Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
kolegyni se má v lednu narodit prcek. Chtěla jsem jí dát jako dárek pro mimčo plyšáka krtečka (není z ČR a přišlo mi hezké dát jí něco typického a oblíbeného u nás). Včera jsem šla do hračkářství, jenže všichni krtečci, co tam měli, byli hrozně tvrdí a ne moc plyšový. Jako na pohled krásní, ale spíš tak vystavit si na poličku a ne to dát mimču k ňuchňání ![]()
Koukám na netu a přijde mi, že je to všude stejné. Nemáte někdo náhodou tip na nějaký obchod, který by měl fakt plyšového krtečka na tulení? Nechce se mi vzdávat mého nápadu na dárek… ![]()
Děkuju
Pro miminka plysaci moc nejsou, to spíš muchlacci apod a to nebyvaji krtecci. Jako úplny miminka moje děti teda plysaci vůbec nezajímali. Spis az tak kolem 2 roku a dal. Ale klidne bych ji nejakyho krtka dala ať si ho schová na později.
Viděla jsem usínáčka - krtečka, tak jestli nehledat to. Víc ti ale neporadím.
Jednoho měkkého ňuchňacího krtka mají děti doma, ale není to ten Milerův z pohádek ![]()
Někdo šikovný by ti ho mohl pro mimčo uplést, pokud si netroufneš sama.
My jsme dávali jiné kamarádce, resp. jejímu synovi velkého plyšového psa. Je to přesně ten ultra-super-ňuchňací plyšák a velmi rychle se z něj stala jeho oblíbená hračka. Nejdřív s ním spinkal, pak se s ním mazlil a teď ho musí chudáci tahat všude s sebou. A to ještě nemá ani dva roky
proto jsem to chtěla zopakovat…
Jako jo, můžu koupit toho „tvrdšího“ a třeba si s ním bude prcek hrát, až bude větší. Chci jí k tomu dát i nějaké pohádky na flešce, na ty taky nebude koukat hned…
Tak to určitě není nic pro mě, na pletení jsem nikdy neměla dost trpělivosti
navíc ho potřebuju sehnat během příštích dvou týdnů…
Ale nápad dobrý, třeba se bude někdy hodit ![]()
Naše děti měly krtečka jako polštářek, dlouhy asi půl metru, vysoký tři centimetry, obrys jako k rtek, design toho od Millera a měl kapsičku. Nejdřív to byla dekorace do postýlky, pak na něm ležely. Ale už je to dávno, myslím, že byl z obchodu s dárkovým zbožím.
Manasek krteček je hodně měkký. Je hodně vycpaný a zároveň na miminko může maminka s ním mluvit.
Nikdy jsem nebyla priznivcem plysaku jako darku pro mala miminka, presto se nam jich nekolik doma seslo. Mezi nimi i krtek, prave ten „tvrdy“ - ma docela tuhe telo, sam stoji, ruce ma celkem mekke, vysoky asi 25cm. Dcera ho zboznuje
ted ji jsou 4 mesice, ale uz na nej reaguje nejakou dobu. Asi tim ze je cernobily a ma velke oci, nevim… ale bere ho za ty jeho rucicky a zuzla mu cumak
taky ma leporela s krtkem v anglictine (Little mole in Spring, Little mole's week…), protoze bude bilingvni. Jestli miminko bude mluvit anglicky, tak to muzes poridit taky jako darek, nebo treba pozdeji k narozeninam ![]()
Tak to jsi mě potěšila ![]()
Já už jsem ho koupila, toho klasického tvrdšího. Nějakou dobu ho stejně používat nebude a může si s ním začít hrát, až začne koukat na pohádky. Pokud mu je teda budou pouštět
třeba si taky kolegyně pomyslí, že jsem se zbláznila