Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj mám útlak beder páteře
A zažádal sem o invalidní důchod prvního stupně, ale nevím jestli mě to dají
A už 30 firem a brigád mě nechtějí přijmout
Nemůžu najít práci a ochranky nebo security dělat nemůžu léčili mě psychiku seres
Kvůli fizickym rvačkám se bránit u hlídaček nemůžu kvůli ploténce o dva milimetry.
A co chceš od nás. Vždyť už tu máš diskuse, proč nová na stejné téma.
Já hledám někoho kdo to má podobný
Protože od doktoru se nedostal žádný papíry a mě odmítá 30 firem plus brigáda
A doktorka mi říkala že fyzicky pracovat můžu jenomže na pravé straně páteří a mám Ku kuličku o dva milimetry
Která dráždí z bloudivý nerv a díky rehabilitacím chodím ale nesmím tahat
Těžká břemena ani pracovat ve strnové povoze a u securitky nebo u ochranek pracovat také nemůžu to jsou fyzické práce a také na psychiku a jde o to že já prostě za chvilku nebudu mít kde bydlet a nebudu mít ani za co prostě jíst
A chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo se stejnou situací
Ano mám výhřez 5 mm v krční páteři. 3 měsíce jsem byla na nemocenské. Mám za sebou nesčetně rehabilitaci, elektroléčba, velkou část rehabilitace platím.
Denně cvičím cviky doporučené fyziterapeuty.
Upravila jsem režim, vyhýbáme se činnostem, které situaci zhoršují.
K tomu mám ještě problém, že útlakem svalů se mi špatně dokrvuje pravá ruka, po menší fyzické námaze ji velmi špatně ovládám.
Pracuju tedy v kanceláři, musela jsem si upravit pracoviště, během dne dělat pauzy, upravit režim.
Chodíš někde na rehabilitace?
Pokud opravdu nezvladnes pracovat, tak PN a snažit se dostat do pořádku.
@Menton píše: Více
k čemu PN, když není zaměstnaný a nikdo mu to nezaplatí
Mám problémy
S matematikou psát… mě to upravuje samo
To psaní
Do toho spravena psychika stres
A útlak beder nebo vyřes plotenky 2 mm
Doktorka říkala že pracovat můžu
Ale ochránky vrátný ne
Zemědělské nebo tučný zátěžové práce taký ne tam se tahají těžší břemena
Dohoda zápis panická ataka jednou rok už to nemám
Rehabilitace je udělaná tak že
Vytiskla papíry kde sou různé cvičení
A cvičím sám.
A dotoho sám nemám co jíst a bydlet
Osamostatnit se nemůžu státi byt mě nedají
30 firem plus brigády mě odmítli
Nikoho nezajímá kde budu bydlet a co budu jíst.
Měla jsem výhřez 6,8 mm.Od 6 mm se to operuje. Mne z nemocnice vyhodili. Dnes mám výhřezy dva, 4,6mm a nikoho to nezajímá. ID je v tvém případě sci-fi. Já jsem v ID kvůli jiné nemoci a na výhřezy kašlu. Dávám si pozor, nic nezvedám, vím, jakou mám úlevnou polohu a cvičím strečink. Takže operovat tě nikdo nebude a ID nedostaneš. Nepomohla jsem ti, ale aspoň víš, na čem jsi. A klidem a cvičením se dá hodně zlepšit. Držím palce.
Hele, zaregistruj se na ÚP nebo jdi na sociálku. Na ten výhřez ti nikdo nic nedá.
Pro začátek možná zkus poštu. Kolikrát vidím poštu (obyčejné dopisy, noviny či letáky) roznášet lidi podobných problémů.
Doporučené dopisy a peníze nosí jiní.
Vrátného nebo securiťáka dělat můžeš, tam se nic těžkého netahá… A securiťák se nerve, jak jsi někde psal, jedině v sebeobraně, pokud by tě někdo napadl, jinak bys šel brzy do kriminálu… ![]()
Bylo to myšleno
Tak že se tam rvou ano ale v sebeobraně a to já nemůžu kvůli plotenkam mám strach se pouštět do záchytu v sebe obraně a spravovali mě psychiku a stres…
Tak že ochranu nebo vrátný ne
Tam musíš mít psychiku a stres zdravou a na fizicky kontakt taky..a to já nemám
@Majk704 píše: Více
prosím tě, jaký stres má vrátný? a sekuriťák když se něco děje, zavolá Policii, moc se řešíš, výhřez 2 mm je naprosto zanedbatelná věc, lidi mají výhřezy třeba 18 - 19 mm a normálně žijí a pracují, a mají výhřezů třeba i víc - je potřeba cvičiit, abys posílil svaly kolem toho výhřezu, a jestli ti podpora v nezaměstnanosti nestačí, tak zajdi na oddělení dávek, jestli máš na něco nárok,
ale hlavně se přestaň pořád litovat a říkat, že to nejde a to také nejde, a snaž se řešit tak, že to jde
A dělají normálně zátěžové práce?
Zemědělské práce?
Těžké břemena tahají taký?
@Majk704 píše: Více
Ano i lidi s těmito problémy fyzicky pracují.
Co třeba ještě úklid?
Osobní asistent?
Helek já to zkusím ale ono stejně bude záležet na firemní doktorce jestli mě ňaka na to pustí.