Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem 38tt od rana mam neustale vlhke/mokre kalhotky. Myslite ze to muze byt plodovka? Zadne bolesti nemam, zadne prasknuti jsem neslysela. Jen uz jsem byla asi 3× na velke. Muze to byt zacinajici porod?
Může to být začínající porod… plodová voda spíš ne, to asi spíš hlenová zátka… Ale to ti takhle od počítače nikdo neřekne. Každopádně buď v klidu a uvidíš ![]()
Dej si porodnickou vložku a až bude mokrá, tak sjeďte do porodnice, udělají test a bude jasno ![]()
Ale porod to být může, to čištění těla by tomu nasvědčovalo
Ten pocit mokra jsem měla taky.
Jela jsem tedy do porodnice, kde test byl na plodovku negativní
Ale tu noc, velmi brzy ráno mě praskla voda a to už bylo jasný:-)
@Moserka může, mě plodová voda odtékala po troškách. Jela jsem do porodnice před půlnocí, jen aby otestovali zda to je opravdu plodová voda, ještě jsem říkala, že pokud nebude tak chci domů (byla jsem 39 týden, bolesti jsem neměla). Voda to byla, tak si mě tam nechali s tím, že ráno vyvolají porod, no a v před sedmou ráno byla malá na světě i bez vyvolání
Takže nakonec docela rychlovka.
Může to být, přesně takhle jsem to měla…napřed jsem věčně lítala na záchod a věčně mokro v kalhotkách. Nechala bych udělat test s vložkou.
Taky jsem to tak mela. Od rana ze me plodova voda vytekala. Jeli jsme s mokrou vlozkou do porodnice a uz si me tam nechali. Porod museli vyvolat kvuli pozitivnimu testu na streptokoka. V 8 jsme prijeli a 16:27 byl malej na svete.