kdekdo.
Nemas k dispozici ten popis, ze bys nam napsala presne jak zni zaver?
@Pudloslava je mi 32
No cvičit jsem cvičila a teď mi to zakázali
Popis mam
Pokusim se přepsat zaver
@Anonymní píše:
Dnes mi bylo receno po vysledcich magneticke rezonance, ze mam hemangiomy na pateri resp. Na obratlech a praskly obratel
Prosim mate s tim někdo zkušenosti
Jak se to řeší???mam velke bolesti zad
Dekuji
Vím že je to stará diskuse ale zajímalo by mě jak to dopadlo? Také mám hemangiom na obratli. Způsobuje mi bolesti a parezu části zad.
@Anonymní píše:
Vím že je to stará diskuse ale zajímalo by mě jak to dopadlo? Také mám hemangiom na obratli. Způsobuje mi bolesti a parezu části zad.
A to ti nekdo rekl, nebo to je tvuj zaver? Hemangiom v obratli nedela zadnou parezu.
@mroe píše:
A to ti nekdo rekl, nebo to je tvuj zaver? Hemangiom v obratli nedela zadnou parezu.
No s dr jsem zatím nemluvila ale tohle bylo jediné co mi našli..prostě půl roku mi několikrát denně znecitlivi část zad a kvůli tomu mi byla provedena Mr kde je tento nález.. s dr budu teprve mluvit.
Tak co tu tak koukám, tak otázek plno, ale nikdo už nenapíše nějaký závěr. ![]()
Už nějaký měsíc mě bolí záda (Bedra a hrudní páteř) a k tomu se mi trochu hůře dýchá, což mi bylo řečeno, že je zřejmě od hrudní páteře. Tím, že jsem v práci už léta nonstop ohnutý nad stolem, říkal jsem si, že je to tím. Našel jsem si fyzioterapeuta, který se mnou cvičí, ale nejsem si jist, zda-li to nějak extra pomáhá. Pořád cítím pálení mezi lopatkami a pnutí v bedrech. Takže včera jsem byl na rentgenu zad, kde se jeví vše vcelku v normě, ale v závěru je psáno Hemangiom obr. těla L1. Z googlu lezou samé katastrofické scénáře o rakovině, má obvodní se s tím nesetkala, musela si to nejdříve nastudovat, aby mi doporučila nějaké další kroky, vypadala zaskočeně a nakonec mě poslala k ortopedovi. Takže v pondělí jdu hledat nějakého ortopeda a do té doby si to asi hodím.
Je tady někdo z vás, co se tu na toto téma ptali/y? Jak jste dopadli/y?
Díky
Dnes mi bylo receno po vysledcich magneticke rezonance, ze mam hemangiomy na pateri resp. Na obratlech a praskly obratel
Prosim mate s tim někdo zkušenosti
Jak se to řeší???mam velke bolesti zad
Dekuji