Plná moc k zápisu ke studiu

4.7.23 08:39

Plná moc k zápisu ke studiu

Krásný den všem, mám na vás takový dotaz.
Najde se tu někdo, kdo byl v zastoupení na základě plné moci u zápisu do prvního ročníku na VŠ, v případě že ano, nechali jste plnou moc úředně ověřit např. na czechpointu?

Odjíždím na brigádu do zahraničí a zrovna v ten měsíc mě čeká zápis do magisterského studia, nejdříve jsem se chtěla z termínu zapisu omluvit a požádat o náhradní, ale potom jsem zjsitila, že je docela běžné, že místo sebe pošlu někoho s plnou mocí (v mé případě pošlu maminku). Takže se chci zeptat, zda stačí vyplnit vše doma a podepsat nebo je nutné i uřední ověření, popř. jak to probíhá? Zda mám přijít na poštu už s vyplněným papírem i podpisy, nebo se to podepisuje až před nimi?

Děkuji moc všem a přeji krásný a pohodový den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
4.7.23 08:48

Dáš někomu plnou moc a ten to za tebe vyřídí. Plnou moc ověřit na poště nebo úřadu a je to. Některé fakulty na to mají připravený formulář. Nebo si tu plnou moc napiš. Měla jsem tak dvě plné moci kamarádek na zápisu. Jim nešlo uhnout prací. Nebyl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65314
4.7.23 09:01
@eliska_behtova píše:
Krásný den všem, mám na vás takový dotaz.
Najde se tu někdo, kdo byl v zastoupení na základě plné moci u zápisu do prvního ročníku na VŠ, v případě že ano, nechali jste plnou moc úředně ověřit např. na czechpointu?

Odjíždím na brigádu do zahraničí a zrovna v ten měsíc mě čeká zápis do magisterského studia, nejdříve jsem se chtěla z termínu zapisu omluvit a požádat o náhradní, ale potom jsem zjsitila, že je docela běžné, že místo sebe pošlu někoho s plnou mocí (v mé případě pošlu maminku). Takže se chci zeptat, zda stačí vyplnit vše doma a podepsat nebo je nutné i uřední ověření, popř. jak to probíhá? Zda mám přijít na poštu už s vyplněným papírem i podpisy, nebo se to podepisuje až před nimi?

Děkuji moc všem a přeji krásný a pohodový den :D
úřední ověření, jak jinak poznají, že jsi to psala opravdu ty. Nejlépe na poště, kde mají Czech Point, dělají to i na městském úřadě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8822
4.7.23 09:03

Určitě úředně ověřit. Papír sepsany doma ti k ničemu nebude. Všechny informace určitě najdeš na webu školy. Někdo na to má svůj formulář, někdo ne, ale i na netu bude x vzorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.23 09:07

Moc děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
4.7.23 09:43

Jako studijní referentka na VŠ Vám doporučuji zjistit si toto na Vašem studijním oddělení. Každá Univerzita to má jinak. Na naší fakultě plná moc absolutně NEEXISTUJE, zástup nelze, osobní přítomnost při zápisu do studia je NEZBYTNÁ. Ale neříkám, že jinde to mají jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65314
4.7.23 09:55
@Zita Aussig píše:
Jako studijní referentka na VŠ Vám doporučuji zjistit si toto na Vašem studijním oddělení. Každá Univerzita to má jinak. Na naší fakultě plná moc absolutně NEEXISTUJE, zástup nelze, osobní přítomnost při zápisu do studia je NEZBYTNÁ. Ale neříkám, že jinde to mají jinak :-)

a proč jste tak striktní, to moc nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.7.23 10:05
@Zita Aussig píše:
Jako studijní referentka na VŠ Vám doporučuji zjistit si toto na Vašem studijním oddělení. Každá Univerzita to má jinak. Na naší fakultě plná moc absolutně NEEXISTUJE, zástup nelze, osobní přítomnost při zápisu do studia je NEZBYTNÁ. Ale neříkám, že jinde to mají jinak :-)

Co je to za školu? Ať vím, kde se nehlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
4.7.23 10:44
@Zita Aussig píše:
Na naší fakultě plná moc absolutně NEEXISTUJE, zástup nelze, osobní přítomnost při zápisu do studia je NEZBYTNÁ.

Píšeš nesmysly. Fakulta není oprávněna omezit nebo dokonce zrušit zákonné právo občana nechat se zastoupit při právním jednání.

Právo nechat se zastoupit plyne z § 436 § 438 občanského zákoníku. Mohlo by být omezeno opět jedině zákonem. Nikoliv pouhým vnitřním předpisem fakulty. Pozdravuj ode mne děkana.

• Citovat
  • Upravit
863
4.7.23 11:54
@Tala20 píše:
Píšeš nesmysly. Fakulta není oprávněna omezit nebo dokonce zrušit zákonné právo občana nechat se zastoupit při právním jednání.Právo nechat se zastoupit plyne z § 436 § 438 občanského zákoníku. Mohlo by být omezeno opět jedině zákonem. Nikoliv pouhým vnitřním předpisem fakulty. Pozdravuj ode mne děkana.
:D :D pracuji na studijním oddělení už přes 15 let. Vím co píšu. Pozdrav vyřídím :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
4.7.23 11:57
@vokishka píše:
a proč jste tak striktní, to moc nechápu

Protože dnem zápisu se stává uchazeč studentem se všemi právy a povinnostmi, začíná mu dobu studia, se kterou jsou mj. spojeny případné poplatky za nadstandartní dobu studia atd atd…A opravím Vás: já striktní nejsme jsem zaměstnanec fakulty, co jen plní příkazy, studijní referentka si to přece nevymýšlí:-). Pokud chce student studovat, bude muset obětovat mnohem víc, než jen jeden den k zápisu do studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
4.7.23 12:00
@Kelsey píše:
Co je to za školu? Ať vím, kde se nehlásit.

A proč nehlásit? Co je to za hrůzu, přijít se zapsat osobně na VŠ o kterou mám zájem? Student pak obětuje mnohem více po dobu svého studia, než jen jeden den zápisu. Navíc, není problém se s námi na SO domluvit na náhradním termínu, pokud v ten daný nemůže. Myslím si, že kritéria pro a proti studia na té či jiné VŠ by měla být úplně jiná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65314
4.7.23 12:15
@Zita Aussig píše:
Protože dnem zápisu se stává uchazeč studentem se všemi právy a povinnostmi, začíná mu dobu studia, se kterou jsou mj. spojeny případné poplatky za nadstandartní dobu studia atd atd…A opravím Vás: já striktní nejsme jsem zaměstnanec fakulty, co jen plní příkazy, studijní referentka si to přece nevymýšlí:-). Pokud chce student studovat, bude muset obětovat mnohem víc, než jen jeden den k zápisu do studia.

Ja to myslela vseobecne, jako skolu. Pokud ten student bude mit treba planovanou operaci v te dobe, tak si ma vybrat, jestli zdravi nebo skola? Nesmi nikam na dovolenou (v dobe planovani vetsinou jeste ani nevi, jestli ho prijmou a hlavne kdy bude zapis). To prece neni o tom, ze by se pozdeji studiu nevenoval a nedokazal kvuli tomu neco obetovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
4.7.23 12:19
@Zita Aussig píše:
Co je to za hrůzu, přijít se zapsat osobně na VŠ o kterou mám zájem?

Hrůzou je to, že fakultní fukcionáři porušují dlouhodobě zákon. Nerespektují ústavní práva uchazečů a nevadí jim to. Na té fakultě bude tedy bordel i v jiných věcech.

• Citovat
  • Upravit
863
4.7.23 12:20
@vokishka píše:
Ja to myslela vseobecne, jako skolu. Pokud ten student bude mit treba planovanou operaci v te dobe, tak si ma vybrat, jestli zdravi nebo skola? Nesmi nikam na dovolenou (v dobe planovani vetsinou jeste ani nevi, jestli ho prijmou a hlavne kdy bude zapis). To prece neni o tom, ze by se pozdeji studiu nevenoval a nedokazal kvuli tomu neco obetovat.

V pozvánce k zápisu mají uchazeči informaci jak se ze zápisu omluvit a jak se řeší náhradní termín atd… Máme každý rok mnoho omluvených uchazečů, kteří pak přijdou na náhradní termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze