Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem kvůli zdravotnim problémům (obrovsky hematom) na PN od 6tt. Takže jsem ze dne na den přestala chodit do práce a zároveň jsem těhotenství neoznámila, protože jednak je brzy a jednak je pořád riziko potratu. Už jsem doma 6tydnu a pořád to nikdo neví. Ano, v práci byli hodně naštvání, ale víš co, je mi to jedno. To malé je mi přednější. Takže být tebou tak jsem doma.
co je důležitější ty nebo práce. Já šla hned jak mi byla potvrzena
činnost. Máš zdravotní potíže to bys chtěla ukončit v nemocnici? Asi ne, že? Vykašli se na šéfovou! Víš jakou budeš mít doma pohodu.?Budeš čumět na výbavu, číst recenze a nikdo ti do ničeho nebude kecat. To, že nevypadáš nemocné neznamená, že nejsi.
Příspěvek upraven 05.10.22 v 17:59
Přecitlivělá nejsi!! Zavolej zítra doktorce a prober svůj zdravotní stav s ní. Ne s nějakou šéfovou, kterou očividně nezajímá zdraví svého zaměstnance. Pokud nejíš, tak jí tam můžeš klidně i zkolabovat a to asi ani ona nechce!! Mysli pouze na zdraví SEBE a SVÉHO MIMINKA, nic není důležitější ![]()
Šéfové bych řekla, že s dovolením necháš svůj zdravotní stav posoudit lékařku k tomu vystudovanou. A pokud je to opravdu tak extra mizerně a dr. ti PN vypíše, bez výčitek bych na ni šla. U mě se to v prvním těhotenství taky zlomilo s nástupem 6. měsíce a na PN jsem šla, nesmírně se mi ulevilo.
Pokud neumíš v práci uprednostnit sve zdravi pred prací (resp. Nezvládneš se hodit do klidu, nestresovat se a pravidelně jíst), tak jdi na pn.
Jestli zvládneš upozadit práci (s tim, že začneš myslet víc na sebe a budeš to tam mít na háku) a ty v praci chceš ještě byt, tak zůstaň.
Nicméně jsem nepostřehla, co ty sama si o tomyslíš, jak se cítíš. To je otázka č. 1. Ne co si myslí doktor, nebo šéfová..
Já sama jsem na PN šla taky po 2.screeningu. Pokud se necítíš dobře, na PN určitě jdi. Pokud ale chceš v práci po RD i nadále zůstávat, snaž se odejít tak, abys tam byla s lidmi zadobře. Jestli ti není nic akutního (což asi není, když řešíš na emimi, zda jít na PN), dohodla bych se s šéfovou, že tam zůstaneš třeba týden dva, abys dodělala rozdělanou práci (pokud máš takový typ práce) a práci někomu předala. Pokud je ale šéfová nějaká echt mrcha, ani bych se tam po RD vracet nechtěla ![]()
Holky, děkuji. Právě, že se cítím čím dal hůř
zítra jdu k lekarce na kontrolu, tak ji vše reknu
i vnitřně cítím ze bych měla byt už doma v klidu ![]()
Na prd je ze jsem říkala od 1. screening ze jsem těhotná, nikomu jsem práci dosud neukazala, ani když jsem řekla, ze už to na dlouho nevidím - od toho 17 týdne. Bohužel moje práce nejde jen tak dodělat a předat, pracuji ve firmě na zákazníkem servisu (korespondence v NJ a AJ). Dnes jsem se tedy snažila tak nějak zařídit ty nejdulezsitejsi věci. Při odchodu domu jsem řekla šéfové ze zítra jdu na kontrolu a odpo ji dam vědět co a jak, ale ze to vidím ze mě spis nechá lékařka doma. Na to mi bylo řečeno ze nevidí ze by mi něco bylo, mám léky na bolesti a ze v pátek počítá ze přijdu. Ze je to na mě co reknu doktorce, ze když si budu stěžovat ze mě nechá určitě doma. No
Přeci nebudu lekarce lhát kvůli práci ![]()
Podle toho co píšeš by byla neschopnka vhodná. Hubneš, nespíš, jsi ve velkém stresu, abys ještě neskončila s nějakou úzkostnou poruchou.
@Anonymní píše:
Holky, děkuji. Právě, že se cítím čím dal hůřzítra jdu k lekarce na kontrolu, tak ji vše reknu
i vnitřně cítím ze bych měla byt už doma v klidu
Na prd je ze jsem říkala od 1. screening ze jsem těhotná, nikomu jsem práci dosud neukazala, ani když jsem řekla, ze už to na dlouho nevidím - od toho 17 týdne. Bohužel moje práce nejde jen tak dodělat a předat, pracuji ve firmě na zákazníkem servisu (korespondence v NJ a AJ). Dnes jsem se tedy snažila tak nějak zařídit ty nejdulezsitejsi věci. Při odchodu domu jsem řekla šéfové ze zítra jdu na kontrolu a odpo ji dam vědět co a jak, ale ze to vidím ze mě spis nechá lékařka doma. Na to mi bylo řečeno ze nevidí ze by mi něco bylo, mám léky na bolesti a ze v pátek počítá ze přijdu. Ze je to na mě co reknu doktorce, ze když si budu stěžovat ze mě nechá určitě doma. No
Přeci nebudu lekarce lhát kvůli práci
hele tak řekni šéfové, že by pro miminko bylo nejlepší kdybys žádné léky proti bolesti nepotřebovala. A je možné, že když budeš v klidu a pořádně spát, tak bolesti hlavy vymizí. Neříkám, že si těhotná nemůže občas vzít lék na bolest, ale pokud je možnost jak bolesti nemít, tak proč to brát zbytečně?
@Anonymní píše:
Holky, děkuji. Právě, že se cítím čím dal hůřzítra jdu k lekarce na kontrolu, tak ji vše reknu
i vnitřně cítím ze bych měla byt už doma v klidu
Přeci nebudu lekarce lhát kvůli práci
Rozhodně pro tebe bude lepší, když zůstaneš doma.. už jenom z psychického hlediska.
Sama musíš vědět, jak se cítíš. Nemůžeš mít HO nebo Ti jde o tu práci samotnou?
Z nezávislého hlediska máš ideální práci, ve které bys mohla pracovat až do mateřské.
Jsem ve 30tt a normálně pracuji ve školství. Ještě si možná zkrátím MD, zástup za mě nechce přijít včas
Ale je fakt, že mám několikáté těhotenství a cítím se skvěle. Ve 28tt jsem byla na cukrovce a sestřička na odběrech na mě nevěřícně hleděla, že potřebuji propustku do práce, že prý není obvyklé, aby tehotná v dnešní době pracovala v tak pokročilém stádiu
Šéfovou svým způsobem chápu. Těhotenství není nemoc, ženské PN zneužívají a platíme jim to všichni ze svých daní.
Anonym z důvodu těhotenství.
Osobně bych se to s ní snažila vyrikat a nabídla, že zkusím HO, pokud mi ho umožní.
@Anonymní píše:
Sama musíš vědět, jak se cítíš. Nemůžeš mít HO nebo Ti jde o tu práci samotnou?
Z nezávislého hlediska máš ideální práci, ve které bys mohla pracovat až do mateřské.
Jsem ve 30tt a normálně pracuji ve školství. Ještě si možná zkrátím MD, zástup za mě nechce přijít včasAle je fakt, že mám několikáté těhotenství a cítím se skvěle. Ve 28tt jsem byla na cukrovce a sestřička na odběrech na mě nevěřícně hleděla, že potřebuji propustku do práce, že prý není obvyklé, aby tehotná v dnešní době pracovala v tak pokročilém stádiu
Šéfovou svým způsobem chápu. Těhotenství není nemoc, ženské PN zneužívají a platíme jim to všichni ze svých daní.
Anonym z důvodu těhotenství.
Osobně bych se to s ní snažila vyrikat a nabídla, že zkusím HO, pokud mi ho umožní.
já taky pracovala až do nástupu na mateřskou, ve zdravotnictví na lůžkovém oddělení. Denně jsem jezdila autem 30km do práce a 30km z práce. Do 12 týdne jsem i sloužila, takže v práci i 30 hodin v kuse. Ale nic mi nebylo. Byla jsem mladá, v tu dobu zdravá. Paní má zdravotní potíže. Jestli zhubla 8kg, má nechutenství, bolesti hlavy a nespí, tak nevidím důvod proč si tu neschopenku nevzít. Na rozdíl od spousty jiných pracuje do víc jak poloviny těhotenství. A není ideální aby brala léky proti bolesti jen aby mohla pracovat.
U prvního jsem pracovala do 32tt a u druhého do 26tt kdy jsem se se zablokoványmi zady nezvedla ze stolu. Bylo mi sice strašně z pocitu, ze jsem ze dne na den odešla, ale zase za dva týdny se mi zada spravila. Jakmile jsem zkusila sednout na delší dobu k počítači, zase bolesti… užila jsem si jaro, nejlíp mi bylo když jsem mohla hodně chodit, takže jsem byla s prvorozenym stále venku, kondicka až do konce… klidně bych na PN šla jestli se necitis dobre. Nemá smysl to dotáhnout k hospitalizaci a na kapacky. Navíc brát léky, které bych doma v klidu ani nepotrebovala… no, nemyslím si, ze je třeba do mimina pumpovat ten bordel už ted
Ahoj holky, než dotaz, tak se jdu spíše vyzpovídat
jenže zase v práci nechci vypadat, jako ze si chci jen doma sedět na zadnici :/

Jsem ve 22. týdnu těhotenství, zítra mě čeká 2.screening. Od začátku tehu nevolnosti ale ne zvracení a táhne se to do teď, mám strašně sevreny žaludek nebo mě celou noc páli zaha, každých 14 dnů kontrola na štítné zlaze, na alergo kvůli astmatu atd … od 17 týdne se přidali migrény. Lékařka mi doporučila nedělat přesčasy, napsala magnesium, a v té době už chtěla vystavit PN. Já tedy řekla ze zkusím léky a když to nezabere tak půjdu tedy na PN. Ihned jsem to oznámila šéfové … teď k jádru věci, migrény se vrátily, když sedím v práci cely den (kancelářská práce), tak mě bolí břicho tak, ze sotva dojdu domu. Práce je i psychicky náročná, takže skoro cely den nejim, a motá se mi často hlava. Dnes jsem oznámila šéfové, ze se ji zítra ozvu, zda v pátek přijdu do práce, ze zřejmě skončím n PN, což bych byla i radši, když jsem doma, cítím se mnohem lépe. Šefova dneska na mne spustila, ze ať koukám v pátek přijít, ze nemocně nevypadám, ze snad beru léky a ze záleží co řeknu lekarce - jak se cítím - no lhát ji nebudu. A ze počítá ze jako v pátek přijdu, ze těhotenství není nemoc.
Tak teď sedím a přemýšlím, zda nejsem jen precitlivela, ale i okolí mi říká, ať už koukám zůstat doma pokud mám takové problémy. Lekarna na alergo mi taky říkala ať myslím na malé a už zůstanu doma
V noci ani už nemůžu spát jak na to neustále myslím
Mám dole 8 kg, minuly týden jsem musela zůstat doma kvůli chřipce, ihned kilo nahoře a psychicky jsem se cítila mnohem lépe, a i malé se více v břiše hybalo a bolesti břicha jsem vůbec neměla