Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chci se zeptat jestli máte někdo osvědčený nějaký doplněk stravy na PMS? Zkoušela jsem Gynex, ale bohužel mi nesedl. Než koupím nějaké další doplňky stravy tak budu ráda za tipy od Vás.
Díky moc ![]()
Gynekoložka mi doporučila PMX. Byla mi zjištěna otočená děloha a mám silnější bolesti kdy mi už i silnější analgetika nepomohli. Antikoncepci jsem nechtěla. Při pravidelném užívání se mi bolesti o 50% zmírnili nemám to ani tak silné a hlavně mě natrápí týdení bolesti břicha před menstruaci. Celkově mi to pomohlo cítit se komfortněji před i během menstruace
Sport a kup si jakýkoli ženský čaj a pij ho první polovinu cyklu.
Je mi 45, neberu žádnou HO ani doplňky stravy, když pravidelně sportuju o MS ani nevím
Brala jsem pupalkový olej, skoro celej loňskej rok, doporučil mi ho někdo tady a i v lékárně. Měla jsem dost silnej PMS, posledních pár měsíců mě i bolelo břicho tak, ze jsem si musela brát prášky (pri menstruaci). To dřív nebylo.
Nevim jestli je to tím olejem, ale ta bolest přešla, zdá se. Poslední dvě menstruace bez problémů. PMS trochu lepší, ale tam asi žádnej zázrak nečekám, dost jsem o tom četla a i když mi to přijde někdy děsný, tak je to (u mě) zkrátka asi normální.
Začala jsem ještě pít kontryhelovej čaj, ale ten piju zatím jen měsíc, tak je ještě na výsledky brzo.