PN - 22. týden

Anonymní
5.10.22 17:51

PN - 22. týden

Ahoj holky, než dotaz, tak se jdu spíše vyzpovídat :(
Jsem ve 22. týdnu těhotenství, zítra mě čeká 2.screening. Od začátku tehu nevolnosti ale ne zvracení a táhne se to do teď, mám strašně sevreny žaludek nebo mě celou noc páli zaha, každých 14 dnů kontrola na štítné zlaze, na alergo kvůli astmatu atd … od 17 týdne se přidali migrény. Lékařka mi doporučila nedělat přesčasy, napsala magnesium, a v té době už chtěla vystavit PN. Já tedy řekla ze zkusím léky a když to nezabere tak půjdu tedy na PN. Ihned jsem to oznámila šéfové … teď k jádru věci, migrény se vrátily, když sedím v práci cely den (kancelářská práce), tak mě bolí břicho tak, ze sotva dojdu domu. Práce je i psychicky náročná, takže skoro cely den nejim, a motá se mi často hlava. Dnes jsem oznámila šéfové, ze se ji zítra ozvu, zda v pátek přijdu do práce, ze zřejmě skončím n PN, což bych byla i radši, když jsem doma, cítím se mnohem lépe. Šefova dneska na mne spustila, ze ať koukám v pátek přijít, ze nemocně nevypadám, ze snad beru léky a ze záleží co řeknu lekarce - jak se cítím - no lhát ji nebudu. A ze počítá ze jako v pátek přijdu, ze těhotenství není nemoc.
Tak teď sedím a přemýšlím, zda nejsem jen precitlivela, ale i okolí mi říká, ať už koukám zůstat doma pokud mám takové problémy. Lekarna na alergo mi taky říkala ať myslím na malé a už zůstanu doma :( jenže zase v práci nechci vypadat, jako ze si chci jen doma sedět na zadnici :/
V noci ani už nemůžu spát jak na to neustále myslím :)
Mám dole 8 kg, minuly týden jsem musela zůstat doma kvůli chřipce, ihned kilo nahoře a psychicky jsem se cítila mnohem lépe, a i malé se více v břiše hybalo a bolesti břicha jsem vůbec neměla :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1422
5.10.22 17:54

Já jsem kvůli zdravotnim problémům (obrovsky hematom) na PN od 6tt. Takže jsem ze dne na den přestala chodit do práce a zároveň jsem těhotenství neoznámila, protože jednak je brzy a jednak je pořád riziko potratu. Už jsem doma 6tydnu a pořád to nikdo neví. Ano, v práci byli hodně naštvání, ale víš co, je mi to jedno. To malé je mi přednější. Takže být tebou tak jsem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.10.22 17:58

:nevim: co je důležitější ty nebo práce. Já šla hned jak mi byla potvrzena :srdce: činnost. Máš zdravotní potíže to bys chtěla ukončit v nemocnici? Asi ne, že? Vykašli se na šéfovou! Víš jakou budeš mít doma pohodu.?Budeš čumět na výbavu, číst recenze a nikdo ti do ničeho nebude kecat. To, že nevypadáš nemocné neznamená, že nejsi.

Příspěvek upraven 05.10.22 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
5.10.22 17:58

Přecitlivělá nejsi!! Zavolej zítra doktorce a prober svůj zdravotní stav s ní. Ne s nějakou šéfovou, kterou očividně nezajímá zdraví svého zaměstnance. Pokud nejíš, tak jí tam můžeš klidně i zkolabovat a to asi ani ona nechce!! Mysli pouze na zdraví SEBE a SVÉHO MIMINKA, nic není důležitější :srdce:

• Citovat
  • Upravit
69142
5.10.22 18:13

Šéfové bych řekla, že s dovolením necháš svůj zdravotní stav posoudit lékařku k tomu vystudovanou. A pokud je to opravdu tak extra mizerně a dr. ti PN vypíše, bez výčitek bych na ni šla. U mě se to v prvním těhotenství taky zlomilo s nástupem 6. měsíce a na PN jsem šla, nesmírně se mi ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
5.10.22 18:16

Pokud neumíš v práci uprednostnit sve zdravi pred prací (resp. Nezvládneš se hodit do klidu, nestresovat se a pravidelně jíst), tak jdi na pn.
Jestli zvládneš upozadit práci (s tim, že začneš myslet víc na sebe a budeš to tam mít na háku) a ty v praci chceš ještě byt, tak zůstaň.
Nicméně jsem nepostřehla, co ty sama si o tomyslíš, jak se cítíš. To je otázka č. 1. Ne co si myslí doktor, nebo šéfová..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.10.22 18:39

Já sama jsem na PN šla taky po 2.screeningu. Pokud se necítíš dobře, na PN určitě jdi. Pokud ale chceš v práci po RD i nadále zůstávat, snaž se odejít tak, abys tam byla s lidmi zadobře. Jestli ti není nic akutního (což asi není, když řešíš na emimi, zda jít na PN), dohodla bych se s šéfovou, že tam zůstaneš třeba týden dva, abys dodělala rozdělanou práci (pokud máš takový typ práce) a práci někomu předala. Pokud je ale šéfová nějaká echt mrcha, ani bych se tam po RD vracet nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.22 18:45

Odp

Holky, děkuji. Právě, že se cítím čím dal hůř :( zítra jdu k lekarce na kontrolu, tak ji vše reknu :( i vnitřně cítím ze bych měla byt už doma v klidu :(
Na prd je ze jsem říkala od 1. screening ze jsem těhotná, nikomu jsem práci dosud neukazala, ani když jsem řekla, ze už to na dlouho nevidím - od toho 17 týdne. Bohužel moje práce nejde jen tak dodělat a předat, pracuji ve firmě na zákazníkem servisu (korespondence v NJ a AJ). Dnes jsem se tedy snažila tak nějak zařídit ty nejdulezsitejsi věci. Při odchodu domu jsem řekla šéfové ze zítra jdu na kontrolu a odpo ji dam vědět co a jak, ale ze to vidím ze mě spis nechá lékařka doma. Na to mi bylo řečeno ze nevidí ze by mi něco bylo, mám léky na bolesti a ze v pátek počítá ze přijdu. Ze je to na mě co reknu doktorce, ze když si budu stěžovat ze mě nechá určitě doma. No
Přeci nebudu lekarce lhát kvůli práci :(

• Citovat
  • Upravit
8004
5.10.22 18:45

Podle toho co píšeš by byla neschopnka vhodná. Hubneš, nespíš, jsi ve velkém stresu, abys ještě neskončila s nějakou úzkostnou poruchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
5.10.22 18:48
@Anonymní píše:
Holky, děkuji. Právě, že se cítím čím dal hůř :( zítra jdu k lekarce na kontrolu, tak ji vše reknu :( i vnitřně cítím ze bych měla byt už doma v klidu :(
Na prd je ze jsem říkala od 1. screening ze jsem těhotná, nikomu jsem práci dosud neukazala, ani když jsem řekla, ze už to na dlouho nevidím - od toho 17 týdne. Bohužel moje práce nejde jen tak dodělat a předat, pracuji ve firmě na zákazníkem servisu (korespondence v NJ a AJ). Dnes jsem se tedy snažila tak nějak zařídit ty nejdulezsitejsi věci. Při odchodu domu jsem řekla šéfové ze zítra jdu na kontrolu a odpo ji dam vědět co a jak, ale ze to vidím ze mě spis nechá lékařka doma. Na to mi bylo řečeno ze nevidí ze by mi něco bylo, mám léky na bolesti a ze v pátek počítá ze přijdu. Ze je to na mě co reknu doktorce, ze když si budu stěžovat ze mě nechá určitě doma. No
Přeci nebudu lekarce lhát kvůli práci :(

hele tak řekni šéfové, že by pro miminko bylo nejlepší kdybys žádné léky proti bolesti nepotřebovala. A je možné, že když budeš v klidu a pořádně spát, tak bolesti hlavy vymizí. Neříkám, že si těhotná nemůže občas vzít lék na bolest, ale pokud je možnost jak bolesti nemít, tak proč to brát zbytečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
5.10.22 18:51
@Anonymní píše:
Přeci nebudu lekarce lhát kvůli práci :(

Rozhodně pro tebe bude lepší, když zůstaneš doma.. už jenom z psychického hlediska.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.22 19:14

Sama musíš vědět, jak se cítíš. Nemůžeš mít HO nebo Ti jde o tu práci samotnou?
Z nezávislého hlediska máš ideální práci, ve které bys mohla pracovat až do mateřské.
Jsem ve 30tt a normálně pracuji ve školství. Ještě si možná zkrátím MD, zástup za mě nechce přijít včas :mrgreen: Ale je fakt, že mám několikáté těhotenství a cítím se skvěle. Ve 28tt jsem byla na cukrovce a sestřička na odběrech na mě nevěřícně hleděla, že potřebuji propustku do práce, že prý není obvyklé, aby tehotná v dnešní době pracovala v tak pokročilém stádiu :D Šéfovou svým způsobem chápu. Těhotenství není nemoc, ženské PN zneužívají a platíme jim to všichni ze svých daní.
Anonym z důvodu těhotenství.
Osobně bych se to s ní snažila vyrikat a nabídla, že zkusím HO, pokud mi ho umožní.

• Citovat
  • Upravit
8004
5.10.22 19:48
@Anonymní píše:
Sama musíš vědět, jak se cítíš. Nemůžeš mít HO nebo Ti jde o tu práci samotnou?
Z nezávislého hlediska máš ideální práci, ve které bys mohla pracovat až do mateřské.
Jsem ve 30tt a normálně pracuji ve školství. Ještě si možná zkrátím MD, zástup za mě nechce přijít včas :mrgreen: Ale je fakt, že mám několikáté těhotenství a cítím se skvěle. Ve 28tt jsem byla na cukrovce a sestřička na odběrech na mě nevěřícně hleděla, že potřebuji propustku do práce, že prý není obvyklé, aby tehotná v dnešní době pracovala v tak pokročilém stádiu :D Šéfovou svým způsobem chápu. Těhotenství není nemoc, ženské PN zneužívají a platíme jim to všichni ze svých daní.
Anonym z důvodu těhotenství.
Osobně bych se to s ní snažila vyrikat a nabídla, že zkusím HO, pokud mi ho umožní.

já taky pracovala až do nástupu na mateřskou, ve zdravotnictví na lůžkovém oddělení. Denně jsem jezdila autem 30km do práce a 30km z práce. Do 12 týdne jsem i sloužila, takže v práci i 30 hodin v kuse. Ale nic mi nebylo. Byla jsem mladá, v tu dobu zdravá. Paní má zdravotní potíže. Jestli zhubla 8kg, má nechutenství, bolesti hlavy a nespí, tak nevidím důvod proč si tu neschopenku nevzít. Na rozdíl od spousty jiných pracuje do víc jak poloviny těhotenství. A není ideální aby brala léky proti bolesti jen aby mohla pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19238
5.10.22 20:14

U prvního jsem pracovala do 32tt a u druhého do 26tt kdy jsem se se zablokoványmi zady nezvedla ze stolu. Bylo mi sice strašně z pocitu, ze jsem ze dne na den odešla, ale zase za dva týdny se mi zada spravila. Jakmile jsem zkusila sednout na delší dobu k počítači, zase bolesti… užila jsem si jaro, nejlíp mi bylo když jsem mohla hodně chodit, takže jsem byla s prvorozenym stále venku, kondicka až do konce… klidně bych na PN šla jestli se necitis dobre. Nemá smysl to dotáhnout k hospitalizaci a na kapacky. Navíc brát léky, které bych doma v klidu ani nepotrebovala… no, nemyslím si, ze je třeba do mimina pumpovat ten bordel už ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37225
5.10.22 20:20

Každy je nahraditelný. Zapamatuj si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie